Человек не терпит насилия!

Юрій Павлович Момот: кримінальні багатоходівки з державними коштами

momot zaglavnoe foto

Нещодавно Уряд України відрапортував про чергове «революційне рішення», пов’язане із запровадженням спрощеної процедури закупівлі електроенергії для потреб Укрзалізниці, шляхом підписання взаємовигідних двосторонніх договорів між національним перевізником та НАЕК «Енергоатом». У результаті рішення наприкінці вересня, під час аукціону з продажу електроенергії на Українській енергетичній біржі, була укладена перша угода на закупівлю понад 4,9 мільйонів МВт-год електроенергії загальною вартістю 6,554 мільярдів гривень. Контракт строком до 2022 року був підписаний між трейдером Укрзалізниці компанією «Енерго Збут Транс» та НАЕК «Енергоатом».

 Ця структура була створена у 2018 році саме з метою забезпечення Укрзалізниці електроенергією та управляється в ручному режимі ТОВ «Збут Енерджи ЛТД». 100% статутного капіталу ТОВ «Енерго Збут Транс» від АТ «Укрзалізниця» на користь ТОВ «Збут Енерджи ЛТД» було передано на підставі рішення Кабінету Міністрів, прийнятого 3 лютого 2021 року.

Згідно з офіційним релізом Укрзалізниці: «національний перевізник отримав стабільну ціну на електроенергію, в умовах різкого росту цін на енергоресурси в світі, а генеруюча компанія — надійного контрагента зі значними обсягами споживання – «Енерго Збут Транс»»

 

З огляду на безапеляційність заяви ми вирішили ознайомитись з історією ТОВ «Енерго Збут Транс»  та були злегка приголомшені. Виявилося, що структурою, в ручному режимі, усе ще управляє одіозний та корумпований персонаж Юрій Павлович Момот.

 

Ще в 2020 році правлінням “Укрзалізниці” було обрано в.о керівника ТОВ “«Збут Енерджи ЛТД”» Юрія Момота. Цю кандидатуру було затверджено і Наглядовою Радою АТ “Укрзалізниця”.

 

Цей персонаж за багато років своєї управлінської діяльності засвітився у низці корупційних схем, організаційних скандалів, а також став фігурантом не однієї кримінальної справи.

 

Отже, who is who Момот Юрий Павлович ­­— випускник Рязанського вищого повітряно-десантного командного училища, магістр Національної академії державного управління при Президентові України, шанувальник коштовних автомобілів Lexus та годинників Vacheron Constantin (ціна на годинник виробника коливається від 500 тис. грн. до 7 млн. грн. — прим. ред.), кандидат у депутати Верховної Ради 8-го скликання від партії «Громадський рух України», кандидат у депутати Петрівської сільської ради Вишгородського району Київської області на перших виборах депутатів місцевих рад та сільських, селищних, міських голів 25 жовтня 2020 року від політичної партії «Опозиційна платформа — За життя» (№4 у списку), екс-радник заступника міністра оборони України Ігоря Павловського, керманич чисельних приватних бізнесів із різноплановими видами діяльності, але функціонуючими за єдиною концепцією: незаконне збагачення із використанням схем, пов’язаних з бюджетними коштами.

Юрій Павлович Момот — один з яскравих представників української політичної еліти середньої ланки, який спробував себе на багатьох посадах, має великий досвід у впроваджені корупційних схем і оборудок та використовує для їх впровадження «найактуальніших трендів». Таких, наприклад, як: тренд учасника АТО, благодійника, та його фонд ТОВ «Коло друзів», що  «поспішає на допомогу українським воїнам», але не забуває при цьому заробити копійчину для себе коханого.

 Згідно з офіційними джерелами саме через діяльність Юрія Павловича – керівника та єдиного підписанта ТОВ «Збут Енерджи ЛТД» ТОВ «Енерго Збут Транс» стало одним із фігурантів гучного розслідування НАБУ та САП, ініційованого стосовно фактів можливого заволодіння коштами АТ «Укрзалізниця» за період 2019-2020 років в розмірі 1,9 мільярдів гривень. Завдяки схемам Укрзалізниці & Со ТОВ «Енерго Збут Транс» у 2020 році привласнило 7 мільярдів гривень.

Про персонажа з гучним прізвищем Момот та його винахідливу корупційну діяльність можна писати довжелезні опуси. Що по суті, час від часу роблять поважні українські медіа. Але його вражаючою непохитністю та здітністю завжди опинятися у потрібний час у потрібному місці та з низького старту плести нехитрі але ефективні корупційні схеми має впритул зайнятися українські правоохоронні органи.

 

Оцените материал:
54321
(Всего 0, Балл 0 из 5)
Поделитесь в социальных сетях:

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

НОВОСТИ