Человек не терпит насилия!

ДСНС Козяр, історія про корупціонера по кличці «МОКРИЙ НІС»

Частина перша: Корупція в Державному пожежному нагляді у м. Києві.
У липні 2015 року Директором Департаменту державного нагляду та контролю (на сьогодні: Департамент запобігання надзвичайним ситуаціям) апарату ДСНС України Було призначено полковника служби цивільного захисту Щербаченка Олександра Миколайовича (на даний час генерал-майор служби цивільного захисту), до призначення на генеральську посаду Щербаченко довгий час проходив службу на різних керівних посадах ГУ МНС (згодом ДСНС) міста Києва та Київської області.
Так після призначення Директором департаменту запобігання НС ДСНС України Щербаченко О.М. при підтримці тодішнього ректора Львівського університету безпеки життєдіяльності ДСНС України, генерала Козяра, стосовно призначення на посаду головного державного інспектора з нагляду у сфері пожежної, техногенної безпеки та цивільного захисту міста Києва – заступника начальника Головного управління ДСНС України у місті Києві із запобігання виникнення НС підполковника служби цивільного захисту Козяра Назарія Михайловича (нині полковник, рідний син ректора Козяра).
До цього часу Козяр проходив службу на посаді заступника начальника Солом’янського районного управління – головного державного інспектора Солом’янського району, на цій посаді став відомим своїми великими корупційними «запросами» та двічі за три роки на посаді різні правоохоронні органи затримували Козяра за отримання хабарів, але завдяки впливовому батькові-ректору його «відпускали».
З того часу, протягом 6-и!!! років вся інспекція Головного управління ДСНС десяти районів міста Києва (близько 300 інспекторів) працюють на показники та плани, які їм ставить Козяр.
Тобто в місті Києві, де у 2013-2014 стояв Майдан і загинула Небесна Сотня під керівництвом Щербаченка утворене та на цей час діє організоване злочине угрупування!
Президенти та Уряди змінюються, а хабарники та корупціонери в ДСНС – НІ!!!
Кожен об’єкт міста Києва виконує прямі або через начальників інспекцій районів корупційні вказівки Козяра щодо того в якій організації усувати недоліки виявлені під час перевірок ДСНС, а також про об’єми разової «допомоги» (хабаря) за закриття «питання по перевірці».
Якщо об’єкт не виконує «прохання» (незаконні вимоги) Козяра, то він невідкладно «кошмариться» всіма можливими способами (розголос в ЗМІ, через РДА, КМДА, через правоохоронні органи і т.д. і т.п.) і направляється позовом до адміністративного суду для вжиття заходів реагування у вигляді заборони експлуатації об’єкта до повного усунення порушень виявлених ДСНС, а це створює великі перешкоди у господарській діяльності будь-якого об’єкта.
Абсолютно всю інформацію про корупцію, хабарництво і невідповідність займаним посадам Козяра може підтвердити будь-який суб’єкт господарювання, що знаходиться у місті Києва та за останні 6-ть років перевірявся інспекторами ДСНС.
А також це все підтвердить будь-який офіцер ГУ ДСНС міста Києва, який працює в Києві більше трьох місяців!!!
Деякі конкретні факти корупції та протиправних діянь Козяра:
— Від сітьових (брендових) АЗС, АЗК таких як КЛО, ВОГ, ОККО, UPG, БРСМ, АМІК, та інші до Головного управління хабарями ЩОМІСЯЦЯ надходить більше 12000 літрів пального у талонах на постійній основі (еквівалент – 350000 грн.)!;
— Супермаркети групи FOZZY (Сільпо, Фора та інші) кожного місяця надають хабарі у вигляді продуктової продукції на суму 50000 – 80000 грн.;
— Готелі «Либідь» (біля цирку)» на бульварі Т. Шевченка щокварталу на постійній основі надають Козяру хабар у розмірі орієнтовно 400000 грн. за невжиття законних заходів реагування у вигляді звернення до адміністративного суду за виявлені під час перевірок порушення вимог законодавства, які створюють загрозу життю та здоров’ю людей!;
— полковник Козяр навесні 2020 року вніс передоплату 50000 $ та придбав в офіційного дилера автомобілів Mercedes-Benz у місті Києві елітний позашляховик Mercedes в ексклюзивній «замовній» комплектації загальною вартістю більше 110000 $ (сто десять тисяч доларів)!;

— Такі торгівельно-розважальні центри і об’єкти з масовим перебування людей, як «Гулівер», — по «команді» і після «інструктажу» Козяра за хабарі взагалі уникали перевірок і не перевіряються, незважаючи на діюче доручення Прем’єр – Міністра України стосовно здійснення перевірок таких закладів після резонансної пожежі в Одеському коледжі на початку грудня 2019 року, яка забрала 16 людських життів.

На сьогоднішній день Козяром, з метою усунення керівників районних управлінь ДСНС Києва від контролю над найважливішими, найбільшими і «найбагатшими» об’єктами міста Києва, створено групу орієнтовно з 15-18 посадових осіб різних відділів управління запобігання НС ГУ ДСНС України у місті Києві, які займаються виключно перевіркою найбільших об’єктів Києва та «загоном» керівників (директорів, власників) цих об’єктів до Козяра і Карпенка (заступник Козяра) у кабінет на вимагання хабарів. Очолює цю групу – полковник Карпенко Сергій Анатолійович – це топ-корупціонер після Козяра, і вважається «гаманцем» (бухгалтером) Козяра. Щоденно і систематично Карпенко займається вимаганням від суб’єктів господарювання неправомірної вигоди. Часто буває на лікарняному, так як його попереджають, що можуть бути питання до нього від правоохоронних органів. Але навіть на лікарняних контролює всі корупційні схеми і постійно доповідає Козяру.
Козяр штучно створив умови щоб в районах Києва був кадровий голод в інспекціях, щоб всі корупційні потоки перенаправити на Головне управління, тобто на себе.
В місті Києві зареєстровано близько 800 ліцензіатів, які надають послуги та виконують роботи протипожежного призначення, але реально працюють 10-15 – це ті , які домовились з Козяром та постійно від 10% до 60% прибутку (відкату від договорів) заносять цим посадовцям у вигляді ХАБАРІВ.
Зарплатня Козяра – орієнтовно 30000 грн. на місяць.
Окремо слід зазначити про встановлені Ватоліним та Козяром так звані корупційні та штучні «ПЛАНИ», які роками під контролем і Козяра і за погодженням з керівництвом ДСНС систематично (роками) виконують районні управління Головного управління ДСНС України у місті Києві за вказівками керівництва.
Перед призначенням на посади начальника РУ та/або заступника начальника РУ з державного нагляду (контролю), кандидата призначають тимчасово на 3-6 місяців і якщо за цей час корупційні (злочинні) плани виконуються, тоді призначають на посаду на постійній основі.
Так, місячна норма (незаконна корупційна вимога) з кожного РУ (всього у місті Києві 10 (десять) районних управлінь):
1. Замір опору ізоляції електромереж об’єктів та/або проведення експертиз протипожежного стану об’єктів (експертиза необхідна для реєстрації декларацій відповідності матеріально-технічної бази суб’єктів господарювання вимогам законодавства у сфері пожежної безпеки) – 10000 грн. з кожного інспектора районного управління (з РУ виходить від 90000 до 150000 грн на місяць);
2. Страхування (відповідальності власників (користувачів) майна) – 35000 грн. з районного управління. Одна із страхових компаній – ПАТ «Страхова компанія «Авангард», і.к.: 33152560, керівник – Тищенко Альбіна Володимирівна, менеджер – Тетяна.
Є інші страхові компанії з якими корупційно працює Головне управління міста Києва;
3. Проектування, монтаж систем протипожежного захисту (автоматична система пожежної сигналізації, оповіщення і управління евакуацією людей, пожежогасіння, димовидалення, блискавкозахист, протипожежні двері, клапани і т.д.) – 10 об’єктів з кожного районного управління;
4. Технічне обслуговування систем протипожежного захисту та/або підключення об’єктів до пультів пожежного спостерігання – 10 об’єктів з кожного районного управління;
5. Пожежні навчання (відпрацювання пожежних тренувань) на об’єктах суб’єктів господарювання – не менше ніж на 50000 грн. з кожного районного управління;
6. Технічне обслуговування первинних засобів пожежогасіння (перезарядка вогнегасників) – 50 штук з кожного районного управління;
7. Випробування дослідно-випробувальною лабораторією Головного управління якості вогнезахисного оброблення матеріалів на об’єктах – 15000 грн з кожного районного управління;
8. Раз на 2-3 місяці 2000-2500 літрів пального (в талонах або готівкою), так як зі слів керівників – Головне управління не виділяє (хоча орієнтовно останні 3 три роки паливо виділяється з бюджету ДСНС);
Також повсякденні прохання з Головного управління оплатити рахунки (від 200 грн до 100000 грн), поселення в готелях, ресторани, ремонт приміщень і техніки, СТО, купівля канцтоварів для всього РУ та ГУ, купівля оргтехніки та багато іншого!
Орієнтовно об’єм неправомірної вигоди, що отримує керівництво Головного управління за один місяць тільки на «планах» від підпорядкованих районних управлінь Києва складає – від 2 млн грн до 4 млн грн. Тільки на планах!
Окремо слід зазначити, що у зв’язку із карантинними обмеженнями в Україні з березня місяця до кінця 2020 року діяв мораторій на проведення планових перевірок об’єктів суб’єктів господарювання співробітниками ДСНС України. Перевірки протягом 2020 року проводилися виключно позапланові: або по контролю за раніше виданими приписами та/ або за зверненням (скаргами) фізичних осіб щодо порушення вимог законодавства у сфері пожежної та техногенної безпеки, що створюють загрозу життю і здоров’ю людей. Але незважаючи на мораторій на перевірки – корупційні «Плани» необхідно було виконувати.
Козяр єдиний головний інспектор по всій Україні, який встановив «таксу» навіть за реєстрацію декларацій відповідності матеріально-технічної бази суб’єктів господарювання вимогам законодавства у сфері пожежної безпеки! Хабар складає від 10 грн. до 30 грн. за 1 метр квадратний площі об’єкта, що подає декларацію на реєстрацію!
Ця абсолютно формальна та автоматична процедура повинна здійснюватися протягом 5-ти днів з дати подачі декларації до Центру надання адміністративних послуг міста Києва.
Але якщо ти не сплатиш встановлений Козяром ще 5-ть років тому хабар, то будуть відмовляти в реєстрації твоєї декларації хоч десять разів.
Для прикладу для таких об’єктів як «Епіцентри», «Метроград», ТРЦ, різні склади і т.д. – «послуги» Козяра з реєстрації декларацій можуть доходити до 400000-700000 грн. кожна!!!!!
І керівники об’єктів вимушені платити щоб працювати безперешкодно…
Підсумовуючи зазначене за інформацією багатьох представників суб’єктів господарювання, посадових осіб апарату ДСНС і Головного управління ДСНС України у м. Києві і – такого рівня корупційного «беспредела» не було ніколи за 30 років існування державного пожежного нагляду в Україні.
Також велике прохання від простих пожежних та ветеранів пожежної охорони, хто прочитає все це – зробіть репост, та хто зможе надсилайте цю інформацію у всі можливі органи влади, у тому числі правоохоронні органи України – Офіс Президента України, Кабінет Міністрів України, Верховна Рада України, Державне бюро розслідувань (ДБР), Офіс Генерального прокурора України (ОГП), Національне агентство з питань запобігання корупції (НАЗК), Національне антикорупційне бюро України (НАБУ), Служба безпеки України (СБУ).
Можливо розповсюдження цієї важливої інформації зможе запобігти багатьом резонансним пожежам із загиблими та постраждалими людьми у майбутньому!!! ”

Оцените материал:
54321
(Всего 2, Балл 4.5 из 5)
Поделитесь в социальных сетях:

122 ответа

  1. Поліцейська з Одещини продавала наркотики з речових доказів, — про це повідомляє СБУ.

    Співробітники спецслужби задокументували, що вона підмінила речові докази, а саме 0,5 кг кокаїну. Далі речовини збували місцевим наркозалежним особам. Продавали самі та через підконтрольних наркодилерів.

    Під час обшуків за місцями проживання фігурантів кримінального провадження та за місцем роботи співробітниці поліції правоохоронці вилучили ще декілька грамів кокаїну.

    🙈

  2. Чечоткін сциться, тому і відключив коментарі у себе на сторінці.
    Сльози крокодилячі від керманичів служби які її успішно розвалюють і жиріють “в одне рило” з кожним роком все більше.
    “НЕ ВІРЮ” — Станіславський.
    Декларація майнового стану Чечоткін (тільки зарплата 1 563 576 грн.)- https://public.nazk.gov.ua/documents/62083474-f6d3-4658-93de-200f19c0ba1f
    Мельч уцький — https://public.nazk.gov.ua/documents/f50775ea-60af-4f12-838c-7556c7665c2a
    Білош ицький — https://public.nazk.gov.ua/documents/2b5aa199-c1ed-48c9-963e-640a03a693f0
    Ільче нко — https://public.nazk.gov.ua/documents/e8026783-cee7-40f9-8bb3-f001e5a31a39

  3. У Чечоткина не зарплата, а зарплата и денежное содержание и его пенсия. Он служит по спец мобилизации, читай Кодекс Гражданской защиты. Он пенсионер МЧС, работал гражданским на должности головы Службы, потом по спец мобилизации был призван и направлен для прохождения службы в ДСНС, где был назначен на должность головы ДСНС только теперь аттестованным сотрудником. Поэтому как за мобилизованным за ним сохраняется ПЕНСИЯ, ЗАРАБОТНАЯ ПЛАТА на предыдущем месте работы — ГОЛОВА ДСНС, и теперешнее денежное содержание ГОЛОВЫ ДСНС. ТРИ вида дохода у дного должностного лица. Уметь надо. Спецмобилизация не для всех.

  4. Люди працюють.
    Хто має фактаж, конкретику по минулим або тим, що плануються “справам” кабінетних — будь-ласка, звертайтесь (в першу чергу цікавить голова риби, що гниє — генерали, полковники) — під “прицілом” — всі гарнізони, всі управління, виключень НЕМАЄ.
    І я, і уповноважені представники правоохоронних органів (не всіх) ГАРАНТУЄМО безпеку для “вашого працевлаштування”. “Викривачі” корупції будуть захищені від протиправних посягань тих кого вони викривають — вас ніхто “світити” не буде.
    Змінюємо систему РАЗОМ.

  5. Черговий потужний крок на шляху до оновлення матеріально-технічної бази нашої Служби. Сьогодні підписано протокол про наміри між ДСНС України та компанією Cela Industry щодо придбання спеціалізованого рятувального обладнання. Йдеться про сучасні пожежні підйомники із частковим виробництвом в Україні. І ця нова техніка дозволить нам рухатися вперед.
    Я дякую пану Міністру за увагу до наших потреб і впевнений, що у майбутньому ми будемо лише примножувати наші спільні здобутки. Працюємо далі!

  6. Про типових кабінетних і про типову “свиту” кабінетних.

    На фото — Назарій Козяр (той Назарка, шо син Міши Козяра (ректора Львівської пожежного бурсітета), той Назарка, шо зробив блискавичну кар’єру і є заступником начальника ГУ ДСНС м.Києва Андрюхи Ватоліна, того Андрюхи, шо кум голови ДСНС Колі Чечоткіна) https://www.facebook.com/profile.php?id=100006262008391

    Назарка, в тему сьогодення змінив обкладинку на Фейсбуці і під його портретом тепер є напис : “Слава Україні, Героям Слава!”.

    Цей скрін — яскравий приклад того, як В ОДНІЙ КАРТИНЦІ показана вся суть брехні, лицемірства і пристосуванства чиновників і їх блазнів в українському сьогоденні.

    Пояснюю. Типове, мамкине/папкине корупційне падло (про масштабну корупцію в ГУ ДСНС м.Києва, де Назарій з Андрюхою займаються своїми темними справами на користь власної кишені писалось тут — https://www.facebook.com/groups/fdukraine/permalink/3878197668954426/) прикривається гаслами які уособлюють в собі жертовність і прагнення бути вільною і незалежною Україною (в тому рахунку вільної від численної кабінетної мразоти яка на державних посадах дбає лише про власну кишеню). При цьому — обкладинка “Слава Україні, Героям Слава!” йде від Петька Сивочолого (знатного корупціонера і махінатора — плівки #мразотиведведчука від Деніса Бігуса і мільйон фактажу про цього баригу) — бо Козяр ні чім не кращій і Петько то його ідол, бо вміє на*обувати людей професійно. При цьому купа людей (197 чоловік) “завподобафкали” Козяра, бо самі такі ж по своєму нутру — типові пристосуванці + ті хто стоїть поряд біля корита або стати до корита прагне.

  7. P.S.“То что Вы опубликовали про Ватолина и Козяра пару месяцев назад имело серьёзный резонанс среди сотрудников и Киевского городского гарнизона и всех остальных подразделений ДСНС! И там абсолютно все правда! Но что самое интересное — эти люди не одумались! Все коррупционные и воровские схемы продолжаются! 100%. Вот только на прошлой недели все районы Киева завозили по 25000 грн лично Ватолину на какую то херню!”

  8. Ватолін обілетив молодих лейтенантів через началька кадрів. Взагалі йобнулись 🤦‍♂️ Нічого святого((((
    Для ВБ, позпитайте молодь по скільки з них збрили!

  9. Ватолін обілетив молодих лейтенантів через началька кадрів. Взагалі йобнулись 🤦‍♂️ Нічого святого((((
    Для ВБ, позпитайте молодь по скільки з них збрили!

  10. Ватолін обілетив молодих лейтенантів через началька кадрів. Взагалі йобнулись 🤦‍♂️ Нічого святого((((
    Для ВБ, позпитайте молодь по скільки з них збрили!

  11. О, хто це там? Може пожежного на хабарі крутанули? Може водія автоцистерни? Та ні, друзі, то в Чернігові на хабарі чергового кабінетного “пов’язали”.
    Мабуть хлоп забув в конспектів тему “по корупції” записати.
    Суспільство може вдавати, що нічого не бачить, армія дармоїдів в погонах може продовжувати дути щоки імітуючи роботу і свою власну значимість але факт залишається фактом — ДСНС по вуха в корупції, від самого звичайного навч. пункту, вишу і закінчуючи махінаціями і схематозами які “розробляються” в кабінеті голови ДСНС Миколи — ДСНС це і є корупція…

  12. Чи “винуватий” начальник управління у тому, що його підлеглі (підполковники, начальники райвідділів, наприклад) беруть хабарі?
    Чи діляться підлеглі начальників управлінь з ними частиною хабарів коли їх беруть?
    Декілька років назад, частина нашої бойкотської чернігівської команди добряче Ромкі Гордовому “солила” коли проливала світло на те корупційне болото яким він керує і яке він розвів в області.
    Але на щастя У Ромки добрячий “дах” в ДСНС у вигляді пана Мельчуцького, заступника Чечоткіна — тому Гордовому начхати на “потуги” правоохоронних…
    А хлопців всіх вже звільнили звісно — панам-корупціонерам потрібні мовчазні і слухняні.
    P.S.Ромка і Дімон — ряха не лусне від > 20 га землі в одне рило? Може вам в аграрії піти, а?

  13. Хорошие жены получают хорошие подарки(Toyota RAV 2019)!!! Дякую, коханий 😘😘😘 люблю 😍😍😍

  14. А шо це за фєтіш, в бойовках на урочистих заходах? Ватолін сам придумав, чи Чечоткін підказав?
    Пожежним на “юг” кабінетних слабо послати з такими вводними? Чи вирішили одним вистрілом двох зайців — зміна караулів+фотозвіт для конторських “урочистостей” аби додому по швидше?
    Управа тільки собі до дня Конституції премії нарізала чи щось і пожежним дісталося?

  15. Судячи з активізації правоохоронців щодо напрямку ДСНС (мається пряма домовленість з представниками центральних органів за їх ініціативою — НАБУ, СБУ, ДБР, МВС!!!) то дійсно, скоріш за все скоро вже міністру-чорту і відповідно нашому дяді Ко планується шляпа.
    Звертаюсь до всіх, кому набридло наше корупційне ДСНС-дно, товстопузі кабінетні — інформація про схематози, про хабарництво, про крадіжки і корупцію зі сторони кабінетних приймається в режимі ПОСТІЙНО (як на правах анонімності так і із збереженням конфіденційності вас, як заявника — за вашим бажанням).
    Я вважаю, що як би там не було але якщо з’явилась тенденція і цікавість у правоохоронних (які б не були тому причини) ми маємо ДОПОМОГТИ у добрій справі.

  16. Сьогодні сорок чотири наших рятувальника з Рівного (серед них — є й учасники бойових дій на сході України) отримали ключі від нових квартир.
    Це — результат спільної та кропіткої роботи ДСНС, Міністерства внутрішніх справ, усього українського Уряду.
    Це також свідчення того, що ми готові до викликів сучасного життя, в якому комфортне житло для співробітників — це вже далеко не розкіш, а вимога нашого часу.
    Звичайно, це службове житло, тимчасове, і ми розуміємо, що наші хлопці потребують повноцінного житла. І ми працюємо над цим. Адже підвищення соціальних стандартів — це ключовий сегмент реформ, запроваджених в нашій Службі.
    Тому в минулому році працівниками Служби отримано 1 тис. 314 квартир, у тому числі 965 квартир на умовах фінансового лізингу. Ця мотиваційна програма для рятувальників та правоохоронців, як ви добре знаєте, успішно діє вже кілька років.
    Можу запевнити, що ми будемо працювати й далі, аби новосілля рятувальників стали масштабною та потужною традицією.
    А сьогодні я побажав щасливим новоселам сил та енергії в роботі, а також мирного, спокійного та яскравого життя у нових затишних квартирах.

  17. Сьогодні сорок чотири наших рятувальника з Рівного (серед них — є й учасники бойових дій на сході України) отримали ключі від нових квартир.
    Це — результат спільної та кропіткої роботи ДСНС, Міністерства внутрішніх справ, усього українського Уряду.
    Це також свідчення того, що ми готові до викликів сучасного життя, в якому комфортне житло для співробітників — це вже далеко не розкіш, а вимога нашого часу.
    Звичайно, це службове житло, тимчасове, і ми розуміємо, що наші хлопці потребують повноцінного житла. І ми працюємо над цим. Адже підвищення соціальних стандартів — це ключовий сегмент реформ, запроваджених в нашій Службі.
    Тому в минулому році працівниками Служби отримано 1 тис. 314 квартир, у тому числі 965 квартир на умовах фінансового лізингу. Ця мотиваційна програма для рятувальників та правоохоронців, як ви добре знаєте, успішно діє вже кілька років.
    Можу запевнити, що ми будемо працювати й далі, аби новосілля рятувальників стали масштабною та потужною традицією.
    А сьогодні я побажав щасливим новоселам сил та енергії в роботі, а також мирного, спокійного та яскравого життя у нових затишних квартирах.

  18. А у Києві мій кум ніяк не може домовитись з владою! Тому що пиздить і пиздить постійно!

  19. Чечётка с Козяром собирает последний урожай, дома на участках с Ватолиными надо достроить.

  20. Думаю Ватолін ненавидить Козяра, показав би характер і давно би відправив на підвищення його! А так чи боїться чи сильно гроші любить)

  21. Если русские и украинцы один народ, то почему Россия заняла в медальном зачете Олимпиады 5-е место, а Украина — 44-е?

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

Читайте также

ДСНС чи МНС

Шановні рятувальники! Ця тема призначена для комплексного обговорення проблем та пропозицій! Хто на вашу думку був би гідний очолити службу?

ДЛЯ ОКПП

Що еліта мовчите? А де прес-служба, а де ця блядь? Показушно-брехлива зі своїм фотоапаратом? Яка вміє тільки про псів писати……

В Україні обговорюють статтю Путіна

На провідному експертному інтернет-телеканалі «UkrLife.TV» методолог, радник Офісу президента і політолог розповіли, що вони думають про висловлювання російського президента у…
НОВОСТИ