Человек не терпит насилия!

Кого влада зробить вбивцею Шишова?

schischov

Загибель Віталія Шишова (одразу скажу — я не вірю у версію про самогубство) нагадує історію зі зникненням Георгія Гонгадзе у вересні 2000 року. У обох випадках частиною суспільства висновки були зроблені (а також призначені винні) до завершення слідства. У обох випадках жертв одразу ж почали іменувати «видатними опозиціонерами». В соцмережах вже розповсюджують фейк про те, що Лукашенко називав Шишова «особистим ворогом» і про те, що Шишов був «шефом контррозвідки білоруської опозиції». Так само свого часу запускалася версія про особисту неприязнь Кучми до Гонгадзе (хоча, підозрюю, обом диктаторам у обох випадках було «фіолетово» щодо діяльності як Віталія, так і Георгія).

Загибель людини — це трагедія, безвідносно, хто спричинився до цієї трагедії. Але коли хтось використовує трагедію як політичну технологію — це вже відверте свинство.Інша річ, що без політизації трагедії обійтися, схоже, не вдасться. Українська влада постане перед дилемою, кого оголосити замовником вбивства. Виходячи з корпоративних інтересів, владі вигідно назвати замовником одного з представників українських ультранаціоналістичних груп, який активно комунікував з покійним (між іншим, як свідчать окремі факти, він же активно спілкувався і з покійним Шереметом). Таким чином українська влада може дискредитувати націоналістів перед осіннім загостренням суспільних психічних хвороб.

Виходячи з інтересів «стратегічних партнерів», Україна оголосить замовником убивства спецслужби Білорусі і особисто Лукашенка, а можливо й Путіна. Не випадково в Києві знову намалювався Христо Грозєв із «Bellingcat», який пообіцяв кинути всі ресурси на встановлення істини. «Всі ресурси», підозрюю, — це шантаж Єрмака і Зеленського фільмом про вагнерівців, який вчергове пообіцяли показати у серпні. Тим більше, 9 серпня буде річниця початку акцій протесту у Білорусі…У будь-якому випадку я можу прогнозувати, що матимемо не об‘єктивне розслідування справи, а політично мотивований вердикт. Інша річ — в інтересах кого буде ця мотивація? І ще: скоріш за все, нам невдовзі прокрутять плівки, на яких людина з голосом Путіна буде віддавати наказ людині з голосом Лукашенка — «отдать Шишова чеченам», бо «оборзел».

Оцените материал:
54321
(Всего 8, Балл 2.5 из 5)
Поделитесь в социальных сетях:

Один ответ

  1. От Чучмы отводите подозрения?
    Он отлично знал, что Гонгадзе его враг. И в гибели Гии виноват Чучма.
    Статейка мутноватая.
    Впрочем, чего от Костика ожидать ? Мутности и брехни

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

Читайте также

НОВОСТИ