Человек не терпит насилия!

Кредит через Дію

bez nazvanija 1

Хвилинка культурного шоку.
Випадково натрапив на відео, де одеський адвокат переказує статтю Фокуса про “кредит через Дію”(яка, у свою чергу, також є перекладом на російську мого допису у ФБ: https://cutt.ly/imr1nzy )
Я вказаний як першоджерело, то ж не маю претензій 🙂
Але шокувала мене кількість переглядів цього відео: більше 400 тисяч. Чотириста тисяч, Карл!
18 тисяч вподобайок, 2 тисячі коментарів.
https://youtu.be/lbQwmHiu6ic
За дуже короткий і максимально спрощений переказ основних фактів історії пані Людмили. Розказаний людиною, яка далека від кібербезпеки та взагалі від ІТ.
То шо я хочу сказати.
Я точно знаю, що «дієві» ретельно відслідковують «настрої соцмереж», у своїх шкурних цілях. Тобто щоб більш-менш уявляти собі — коли ж настане час перевзуватися або валити з країни.
Так ось, у цьому відео (і особливо в коментах) можна доволі точно «заміряти» ставлення народу України і до Дії, і до органів державної влади, і до поліції, і до коханого нашого міністерства циркових трансмутацій.
Люди не вірять владі, не вірять її зовні привабливим цифровим кайданкам – таким зручним і красивеньким. Попри примус і тотальну пропаганду. Попри проплачені сюжети, замовні ефіри, хвалебні статті та вірнопідданські інтерв’ю. Попри навмисне «не помічання» владою та підконтрольними їм ЗМІ думок фахівців, які не співпадають з «офіційними».
І людей, які принципово не хочуть ставити собі Дію — значно більше, ніж я собі уявляв. Набагато більше. Нас таких мільйони, реально. Штучні Фейсбук-бульбашки не дають об’єктивної картини Світу: я це знав і приймав, але інколи корисно визирати назовні.
І ось цей ролік на YouTube прям надихає і підіймає настрій. Надає сил та натхенння наближати кінець ганебного правління агресивних цифрових невігласів. А це ж неодмінно станеться колись. Інше питання чи не будуть нові гіршими за «папередників», — але будемо вирішувати проблеми по мірі їх настання.
Поки що пропоную переглянути 12 хвилин відео та зробити свої власні висновки – чи довіряєте ви владі в цілому і владному додатку Дія зокрема.
Оцените материал:
54321
(Всего 2, Балл 5 из 5)
Поделитесь в социальных сетях:

Один ответ

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

НОВОСТИ