Человек не терпит насилия!

Фірми з орбіти «Наріка» та учасника «ОЗУ Савлохова» обшукали по справі злодіїв в законі «Умки» та «Лаші Свана»

narik312435

kabisov5

(Зліва направо: Лаша Джачвліані, Зураб Кабісов та Сергій Олійник)

Dетектив-Info з’ясував нові обставини та фігурантів кримінальної справи за підозрою в поширенні злочинного впливу (ч.3 ст.255-1 КК України) 48-річним громадянином України Сергієм Олійником та його однолітком Лашею Джачвліані, які відомі в статусі так званих «злодіїв в законі» на прізвиська «Умка» та «Лаша Сван»/»Лаша Очамчирський» відповідно.

Як випливає з матеріалів судового реєстру, через два тижні після затримання достойників правоохоронці здійснили серію обшуків в офісах компаній, бенефіціарами яких виступають, зокрема, партнери «Умки» з переліку акціонерів недиверсифікованого венчурного корпоративного інвестиційного фонду «Армаріус».

Йдеться про ТОВ «Гавана Центр»ТОВ «Містопроект Дніпро» та ТОВ «Рубікон-7», до яких завітали з обшуками правоохоронці 10 червня 2021 року.

Мажоритарними акціонерами та співзасновниками цієї трійці компаній виступають відомі в Дніпрі особистості — співвласник м’ясопереробної фабрики «Алан» Вячеслав Капустін та близька родичка Олександра Петровського, який раніше чeрез суд домагався заборонити називати його кримінальним авторитетом на прізвисько «Нарік».

kapustin1

(Вячеслав Капустін)

Як додає поінформований співрозмовник Dетектив-Info, крім компаній з орбіти «Наріка» в рамках справи «Лаші» та «Умки» правоохоронці також навідувалися зі «шмоном» до помешкання 61-річного міноритарного акціонера ТОВ «Торговий дім «Сумизовнішсервіс» Зураба Кабісова. Згідно літописам архівних баз міліції, свого часу цього поважного уродженця міста Тбілісі зараховували до складу активних учасників «ОЗУ Савлохова», що спеціалізувався на вимаганні та рекеті.

Зацікавленість персоною Кабісова в історії поширення злочинного впливу Олійником та Джачвліані, ймовірно, викликана відомостями, отриманими під час здійснення по справі цих достойників негласних слідчих (розшукових) дій. З матеріалів судового реєстру випливає: найвирогідніше, силовикам вдалося встановити спеціальну апаратуру в приміщенні ресторану «Гурія» по вулиці Старокозацькій в Дніпрі.

gurija

У цьому закладі відбулося кілька зустрічей «Лаші Очамчирського» та «Умки», де вони обговорювали нагальні питання, що турбували кримінальних генералів. Та під час одного з рандеву буцімто отримали в якості внеска до так званого «общаку» кошти, здобуті внаслідок злочинної діяльності, від того таки Зураба Кабісова та 34-річного Павла Губарєва.

kabisov1

(Зураб Кабісов (ліворуч) та Павло Губарєв)

Згідно однієї з версій, саме Губарєву та Кабісову під час розмови в «Гурії» 23 січня 2021 року Олійник та Джачвліані «довели» умови подальшої діяльності так званих call-центрів. Мовляв, відповідна шахрайська схема має бути скерована лише на пострадянську територію, однак не зачіпати громадян, що мешкають на території України та США.

Зауважимо, що під час розгляду питання щодо продовження запобіжного заходу Лаші Джачвліані, достойник категорично відкидав свою будь-яку причетність до діяльності call-центрів.

Що ж стосується Сергія Олійника, то дізнатися його аргументи на закиди в дотичності до так званого «курсування» діяльності телефонних шахраїв, не видалося можливим. За клопотанням адвокатів короля злочинного світу розгляд його справи 16 липня 2021 року, за результатами якого служителі Феміди залишили в силі скандальне рішення Печерського райсуду щодо звільнення «Умки» під нічний домашній арешт, відбувався за зачиненими дверима із забороною присутності журналістів та вільних слухачів.

З повним переліком інкримінових достойнику епізодів злочинної діяльності можна ознайомитися в матеріалі Dетектив-Info «Шість китів справи злодія в законі «Умки». До чого тут «общак», «call-центри», смотрящі та звільнення «Кащєя» і «Коби Руставського».

Шість китів справи злодія в законі «Умки». До чого тут «общак», «call-центри», смотрящі та звільнення «Кащєя» і «Коби Руставського»

umka ivs

(Сергій Олійник)

Київський апеяційний суд відхилив скаргу адвокатів та залишив під вартою підозрюваного у встановленні/поширенні злочинного впливу (ч.3 ст.255-1 КК України) 48-річного уродженця Запорізької області Сергія Олійника, який відомий в статусі так званого «злодія в законі» на прізвисько «Умка»/»Умка Дніпровський». Відповідне рішення 2 червня 2021 року ухвалила колегія у складі головуючого-доповідача Володимира Мельника, а також суддів-учасників Юрія Сливи і Тетяни Фрич.

Як раніше зазначалося на сторінках Dетектив-Info, посвяченого до еліти кримінального світу Олійника було затримано в аеропорту міста Дніпро в ніч на 20 травня 2021 року. Наступного дня рішенням слідчого судді Печерського райсуду Олексія Соколова достойника було безальтернативно взято під варту.

Наразі «Умка» утримується в Київському ізоляторі тимчасового тримання. Правоохоронці інкримінують йому 6 епізодів, які стосуються буцімто підтверджених обставин встановлення та поширення Олійником у статусі кримінального генерала злочинного впливу. Йдеться про:

  • — скерування 20 тис. дол. з «общаку» задля забезпечення фінансової підтримки рідних та організації поховання злодія в законі Емраза Джапарідзе на прізвисько «Кватія», що помер наприкінці вересня 2020 року;
  • — вирішення конфліктної ситуації між двома кримінальними авторитетами Чорноморська Одеської області та підтвердження статусу так званого «смотрящего» за цим містом Віталія Флоренка на прізвисько «Гном»;
  • — організація «гріву» засуджених ДУ «Софіївська виправна колонія №45» Дніпропетровської області шляхом надходження до вказаного виправного закладу продуктів харчування, сигарет та заборонених речей;
  • — «курсування» злочинної діяльності з приводу територіального розташування місць здійснення злочинної діяльності та направлення шахрайських дій з обману потерпілих шляхом створення так званих «call-центрів»;
  • — отримання 1400 доларів в якості внеску в так званий «общак» від групи достойників, що здобули їх внаслідок злочинної діяльності.

Umka1

Оцените материал:
54321
(Всего 0, Балл 0 из 5)
Поделитесь в социальных сетях:

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

Читайте также

На журналистов "УП" нападали люди Нарика

На съемочную группу журналиста «Украинской правды» Михаила Ткача в Днепре напали бандиты, связанные с «авторитетом» Александром Петровским (Нариком). Об этом…

Арахамия может быть причастен к освобождению одного из самых влиятельных...

Народный депутат Украины, глава парламентской фракции «Слуга народа» Давид Арахамия может быть причастен к освобождению одного из самых влиятельных «воров в законе». Он…
Симеон отмаливает "Умку"

Симеон отмаливает "Умку"

Хотите узнать, что там с вором в законе, почетным членом санкционного списка СНБО Умкой Днепровской? Он же – правая нога…
НОВОСТИ