Человек не терпит насилия!

Потяги військової слави слідують по містах

Наближається День пам’яті і скорботи – майже 80 років тому, 22 червня 1941 року, гітлерівська Німеччина без оголошення війни напала на СРСР.

1710 міст і селищ міського типу, понад 70 тисяч сіл і сіл були стерті з лиця землі. Повністю або частково було зруйновано і розграбовано 31 850 заводів, фабрик та інших промислових підприємств, 1876 радгоспів, 2890 машинно-тракторних станцій і 98 000 колгоспів були зруйновані дощенту. Матеріальний збиток СРСР оцінюється в гігантську суму 2, 6 трлн. Рублів в тодішніх цінах.

Мільйони громадян України стали жертвами нацистської вiйни проти громадян. На окупованій частині для гітлерівських вояк була повністю скасована відповідальність за вчинення злочинів щодо мирного населення.

Положення Гаазької конвенції для військовополонених не діяли для генералів, командирів і солдатів Червоної Армії, які потрапили в полон.

На окупованих територіях України , в Польщі та Німеччині були створені десятки концентраційних таборів, де знищення радянських людей було поставлено на потік.

Однак проти гітлерівської агресії, проти нацистських звірів у вигляді людей піднялися всі народи Радянського Союзу. В одному окопі знаходилися росіяни і українці, білоруси і євреї, грузини і буряти, чеченці і татари.
Якби не їх загальний героїзм, самопожертва, братство по зброї і воля до перемоги, всі ці народи чекало б повне знищення.

Пам’ять про Велику Вітчизняну війну, незважаючи на всі зусилля фальсифікаторів історії, як і раніше є святою для більшості населення України.

Пам’ятній даті 80-річчя початку Великої Вітчизняної війни присвячена масштабна акція, яка зараз проходить у богатьох містах. Кілька тематичних поїздів з розміщеними на них експонатами слідують по залізницях, зупиняючись по дорозі.
Ці рухливі музеї Бойової слави вже побували в Твері і Абакані, Тулі і Петрозаводську, Воронежі та багатьох інших містах.

Тематичні експозиції демонструють жителям і гостям міста 50 відеопроектів, 12 інтерактивних тач-столів і 18 відеостін, присвячених Великій Вітчизняній війні. У розпорядженні відвідувачів VR-шоломи, що дають можливість побачити віртуальний музей історичної та сучасної зброї.

Виставки мають підрозділи «Дорога пам’яти» , «Молодь – авангард поколінь», а також «Перемога над невидимим ворогом», присвячена боротьбі з COVID-19.
Крім того, артисти виступають на зупинках, виконуючи пісні часів Великої Вітчизняної війни.

Ці рухливі меморіали пам’яті про Велику Вітчизняну війну користуються величезною популярністю. Їх відвідують десятки тисяч людей.

Оцените материал:
54321
(Всего 1, Балл 5 из 5)
Поделитесь в социальных сетях:

Один ответ

  1. и уже 80 лет мешает дидам Твери, Абакана, Петрозаводска и Воронежа построить человеческие сортиры взамен скворечников из коры и веток.

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

Читайте также

ДСНС чи МНС

Шановні рятувальники! Ця тема призначена для комплексного обговорення проблем та пропозицій! Хто на вашу думку був би гідний очолити службу?

ДЛЯ ОКПП

Що еліта мовчите? А де прес-служба, а де ця блядь? Показушно-брехлива зі своїм фотоапаратом? Яка вміє тільки про псів писати……

В Україні обговорюють статтю Путіна

На провідному експертному інтернет-телеканалі «UkrLife.TV» методолог, радник Офісу президента і політолог розповіли, що вони думають про висловлювання російського президента у…
НОВОСТИ