Человек не терпит насилия!

Гелетей «Иловайский» наехал на Рудя

geleteyТелеграмм-канал “Блядский Цирк” сообщает: “Валерий Гелетей, похоже, хочет вернуться в УГО. Нашел какого-то фунта и тот накатал петицию с требованием уволить нынешнего начальника УГО Рудя. Однако, сотрудники УГО Гелетея хорошо помнят и откровенно ненавидят. В частности, за организацию “липовых” покушений. В чем Гелетей был большой спец. “Якщо судити по змісту петиції та виказаніі у ній претензій до генерала С.Рудя, то можна зробити такі висновки: 1). Автора петиції якогось “п-ка Фесенко” дуже СИЛЬНО контузило в ГОЛОВУ під час “бойових дій на Донбасі”. Тому що, такий маразм і Дебелізм НОРМАЛЬНА людина писати НЕ буде. Крім того, весна через пару днів закінчується і весняне загострення в придурків пройшло. А цього Придурка тільки почалось! 2). Петиція явно написана з подачі Гелетея, оскільки є натяки на його “наполеонівську” службу в УГО. Скоріше всього, хоче в третій раз повернутись в УГО і НАКРАСТИ грошей, щоби було чим оплачувати УТРИМАННЯ лондонської квартири. 3). Всі перераховані в петиції звинувачення та недоліки абсолютно НЕ МАЮТЬ відношення до С.Рудя, як керівника УГО, оскільки, згідно Закону про охорону вищих посадових осіб ЇХ попередження та виконання НЕ входять в його ПРЯМІ функціональні обов’язки. 4). Чому на Порошенко, коли його охороняли УГО, МВД, СБУ, ВСУ, готовилося 11 терористичних актів, а тепер, коли його охорона зменшилась до кількох чоловік, таких терористичних актів НЕМАЄ? Таке саме було і з Ющенко! Тому, що Гелетей САМ ОРГАНІЗОВУВАВ ці терористичні акти для ПОНТІВ підняття свого статуса, щоби отримати генерала-армії. А тепер “поїзд від’їхав”, товін організовує петиції!!! ІМХО (ось так я вважаю)”.

Кстати, хорошо что эту тему вспомнили. О “покушениях” на Ющенко и Порошенко, которые организовывал Гелетей?. Почему бы так сказать, не провести аудит покушений? Думаю, что Порох тоже был в курсе всегоо этого безумного пиара с покушениями. А проверить легче легкого. Подопрашивать соратничков Гелетея. Думаю, под гарантии неприкосновенности, легко языки развяжутся. И, кстати, не только о покушениях. Но и о том, сколько Гелетей в УДО украл. И о его “пиар-деятельности” в качестве министра обороны. А там и до котлов недалеко. Позорный, кстати, был момент, когда напрочь коррумпированный мусор стал министром обороны. Дерзайте, дебилы.

Ну и сам текст петиции:

Про звільнення Рудя С.Л. з посади начальника Управління державної охорони за нездатність організувати ефективну діяльність Управління державної охорони України, спрямувати зусилля особового складу на якісне виконання покладених завдань, організувати чітку взаємодію зі спеціально уповноваженими державними органами, які беруть участь у здійсненні державної охорони, запровадити ефективний механізм протидії посяганням на честь і гідність Президента України.

Автор (ініціатор): Фесенко Ігор Олексійович
Дата оприлюднення: 25 травня 2021
  • Президентові України –

Верховному Головнокомандувачу
Збройних Сил України
Зеленському Володимиру Олександровичу
Фесенка Ігоря Олексійовича
учасник бойових дій

Про звільнення Рудя С.Л.
з посади начальника Управління
державної охорони України

Вельмишановний Володимире Олександровичу!

Відповідно до Конституції України Президент України визначений, зокрема, Главою держави, є Верховним Головнокомандувачем Збройних Сил України, Головою Ради національної безпеки і оборони України.
З огляду на це Президент України потребує і належного рівня особистого захисту. Такому захисту слугує насамперед припис частини першої статті 5 Закону України «Про державну охорону органів державної влади України та посадових осіб» про те, що Президентові України забезпечується безпека в місцях його постійного і тимчасового перебування шляхом здійснення державної охорони, яка згідно з частиною першою статті 10 реалізовується Управлінням державної охорони України.
У цьому Законі відповідно до частини першої статті 9 передбачено, що державна охорона здійснюється, зокрема, щодо будинку, де працює Президент України, а згідно зі статтею 15 визначено, що державна охорона реалізовується шляхом, зокрема, пошуку і фіксації даних про протиправну діяльність окремих осіб або груп, яка загрожує нормальному функціонуванню органів державної влади України, життю чи здоров’ю, честі та гідності посадових осіб і членів їхніх сімей, для вжиття заходів щодо її припинення.
Проте 20 березня 2021 року радикально налаштована група осіб відкрито і безперешкодно провела акцію, під час якої цинічно і зухвало здійснила напад на будинок, де працює Президент України.
У процесі цього агресивного випаду радикали підпалили табличку «Президент України» з гербом держави, нанесли краскою на фасаді Офісу Президента України чітко спрямовані написи, які ображають Главу держави.
Слід підкреслити, що цей виклик був свідомо спрямований на умисне приниження честі та гідності Президента України, применшення його авторитету, підрив довіри до Глави держави з боку громадян України. До того ж вдавшись до вандалізму прихильники крайніх заходів вкотре намагалися накинути свою волю державній владі, ще раз здійснили спробу, аби змусити керівництво держави виконувати їхні вимоги.
Також слід зауважити про те, що ні державний правоохоронний орган спеціального призначення, який здійснює державну охорону будинку, де працює Президент України, ні центральний орган виконавчої влади, котрий підтримує публічну безпеку і порядок на площі перед Офісом Президента України, яка, зокрема, слугує майданчиком для проведення протокольних зустрічей на найвищому рівні не гарантували, ані «пояс безпеки» в оточенні будинку, де працює Президент України, ані його захист від погромів і підпалів.
Через події, що відбулись біля Офісу Президента України, 30 березня 2021 року, було проведено позачергове пленарне засідання Верховної Ради України. Звертає на себе увагу той факт, що серед керівників правоохоронних органів, присутніх у парламенті України для надання інформації щодо вказаних подій, був відсутній генерал-майор Рудь С.Л. – начальник Управління державної охорони України (стенограма пленарного засідання (17:10), опублікована 30.03.2021).
Але ж ця посадова особа, яка очолює Управління державної охорони України – державний правоохоронний орган спеціального призначення, що є головним серед спеціально уповноважених державних органів, які беруть участь у здійсненні державної охорони, зобов’язана організовувати ефективну реалізацію державної політики у сфері державної охорони. Водночас Національна поліція України і Служба безпеки України беруть участь у здійсненні державної охорони в межах своєї компетенції та у взаємодії з Управлінням державної охорони України.
Слід зауважити, що у своєму виступі в парламенті України Голова Служби безпеки України повідомив про те, що «напередодні зазначених подій ми інформували і Національну поліцію, і Управління державної охорони про нагнітання ситуації навколо акції і можливі сутички» (стенограма пленарного засідання (17:10), опублікована 30.03.2021).
Про те, що «організатори відкрито, і це підтвердив Голова Служби безпеки України, в анонсах закликали учасників брати з собою бинти та медикаменти та бути готовими до силового опору працівникам поліції. Акцію ретельно запланували і розпланували», зазначив у своїй доповіді в Верховній Раді України і Голова Національної поліції України (стенограма пленарного засідання (17:10), опублікована 30.03.2021).
За цих обставин, зважаючи на можливу радикалізацію подій і реальну загрозу безпечному функціонуванню Інституту Президента України, генерал-майор Рудь С.Л. був зобов’язаний проаналізувати оперативну інформацію, отриману від Служби безпеки України, спрогнозувати подальший перебіг подій і у взаємодії зі спеціально уповноваженими державними органами, які беруть участь у здійсненні державної охорони, організувати проведення упереджувальних заходів з метою запобігання протиправним діянням, що посягають на авторитет, престиж і довіру до державної влади.
Проте попередження про можливе загострення ситуації, під час акції протесту, не стало пересторогою для згаданого вище керівника. Тож не були вжиті ефективні та дієві профілактичні заходи, котрі стали б на заваді, зокрема, для появи поблизу будинку, де працює Президент України, «молодих людей спортивної статури», які на думку правоохоронців, «мали бути підмогою на випадок сутичок з поліцією»; пронесення, а згодом і застосування радикалами піротехнічних засобів тощо.
До того ж, не звертаючи уваги на можливу радикалізацію подій, «на прохання учасників акції», правоохоронцями було погоджено непродумане рішення про розміщення працівників «поліції діалогу» між Офісом Президента України і протестуючими, «які б гарантували безпечне проведення акції». Надалі з’ясувалось, що це був хибний крок. Адже під час заздалегідь запланованого застосування радикалами піротехнічних засобів, спрямованих у бік Офісу Президента України, правоохоронці опинилися у вогняній пастці. Після виведення поліцейських із-під загрози вже ніхто не заважав вандалам продовжувати вчиняти безладдя біля Офісу Президента України.
З огляду на наслідки, що залишили по собі радикально налаштовані особи, можна зробити припущення, що мабуть генерал-майор Рудь С.Л. аж ніяк не готувався до такого загострення ситуації з боку радикалів. І саме нездатність цієї посадової особи, насамперед, передбачити можливий розвиток подій, і спрацювавши на випередження організувати надійний захист Офісу Президента України, призвела до того, що Глава держави вчергове піддався масованому психологічному тиску. Крім того, неприпустимим є те, що чітко спрямовані образливі і принизливі написи були нанесені на фасаді будинку, де працює Президент України, і щодо якого здійснюється державна охорона.
До речі, і раніше, через нездатність генерал-майора Рудя С.Л., здійснювати ґрунтовний аналіз складних ситуацій і пропонувати професійні рішення, і створювались умови для виникнення дошкульних закидів, що лунали на адресу Глави держави з боку його опонентів. До того ж при відсутності належної реакції з боку того ж генерал-майора Рудя С.Л. на образи і приниження стосовно Президента України.
Тут буде доречним пригадати перше відрядження Президента України в район проведення Операції Об’єднаних Сил, яке відбулось 27 травня 2019 року. Світлини, що тоді з’явились в інформаційному просторі зафіксували Главу держави на передовій в цивільному вбранні, і навіть, в окремих епізодах, без персональних засобів захисту, що є неприпустимим з погляду безпеки і могло б призвести до трагічних наслідків. Адже ця лінія оборони, найближча до супротивника і на ній могло б трапитись різне.
До того ж слід було б пригадати про запобігання замахам на життя попередника нинішнього Глави держави саме під час його перебування у районі проведення Операції Об’єднаних Сил («11 замахів на Петра Порошенка: Гелетей розповів подробиці», телеканал «Прямий», ток-шоу «Ехо-України», 21:44, 31 січня 2019 року).

Однак генерал-майор Рудь С.Л., якого в той час, певно ж, за професійні якості призначили на керівну посаду в підрозділ охорони Президента України, що комплектувався, не зміг усвідомити про наслідки нехтування заходами безпеки під час перебування Верховного Головнокомандувача Збройних Сил України в районі бойових дій і можливий інформаційний реванш з боку опонентів Глави держави. Після оприлюднення фотографій медійний простір «вибухнув від гучних заяв про зраду», і на Главу держави покотився «вал» докорів і обвинувачень.
Далі слід звернути увагу на наслідки протистояння, що мало місце 26 жовтня 2019 року у Золотому, коли, через прорахунки в організації заходів безпеки, Глава держави опинився на вістрі конфлікту, сам на сам, з озброєною радикально налаштованою групою осіб. До того ж скориставшись емоційністю і відкритістю Президента України, під час гострої розмови з радикалами, окремі особи спрямували на його адресу потік відвертих погроз і всілякого інформаційного «бруду». За цих обставин генерал-майор Рудь С.Л. був зобов’язаний, з метою профілактики противоправних посягань, відкрито звернутись до громадян з роз’ясненнями про положення законодавства України стосовно відповідальності за посягання на честь і гідність Президента України. Однак мовчки спостерігав за черговими інформаційними випадами окремих осіб.
Відсутність відкритого реагування з боку генерал-майора Рудя С.Л., на образливі висловлювання стосовно Глави держави, викликало обурення з боку громадян, котрі вимагали пояснень і вжиття дієвих заходів для припинення протиправних посягань.
Водночас генерал-майору Рудю С.Л. треба було б зрозуміти ще й про те, що провокації стосовно Президента України триватимуть і надалі. До того ж складна соціально-політична ситуація в Україні, обумовлена, зокрема, триваючою акцією «Ні капітуляції!», вимагала від цього керівника організувати розробку і впровадження певного алгоритму організованих і злагоджених дій спеціально уповноважених державних органів, який би гарантував унеможливлення вчинення провокацій подібних до тієї, що мала місце у Золотому.
Проте під час робочої поїздки Президента України до Тернопільської області, яка відбулась 1 листопада 2019 року, при вході в приміщення облдержадміністрації, радикально налаштовані особи влаштували Главі держави «коридор ганьби», супроводжуючи його появу відповідними вигуками. Ба більше, згодом вже у приміщенні обласної державної адміністрації Президента України обступили доволі агресивні молодики, і почали звертатись до нього з відверто провокативними запитаннями. Яким чином радикально налаштовані особи опинилися в середині будинку, котрий під час перебування в ньому Глави держави підлягав державній охороні, і де повинен був бути встановлений режим?

У результаті влаштованої провокації Президент України був змушений скоротити час свого перебування у регіоні («Під час візиту у Тернопіль Зеленському двічі було непереливки», 16:02, 1 листопада 2019, 0352.ua – сайт міста Тернопіль).
Згодом, через нездатність генерал-майора Рудя С.Л. гарантувати виконання завдань, покладених на Управління державної охорони України, зокрема в частині, яка передбачає забезпечення безпечної експлуатації транспортних засобів, Глава держави був змушений безпосередньо звернутись до журналіста програми «Схеми: корупція в деталях» стосовно безпечного і безперешкодного проїзду транспортних засобів, що входять до складу кортежу Президента України: «Чи є в світі хоч одна країна, де в кортежі президента їздить журналіст? – запитав Глава держави. – І чи існує будь-який президент, коли до нього звертається його особиста охорона: “Це ж по закону не правильно. І що нам робить?”» (Прес-конференція Президента України Володимира Зеленського/20.05.2020, Офіс Президента України, YouTube).
Проте не зрозумівши, що кортеж Глави держави може стати центром уваги для журналістів генерал-майор Рудь С.Л не вжив попереджувальних заходів, щоб запобігти фіксації дій, які здійснюються спеціально уповноваженими державними органами для гарантування безпеки посадових осіб під час їх пересування автомобільним транспортом. Тож знімальна група програми «Схеми: корупція в деталях» мала змогу протягом доволі тривалого часу вільно здійснювати нагляд за переміщеннями Глави держави. Журналісти не лише контролювали перебіг подій на трасах проїзду кортежу Президента України, а й визначили місце його постійного перебування, котре офіційно не оголошувалось. Також протягом декількох днів журналісти, безперешкодно перебуваючи в оточенні об’єкта, що охороняється, ознайомились з різноманітним спектром дій, котрі здійснювались підрозділами, залученими до виконання завдань державної охорони.
В умовах неоголошеної війни задля унеможливлення протиправних дій щодо посадових осіб, які охороняються, використання номерів «прикриття» і підвищена швидкість на автомобільних дорогах – марна справа, якщо всякий, будь-де і будь-коли, має можливість, у будь-який спосіб, безперешкодно фіксувати, вивчати, аналізувати заходи безпеки, що здійснюються спеціально уповноваженими державними органами. (За інформаційними матеріалами Радіо Свобода від 09.07.2020, 21:20 та від 30.07.2020, 22:27).
Слід зазначити, що у деяких випадках не потрібно проводити масштабні заходи, що потребують залучення значних людських і фінансових ресурсів стосовно пошуку даних про протиправну діяльність окремих громадян, котра загрожує честі та гідності посадових осіб. Для цього потрібно лише одне – належним чином виконувати покладені завдання. Саме такий випадок трапився 16 липня 2020 року. Так, під час акції «Руки геть від мови», що проводилась в оточенні будинку, де працює Верховна Рада України, на огорожі був встановлений плакат із зображенням Глави держави і з недвозначним наміром щодо дій до нього. Водночас окремі особи не цураючись здійснили «фотосесію» на цьому фоні. Ситуація, що склалася, вимагала від Управління державної охорони України рішучих дій, спрямованих перш за все на вжиття заходів щодо припинення такої діяльності. Однак своєчасного реагування не відбулося і знімок плакату потрапив у мережу Інтернет, що є абсолютно неприйнятним і неприпустимим. Адже намір, виражений на плакаті, міг би спонукати будь-кого на будь-який вчинок стосовно Глави держави. Можливо дія, вчинена на площі Конституції, і котру Управління державної охорони України вчасно не припинило, спонукала не зовсім розсудливу особу здійснити 27 липня 2020 року такий же безглуздий «перформанс» під стінами Полтавської обласної державної адміністрації? («У Полтаві на акції проти капітуляції…», 27.07.2020, 21:15, 0532.ua – Сайт міста Полтава). А це і безпосередня відповідальність генерал-майора Рудя С.Л. за «швидкість» і «вправність» його підлеглих, а також за організацію чіткої взаємодії з іншими правоохоронними органами.
У своєму інтерв’ю Інтернет-виданню «Страна.ua» радник Глави Офісу Президента України М.Подоляк так висловився про спроможність Управління державної охорони України, яке очолює генерал-майор Рудь С.Л., виконувати покладені завдання: «Его старое жилье находилось в неудобном месте – там практически невозможно было обеспечить охрану со стороны УДО. Вокруг жилья президента Украины должны быть периметры отсечения, чтобы невозможно было просматривать окна из соседних зданий – в общем, много процедурных ограничений. А там невозможно было обеспечивать коридоры охраны, когда президент выходил из дома. Незнакомые люди приезжали к соседям – охрана не могла их проверить. То есть был целый ряд нарушений требований к охране высшего должностного лица» («Михаил Подоляк: Очень страшно сказать про переезд президента на госдачу», 16:27, 2 августа 2020, Страна.ua – интернет-газета).
Що ж сталося з Управлінням державної охорони України, військовослужбовці якого за першим наказом, у квітня 2014 року, стали на захист суверенітету, територіальної цілісності і недоторканості України? Проте сьогодні, Управління державної охорони України, маючи власний потенціал і можливість залучати до виконання завдань державної охорони спеціально уповноважені державні органи, не може гарантувати, в центрі столиці України, нормальне функціонування Інституту Президента України, безпеку Президента України – Верховного Головнокомандувача Збройних Сил України, захист честі і гідності Глави держави.
Вельмишановний Володимире Олександровичу, з огляду на викладене прошу Вас розглянути питання про звільнення Рудя С.Л. з посади начальника Управління державної охорони України за нездатність організувати ефективну діяльність Управління державної охорони України, спрямувати зусилля особового складу на якісне виконання покладених завдань, організувати чітку взаємодію зі спеціально уповноваженими державними органами, які беруть участь у здійсненні державної охорони, запровадити ефективний механізм протидії посяганням на честь і гідність Президента України.

З глибокою повагою
полковник у відставці
Фесенко Ігор Олексійович
«22» травня 2021 року

“ОРД”

Оцените материал:
54321
(Всего 0, Балл 0 из 5)
Поделитесь в социальных сетях:

38 ответов

  1. В Шабат, в 5.22 ушел борт, а в нем две “агентессы”. Юлия — “страховщица” и Людмила — “цветочница”.
    Отдых, повышение квалификации, встречи с “.кураторами”. Возможно, новые цели для атак. “эти владельцы бизнеса сильно много хотят денег” — однажды раздражённо произнесла одна, а вторая недовольна, что эти гады, сотрудники фирм бизнесменов, разве не могут прожить на 8 тысяч в месяц????
    Адриатическое море, Которский залив, рай!!!. Все ли, кто был на борту вернутся?

  2. Порошенко, Гелетец и Муженко, виноваты в гибели наших пацанов в Дебальцево и Иловайск котлах! Эти мрази должны сгнить в тюрьме! Честь имею!

  3. Кива закрой хлебало. Твои пацаны в республике “Канатчикова дача”. Твоя Кива в свое время этому Гелетею очко лизала.

  4. У Гелетея вся грудь в орденах u медалях — больше, чем у маршала Жукова. Чтобы столько “цяцек” накопuть надо было начuнать воевать, как мuнuмум, ещё с первоú мuровоú.

  5. А можно где то почитать о подвигах этого бравого генерала? Как ходил в разведку? Как в плен брал языков? Как Астрахань, Казань брал?

  6. Гелетей це падаль яка за Іловайськ поїде в Гаагу та отримає довічне ув‘язнення!Перший сидіти буде Медведчук,другий барига рошенівський порохобот,третій закарпутьський-мусор гелетей,четвертий сокільницький колаборант тарасю козачок,п‘ятий картавий неук,алкаш,юга луценко!

  7. Опять дерьмо всплывет. Кто может описать “славный боевой путь” Гелетея. Как он стал ЕНЕРАЛОМ, в каких частях служил, каков имеет опыт тактический, оперативный, статегический, и как, почему он стал министром обороны? А как бездарно о “рапортовал” в прямом эфире? СТЫДОБА!!! Хоть бы уже молчал в тряпочку. Вообще какое военное училище он окончил? Или самоучка типа Будьного С.М.? Но то было другое время.

  8. Опять дерьмо всплывет. Кто может описать “славный боевой путь” Гелетея. Как он стал ЕНЕРАЛОМ, в каких частях служил, каков имеет опыт тактический, оперативный, статегический, и как, почему он стал министром обороны? А как бездарно о “рапортовал” в прямом эфире? СТЫДОБА!!! Хоть бы уже молчал в тряпочку. Вообще какое военное училище он окончил? Или самоучка типа Будьного С.М.? Но то было другое время.

  9. гелетейный лохогой — наша соска.

    столько укропых рабов утилизировал во славу нашего Израиля — 2!

    так победим! лыхайма!

  10. Потому, что в страна все такий генералы и офицеры! Оно себе значков за освоение недвижимости в Лондоне понацепляло, денег наворовало, стало миллиардером. Я думаю, что Жуков такого б апельсина запидарасил, а Пидро Вальцманенко его на МО и пусть похуевертит. Почему бы и нет, лохи все стерпят! Один Парасюк закозлил этого павиана. Других не нашлось. И НАЗК не интересуется, а откуда у этого вуйка дровишки?

  11. Брехливый генерал с маленькой удовской писькой орал с трибуны верховной раде вернём Крым. И который в АТО охранял пасинка Порошенка, чтобы пасинок получил удостоверение участника АТО. А тут ещё гныда хочет вернуться в УДО и напаскудить вранье о нападении на первых лиц, чтобы очередные медали нацепить на детородный орган.

  12. А ты откуда знаешь, что у него маленькая пиписька, успел с нею познакомиться? Да ты в натуре очень проворный петух!

  13. Путін-***ло,гелетей гнус,п‘єтя парашенко-барига,геніальне тріпло в особі луценко-алкаголік,медведчук мразь,ківа дебіл,рабіновіч обосраная страна рашка,червоненко уйобок виходить державу Україну граблять чорти!

  14. А при Бздюковиче кухарки, водители и бэбиситеры становились депутатами Верховной Рады.

  15. Ні один дописувач не написав гарного слова про життєвий шлях працівника міліції та генерала армії,медалі та ордени куплені паркетним генералом!

  16. 12.41 мусорок ,а ты знаешь ,что я пидap даунбасяцкий и мандовоха лобковая -я настолько туп ,как крупный рогатый скот , себя чем хочешь покрою и гавном измажу ,это здорово, я падаль терриконовская ,буду продолжать пока не ответишь . Бугааа .

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

Читайте также

Великий махинатор Ирина Долозина: грязные схемы «скрутчицы»

Великий махинатор Ирина Долозина: грязные схемы «скрутчицы»

Ирина Долозина -- чемпион по "скруткам". При всех начальниках
НЕНУЖНОСТЬ ГОСУДАРСТВА

НЕНУЖНОСТЬ ГОСУДАРСТВА

Последние российские новости впечатляют. Бывший журналист «Новой газеты» Сергей Канев пишет, что под Питером была обнаружена частная тюрьма с крематорием.…
Большая фармацевтическая афера: «фуфло» и ценовой сговор

Большая фармацевтическая афера: «фуфло» и ценовой сговор

  Почему крупные дистрибьюторы лекарств и торговцы «самопальными» медпрепаратами попали в одно уголовное дело. Весной этого года, 25 марта, федеральный суд…
НОВОСТИ