Человек не терпит насилия!

Dетектив-Info публікує прізвища турецьких контрабандистів, яких накрили в Києві з героїном на мільярд

serdar turkish 1

(Хусну Сердар (ліворуч) та Надір Сердар)

У п’ятницю, 23 липня 2021 року, Голосіївський районний суд Києва задовольнив клопотання правоохоронців щодо обрання запобіжного заходу у вигляді безальтернативного тримання під вартою для підозрюваних у контрабанді наркотичних засобів (ч.2 ст.305 КК України) та наркозбуті (ч.2, 3 ст. 307 КК України) громадян Турецької Республіки — 29-річного Хусну Сердара та його молодшого брата, 21-річного Надіра Сердара, яких було затримано під час фінальної фази півторарічної міжнародної спецоперації по одному з наймасштабніших за часів незалежності нашої держави контрольованих постачань героїну, вартість якого оцінюється в 1 млрд. грн. Про це повідомляє поінформоване джерело Dетектив-Info та підтверджується повідомленням прокуратури Криму.

Йдеться про спробу налагодженння через територію України транснаціонального каналу контрабанди наркотиків, про знешкодження якого з одночасним виявленням 368 кілограмів героїну, напередодні звітували вітчизняні силовики.

serdar turkish 5

serdar turkish 4

Згідно цим повідомленням, процес документування та припинення трафіку «зілля» здійснювався співробітниками Департаменту боротьби з наркозлочинністю та слідчими кримського главку Нацполіції України за процесуального керівництва прокуратури Автономної Республіки Крим та міста Севастополя і сприяння Департаменту міжнародного поліцейського співробітництва Нацполіції, спільно з Митною службою України, Державною прикордонною службою України, компетентними органами Вірменії, Грузії та США.

Вважається, що така співпраця дозволила викрити діяльність потужного транснаціонального ОЗУ, учасники якого організували масштабну схему перевезення героїну з Ісламської Республіки Іран через територію Вірменії та Грузії до України з метою подальшого збуту на території нашої держави та контрабанди до Європейського Союзу.

serdar turkish 3

За інформацією джерел Dетектив-Info, духовним батьком налагодження «героїнового» каналу через територію України виступав турок Хамід Сердар, що залучив у якості безпосередніх кураторів доправлення «мільярдного вантажу» так званий «сімейний підряд» — братів Надіра та Хусну Сердарів.

Молодшому з достойників правоохоронці відводять місію з організації збуту героїну на території України, а також планування його подальшої контрабанди роздрібними партіями до країн Європейського Союзу.

serdar turkish 2

(Надір Сердар)

Що ж стосується старшого із арештованих братів, то окрім збуту «зілля» йому закидають забезпечення логістики: мовляв, Хусну за вказівками Хаміда Сердара безпосередньо зустрічав та організовував місця для зберігання вантажів з наркотиками, які прибували з Ірану.

serdar turkish

(Хусну Сердар)

За словами інсайдера Dетектив-Info, до Києва на розташований по Набережно-Печерській дорозі склад партія героїну під виглядом будівельних матеріалів, прибула 16 липня 2021 року. Наркотики кур’єри ховали в муляжах пустотілої цеглі в спеціальних брикетах вагою близько 300 грамів.

Правоохоронці дочекалися слушного моменту, та «на гарячому» з півтора кіло героїну в валізах, затримали Надіра та Хусну Сердара.

serdar turkish 6

Після цього силовики увірвалися на склад, де виявили основну партію «зілля» — ще понад тисячу брикетів героїну загальню вагою понад 366 кілограмів.

Додамо, що вилучена в липні партія «іранського героїну» стала вже другим викритим цього року відгалуженням транснаціонального ОЗУ з постачання наркотиків, організаторами якого виступають громадяни Турецької Республіки.

Наприкінці квітня правоохоронці в столиці затримали ще двох турків, яким закидають контрабанду та наркозбут, але вже кокаїну, який доправляли до України морськими шляхами під виглядом еквадорських овочей та фруктів. У цих молодиків було вилучено близько 2 кіло «коксу», наразі достойники перебувають під вартою.

Оцените материал:
54321
(Всего 0, Балл 0 из 5)
Поделитесь в социальных сетях:

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

Читайте также

НОВОСТИ