Человек не терпит насилия!

Ображений Порошенко помстився за дружину

images 11

П’ятий президент України Петро Порошенко у 2016 році відкрито підтримував проект меморіалізації Бабиного Яру. З його позицією можна ознайомитися публічно https://www.youtube.com/watch?v=wNYiTiYcq_w. Скорбота у серці, душевний біль, наповнені смутком очі…. Таким можна побачити Петра Олексійовича під час підписання Меморандуму про створення меморіального комплексу. Петро Порошенко особисто взяв участь у цьому заході, заявивши про важливість виступити з ініціативою створення меморіалу пам’яті у Бабиному Яру.

«Разом із громадськими діячами та філантропами ініціював створення Першого Меморіального центру жертв Голокосту «Бабин Яр». Ми, українці, розуміємо скорботу євреїв як свою власну. У роки Другої світової війни українці теж зазнали багатомільйонних втрат, і ми добре знаємо, як роками й десятиліттями болять серця й душі за нашими полеглими рідними й близькими. Створення Меморіалу Голокосту в Бабиному Яру має стати символом об’єднання нації і має величезне значення для всього світу. Закликаю українську і світову громадськість долучатися до цієї ініціативи», — написав у своєму Фейсбук Петро Порошенко https://m.facebook.com/media/set/?set=a.855335571267503&type=3.

За дуже короткий проміжок часу його позиція змінилася кардинально: люди, яким він дивився у вічі під час підписання меморандуму, та яким міцно тис руку, перетворилися різко на «російський проект».

Майже 5 років зміна позиції Порошенка не була зрозумілою, аж допоки не вийшло розслідування української журналістки Любові Величко. У матеріалі https://project.liga.net/projects/memorial_babyn_yar_investigation/ пояснюється причина зміни його позиції, і, як виявилося, все дуже банально –

«… у 2016 році вони попросили п’ятого президента закріпити в наглядовій раді проєкту постійного представника уряду або Адміністрації президента. Натомість Порошенко запропонував кандидатуру своєї дружини. В фонді заперечили – мовляв, якщо на наступних виборах оберуть іншого президента, на цьому ґрунті проєкт може загальмуватися через політичний аспект. Але переконати Порошенка не вдалося – і він образився», — кінець цитати.

Свою позицію одразу після цього різко змінив і Йосиф Зісельс. Як і Петро Олексійович, він підтримав публічно проект, а потім так само публічно його почав і критикувати. Ось перша заява Зісельса https://www.youtube.com/watch?v=TGUUQ-e7a_Y&t=547s , де він підтримав ініціативу Президента, і заявив, що громадянське суспільство в силах зробити так, аби Порошенко стримав своє слово.

Як виявилося із матеріалу, свою відмову також отримав і Зісельс. Особисте бажання мати більшість у питанні контролю наукових, творчих та фінансових процесів увінчалося поразкою. Деякі члени проекту, зокрема Михайло Фрідман, перетворилися на представників Путіна, хоча все могло б бути інакше, як каже сам Зісельс, аби Михайло Фрідман свого часу дав гроші на створення галицько-єврейського музею, коли їх у нього просив сам Зісельс.

  1. «За тим проєктом, який міг відбутися у Львові – якби на нього дав гроші Фрідман, бо він сам зі Львова – не стояв би Путін», – зазначив Зісельс.

Оцените материал:
54321
(Всего 0, Балл 0 из 5)
Поделитесь в социальных сетях:

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

НОВОСТИ