Человек не терпит насилия!

Незаконна легалізація іноземців на території нашої держави

Відповідно до сайту Міністерства освіти і науки України Український державний центр міжнародної освіти кількість іноземних студентів в Україні 76 548, зі 155 країн світу. З них:
Основне навчання 68908 90,02%
Мовна підготовка 4936 6,45%
Післядипломна освіта 1719 2,25%
Аспірантура, докторантура 974 1,27%
Програми академічної мобільності 11 0,01%
Станом на 1 січня зареєстровано 37 тис. 523 запрошення для іноземних вступників. Індія посідає лідируючі позиції серед країн за походженням іноземних абітурієнтів, яким було зареєстровано запрошення на навчання. Топ-10 країн за походженням іноземних студентів (%):
23,64% Індія
11,54% Марокко
6,95% Туркменістан
6,05% Азербайджан
5,52% Нігерія
5,30% Китай
5,22% Туреччина
3,98% Єгипет
2,75% Ізраїль
2,07% Узбекистан
26,98% Інші

Найпопулярніші університети серед іноземних студентів:
Харківський національний університет імені В. Н. Каразіна 4277
Харківський національний медичний університет 4215
Національний медичний університет імені О. О. Богомольця 3061
Одеський національний медичний університет 2935
Запорізький державний медичний університет 2860
Вінницький національний медичний університет імені М. І. Пирогова
2771
Дніпровський державний медичний університет 2573
Тернопiльський національний медичний університет iменi I.Я. Горбачевського МОЗ України
2433
Буковинський державний медичний університет 2095
Київський національний університет імені Тараса Шевченка 1838

Серед спеціальностей, які обрали іноземні студенти, найпопулярнішими є медичні – майже 50%, а саме: медицина (36,81%); стоматологія (6,46 %); лікувальна справа (4,02%); менеджмент (4,04%); фармація, промислова фармація (4,00%); середня освіта (2,32%); право (2,01%); архітектура та будівництво (1,72%); фінанси, банківська справа та страхування (1,7%); економіка (1,60%.
Враховуючи такі обсяги іноземних студентів, які мігрують до України на навчання важливо мінімізувати корупційні ризики при поданні документів іноземцями для вступу до закладів освіти України.

На сьогоднішній день, є підстави вважати, що можливо, посадові особи Приватного Підприємства «Адванта» організували механізм протиправного перебування в Україні вихідців з деяких країн Близького Сходу і Північної Африки. Для реалізації угоди можливо задіяні представники місцевої комерційної структури, діють по території міста Харкова, Запоріжжя та інших областей. Посадові особи можливо використовують програму міжнародного студентського обміну та оформлюють фіктивні запрошення іноземцям на, нібито, навчання в університетах. На підставі отриманих запрошень мігранти можливо отримують право на проживання в Україні з подальшою можливістю виїзду в країни ЄС.
Можливо посадові особи ПП «Адванта» здійснюють супроводження іноземців весь період знаходження в Україні та фактично виступають посередниками у отриманні грошових коштів посадовими особами вищих навчальних закладів за фіктивне зарахування до ВУЗу та подальше навчання.
Студенти, які не мають на меті навчатись, а заїжджають за запрошеннями ніби-то на навчання від ПП «Адванта» (ЄДРПОУ 34268353), можливо фактично не навчаються.

На сьогоднішній день стала відома інформація про порушення низки кримінальних проваджень у відношенні можливих протиправних дій посадових осіб Приватного підприємства «Адванта».
Так, відповідно до Витягу з Єдиного реєстру досудових розслідувань Прокуратурою Харківської області за №42021220000000270 Харківською обласною прокуратурою відкрито кримінальне провадження за ч. 2 ст. 364 КК України щодо можливих неправомірних дій посадових осіб ПП «Адванта», які шляхом зловживання службовою особою своїм службовим становищем заволоділи грошовими коштами студентів Харківських ВУЗів.
Також, за фактом можливих протиправних дій ГУНП в Запорізькій області наразі проходить перевірка Територіальним управлінням Державного бюро розслідувань, розташованого у місті Мелітополь.
Крім того, Запорізьким районним управлінням поліції ГУНП в Запорізькій області 07.06.2021 року розпочато досудове розслідування у кримінальному провадженні за фактом можливої протиправної діяльності ПП «Адванта» (ЄДРПОУ 34268353).
В тому числі, за даними Національної поліції України Дніпровським відділом поліції ГУНП в Запорізькій області та колишнім Запорізьким міським управлінням ГУМВС України в Запорізькій області проводилось досудове розслідування в кримінальних провадженням №42018081050000084, №12014080010000349. За результатами досудового розслідування у вказаних кримінальних провадженнях прийнято рішення про закриття. Слідчим управлінням ГУНП в Запорізькій області проведено перевірку законності прийнятих рішень та 07.06.2021 року прийнято рішення про скасування постанови про закриття кримінального провадження №42018081050000084 як незаконне. З огляду на виявлені порушення вимог кримінального процесуального законодавства України під час досудового розслідування у кримінальному провадженні №42018081050000084 обласною прокуратурою на адресу керівництва слідчого управління ГУНП в області скеровано листа з вимогою про проведення службового розслідування та, за наявності підстав, притягнення посадових осіб Запорізького РУП ГУНП в Запорізькій області до дисциплінарної відповідності. Також, керівнику новоствореної Дніпровської окружної прокуратури вказано на необхідність посилення нагляду за досудовим розслідування у цьому кримінальному провадженні та забезпечення швидкого, повного та неупередженого досудового розслідування.
Досудове розслідування у вказаному кримінальному провадженні триває.
Відповідно до листа Харківського національного університету ім. Н.В. Каразіна Тимчасовому Повіреному у справах Республіки Узбекистан в Україні Пану Баходиру Ібрагімову повідомлено про прийняття рішення щодо надання громадянам Республіки Узбекистан, що постраждали внаслідок неправомірних дій суб’єкта господарювання ПП «Адванта», максимально довгих термінів ліквідації фінансової та академічної заборгованостей. Посольству Королівства Марокко в Україні Харківським національного університетом ім. Н.В. Каразіна повідомлено, що жоден громадянин Марокко, що потрапив у неправомірну ситуацію з суб’єктом господарювання ПП «Адванта», не був відрахований з університету з причини фінансової заборгованості.
В Комітеті з питань правоохоронної діяльності Верховної Ради України розглянуто звернення щодо можливих правопорушень з боку Приватного підприємства «Адванта» та деяких вищих навчальних закладів, а також здійснення досудового розслідування кримінальних проваджень №42018081050000084, №12014080010000349. Вказане звернення для проведення перевірки та здійснення заходів прокурорського реагування направлено до Генерального прокурора України.
Відповідно до листа Народного депутата України Жмеренецького Олексія звернення щодо можливих кримінальних порушень з боку ПП «Адванта» та посадових осіб закладів вищої освіти, які зловживаючи службовим становищем в інтересах третіх осіб, а саме громадян інших держав, фактично без складання вступних іспитів та отримання заліків, фіктивно зараховують останніх на денну форму навчання у вищих навчальних закладах за винагороду, скеровано до Національної поліції України та до Генеральної прокуратури, для подальшого вирішення питання на якому акцентовано увагу.
Відповідно до інформації у Мережі Інтернет у Запоріжжі СБУ викрила посадовців вишів на незаконній легалізації іноземців.

Так, на сайті зазначено:
«Співробітники Служби безпеки України викрили керівників декількох закладів вищої освіти Запоріжжя на незаконній легалізації іноземців на території нашої держави.
Правоохоронці встановили, що посадовці організували механізм протиправного перебування в Україні вихідців з деяких країн Близького Сходу та Північної Африки. Для реалізації оборудки зловмисники задіяли представників місцевої комерційної структури. Використовуючи програму міжнародного студентського обміну, ділки оформлювали фіктивні запрошення іноземцям на нібито навчання до українських закладів вищої освіти. На підставі отриманих запрошень мігранти набували право на проживання в Україні з подальшою можливістю виїзду до країн ЄС.
Оперативники спецслужби також встановили факти незаконного отримання іноземцями, які не знаходились на території України, документів про здобуття вищої освіти.
Вартість своїх «послуг» зловмисники оцінювали від п’яти до десяти тисяч доларів США.
Під час проведення санкціонованих слідчих дій у декількох вишах, офісних приміщеннях та за місцями проживання фігурантів справи правоохоронці виявили паспорти іноземців, які нібито навчаються в Україні, понад сто одинадцять тисяч американських доларів, майже сімдесят тисяч Євро, а також інші матеріали, що підтверджують протиправну діяльність.
У рамках відкритого кримінального провадження за ч. 2 ст. 364 Кримінального кодексу України тривають слідчо-оперативні дії для притягнення до відповідальності всіх осіб, причетних до незаконних дій.
Операція з викриття зловмисників проводилась спільно з прокуратурою та поліцією».

За повідомленням Державної міграційної служби України:
«Студенти і… нелегали за сумісництвом
П’ятьох громадян Алжиру затримали сьогодні вночі військовослужбовці відділення «Нижні Петрівці» на кордоні з Румунією. Молодики, вік яких не перевищує 25 років, на момент затримання документи приховали. Згодом з’ясувалося, що четверо із них мали дійсні посвідки на проживання на території України та навчалися в одному з вишів столиці.
Усіх правопорушників доставили у прикордонний підрозділ. Після повної ідентифікації іноземці будуть притягнені до відповідальності». https://is.gd/xyLajZ

На Закарпатті прикордонники відкрили стрільбу, щоб зупинити студентів з Алжиру
Іноземці по горах пробиралися в країни ЄС.
https://lb.ua/society/2021/02/25/478568_zakarpatti_prikordonniki.html:
«Як з’ясувалося, в Україну іноземці прибули з метою навчання в одному з вишів. Троє із затриманих мали із собою паспорти громадян Алжиру та посвідки на тимчасове проживання в Україні, видані в січні цього року. Четвертий не мав жодних документів, проте також назвався громадянином Алжиру.
Усіх затриманих доставили в прикордонний підрозділ.
“Після встановлення обставин правопорушення їх буде притягнуто до адмінвідповідальності за ч.2 ст.204-1 КупАП «Незаконне перетинання або спроба незаконного перетинання державного кордону України». Окрім цього, в діях нелегальних мігрантів вбачаються ознаки правопорушення, передбаченого ст.185-10 «Злісна непокора законному розпорядженню чи вимозі військовослужбовця або працівника ДПСУ»”, — зазначають у ДПС.
Долю студентів вирішуватиме суд».

Є підстави вважати, що можливо до створення каналу незаконної міграції керівництво ПП «АДВАНТА» залучило посадовців Служби безпеки України та Національної поліції України, Головного управління державної міграційної служби України в Одеській області , вищих навчальних закладів. Таким чином на даний час можливо групою осіб, з числа іноземних громадян та громадян України, на території України організовано злочинну схему незаконного переправлення через державний кордон України осіб, яким заборонено вїзд в Україну або які не мають дозволу на постійне проживання, шляхом оформлення запрошень на навчання в місцеві вищі навчальні заклади на підставі документів, що містять неправдиві відомості. Іноземці можливо отримують запрошення для проходження навчання, на підставі яких отримують право вїзду в Україну та перебування на її території протягом періоду навчання. На підставі можливих незаконно отриманих запрошень іноземні громадяни отримують право в`їзду в Україну та право на тимчасове перебування на її території не маючи на меті навчатися в таких вищих навальних закладах, фактично використовуючи відповідні запрошення виключно для перетину державного кордону України.
З цією метою, вказані особи можливо здійснюють пошук іноземців, які мають на меті потрапити на територію України для постійного або тимчасового проживання, при цьому не маючи для цього законних підстав, після чого, за матеріальну винагороду, надають допомогу в підготовці та оформленні пакету документів, які містять неправдиві відомості, для подачі до місцевих ВНЗ з метою отримання запрошень на навчання.
Після отримання таких запрошень, можливо іноземці прибувають на територію України, при цьому на навчання до ВНЗ не зараховуються, та, не маючи на те законних підстав, залишаються на території України.
Вказане співробітництво у можливій переправі нелегальних студентів може здійснюватися незаконно, ймовірно націлене на «відмивання» коштів, що може тягнути за собою відповідальність, передбачену чинним кримінальним кодексом України.
На теперішній є підстави вважати, що можливо Приватне Підприємство «Адванта» (ЄДРПОУ 34268353) продовжує господарську діяльність та можливо пропонує свої послуги через ті ж самі корупційні схеми.
Так, можливо понад 70 іноземних громадян залишились без коштів шахрайським шляхом! Фактично ПП «Адванта» можливо займається провозом іноземних студентів до України, користуючись довірою, збирає з іноземних студентів гроші і не справляє оплату за навчання, чим утворює велику суму заборгованості.

Оцените материал:
54321
(Всего 2, Балл 5 из 5)
Поделитесь в социальных сетях:

16 ответов

  1. пацю на палю турчину на осину кулявлоб каждому жидобандере:

    Синергия жадности и лжи – о связях Big Pharma и медиакорпораций
    https://nk.org.ua/geopolitika/sinergiia-zhadnosti-i-lzhi–o-sv iaziakh-big-pharma-i-mediakorporatsii-295686
    Компания вангард — вращающая триллионы долларов — хозянт яценюков сюмаров парасенков и прочих парубиев юль и турчиновых (могилевичей)

    http://okknews.ru/rol-vanguard-na-ukraine/
    http://k2-3300.live journal.com/121336.html Расклады войны на бывшей украине: Vanguard как основной заказчик “кровавого” Диснейленда
    http://nashaplaneta.su/blog/vojna_v_ukraine_byla_sozdana_sionistami _gosudarstvennogo_departamenta_i_vanguard_group/2015-02-11-63728 Война в Украине была создана сионистами Государственного департамента и Vanguard Group…

    Империя Vanguard на Украине. http://smart-lab.ru/blog/257931.php

  2. Морковь в России сегодня дороже бананов. Впрочем, подорожали многие ранее вполне доступные продукты. Глава Союза потребителей России пообещал, что осенью цены на все опять вырастут. В Госдуме его тут же назвали идиотом. Но кто идиот, еще надо разобраться.

  3. Офис канцлера ФРГ ответил на письмо жителей омского села о ремонте дороги. Жители остались довольны письмом, поскольку ждали “отписку в духе российских чиновников”, а получили аргументированный ответ.

  4. Геннадий Москаль обеспокоен планами РФ. По его данным, Россия через Госдуму хочет денонсировать пакт Молотова-Риббентропа. По словам, экс-чиновника, это станет настоящей «бомбой» для Украины.

  5. пацю на палю турчину на осину кулявлоб каждому жидобандере:

    Дупло карпатского шершня
    Виктор Ющенко — наш американский зать и кум пацюка пороячего — построил огромную резиденцию под Киевом. Ее окружает защитный ров и болото
    https://strana.ua/articles/private-life/343857-rezidentsiju-viktora-jush chenko-v-novykh-bezradichakh-okruzhaet-zashchitnyj-rov-i-boloto.html

  6. Девятов: «Китайцы будут договариваться с американцами, как разделить сферы влияния в
    «Необходимо тектоническое роковое событие, которое столкнет ситуацию из затяжного системного кризиса индустриального общества в новый валютный мир, в новый мировой порядок. Ковид таким пока не стал, а воевать никто не хочет, значит, вслед за арабо-израильским конфликтом и заходом Defender в Крым нас ждет новая провокация», — считает полковник ГРУ в отставке, российский писатель, публицист и китаевед Андрей Девятов. В интервью «БИЗНЕС Online» он рассказал, что в России (например в Казани) нужно создать филиал института по делам религий, который признает Ватикан, объяснил, почему пора прощаться с либералами, и спрогнозировал, как встреча Байдена и Путина повлияла на российские отношения с Китаем, который на днях отпраздновал 100-летие КПК

    Андрей Девятов: — «Я скажу вещь, которая очевидна для тех, кто ищет правду, и неочевидна для массового сознания. Дело в том, что Третья мировая война нового, гибридного типа идет с 2013 года»

    «Необходимо роковое событие, которое приведет к новому мировому порядку»
    Подробнее на https://devyatov.su/articles/165-interv-ju/92868-andrey-devjatov-kitaytsy-budut- dogovarivat-sja-s-amerikantsami-kak-razdelit-sfery-vlijanija-v-rossii

  7. паця безвиз снял кружевные трусы : ЕС засадит ему кругляка:

    В ЕК заявили, что Украина может стать хорошей сырьевой базой для Европы
    При этом в Европейской комиссии заявили, что понимают желание властей Украины, которые хотели бы выстроить производственно-сбытовую цепочку с добавленной стоимостью.

  8. На Украине может произойти новый Майдан из-за социального взрыва. Об этом заявил экс-глава Службы внешней разведки Украины генерал армии Николай Маломуж.

    По его словам, новый Майдан приведёт к концу эпохи президента страны Владимира Зеленского.

    «Ситуация становится более напряжённой, и социальная, и политическая, и ментальная в обществе. Осенью у нас будут новые выступления во всех секторах — и региональные, и по отраслевым направлениям, и предпринимателей. И МВД при Монастырском не выполнит те функции, которые должно выполнить. Если пойдёт репрессивным форматом, то будет «Майдан», — считает генерал.

    Украинский генерал обратил внимание на стремительный рост цен на газ, электроэнергию, все налоги на жильё, что и приведет к социальному взрыву в Украине.. Подробнее на сайте: https://newsua.ru/news/52608-gryadet-konets-epokhi-zelenskogo-ukrainskij-general -rasskazal-kogda?utm_referrer=https%3A%2F%2Fzen.yandex.com&utm_campaign=dbr

    Ро ссия #Новости #ДНР #ЛНР #Украина #News

  9. На НАШем дебилкуватый слуга диавола рассуждал о благе базы НАТО под Харьковом.
    Неужели кто и впрям думает — что отдавшись америке нато туркам и китайцам с арабесами и жедвой наступит счастье ?

    Еще в 2005 году «закадычный враг» всего русского Збигнев Бжезинский, выступая в Харьковском национальном университете им. В.Н. Каразина (ХНУ), сказал: «Мы успокоимся, когда танки НАТО будут стоять на границе с Белгородской областью». Американского поляка привез тогда «в гости» оранжевый губернатор Харьковщины А. Аваков, которым Ющенко заменил Е. Кушнарева, любимца жителей региона. http://www.stoletie.ru/rossiya_i_mir/harkov_stanet_bazoj_nato_569.htm

  10. Непонятно какого пола журналист-разведчик Юрия, но явно писать оно не умеет. Похоже, что это написано печально известной аферисткой директоршей УДЦМО Леной Шаповаловой. Деньги брать и передавать она умеет хорошо, но пишет плохо. Человек работает в системе образования, это позор…

    1. Плюс автору комментария. Так, Лена не только этим «печально известна», под ней вся система нелегальной миграции в стране работает — у любого спроси. Наверное, хорошие деньги получает…

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

Читайте также

ДСНС чи МНС

Шановні рятувальники! Ця тема призначена для комплексного обговорення проблем та пропозицій! Хто на вашу думку був би гідний очолити службу?

ДЛЯ ОКПП

Що еліта мовчите? А де прес-служба, а де ця блядь? Показушно-брехлива зі своїм фотоапаратом? Яка вміє тільки про псів писати……

В Україні обговорюють статтю Путіна

На провідному експертному інтернет-телеканалі «UkrLife.TV» методолог, радник Офісу президента і політолог розповіли, що вони думають про висловлювання російського президента у…
НОВОСТИ