Человек не терпит насилия!

Нардеп Василевська-Смаглюк тисне на міністра юстиції в інтересах екс-регіонала

1

Народна депутатка України Ольга Василевська-Смаглюк, діючи в інтересах мера Бучі Анатолія Федорука, сприяє рейдерському захопленню земельної ділянки, на якій уже зводиться житловий будинок. Багато сімей, які придбали в ньому квартири, можуть втратити кошти й залишитися без житла. При цьому нардеп чинить тиск на міністра юстиції, щоб заблокувати реакцію на цю ситуацію Антирейдерської комісії при Мін’юсті. Про це повідомила на своїй сторінці у фейсбуці адвокатка Євгенія Ростолопа.

Йдеться про земельну ділянку в Бучі по вул. Лісовій, яку у 2008 р. отримало в оренду ТОВ «Комфорт ЛТД». У 2015 р. Бучанська міська рада уклала з підприємством новий договір оренди на 5 років та погодила передачу ділянки в суборенду Житлово-будівельному кооперативу «Кампа-Парк». Площа ділянки – 2,01 га, цільове призначення – будівництво і обслуговування багатоквартирного житлового будинку. У 2020 р. дія договору продовжилася на новий термін. Проте після цього з ініціативи Бучанської міськради державний реєстратор із Бородянки Олександр Господарець припинив у Державному реєстрі речових прав на нерухоме майно права «Комфорт ЛТД» і «ЖБК “Кампа-Парк”» на оренду й суборенди ділянки, де вже тривало спорудження житлового будинку.

За оцінкою юристів, держреєстратор не мав це жодних законнх підстав і діяв усупереч Земельному кодексу України, Закону України «Про оренду землі» та умовам самого договору оренди.

На думку бучанських активістів, Ольга Василевська-Смаглюк навіть не приховує лобіювання інтересів діючого мера Бучі Анатолія Федорука, який раніше був членом Партії регіонів та виступав з критикою Революції Гідності, а на останніх виборах перефарбувався у “слугу народу”. Співпраця нардепки з одіозним регіоналом Федоруком може негативно вплинути на політичний імідж партії “Слуга народу” і народної депутатки, зокрема.

«Компанія отримала всі містобудівні умови та дозволи на будівництво та понад 10 років сумлінно сплачувала плату за користування земельною ділянкою. Але з Вашим приходом до влади ситуація кардинально змінилась, і на бізнес забудовника почали чинити тиск з метою рейдерського захоплення земельної ділянки. Державний реєстратор за ініціативою Бучанської міської ради припинив дію оренди та суборенди земельної ділянки… Зі свого боку Ви, лобіюючи інтереси мера Бучі Анатолія Федорука, неодноразово оббивали пороги влади з метою припинення будівництва будинку, в якому уже почали зводити перший поверх. Але, на жаль, Вами не було враховано те, що в будинку, будівництво якого Ви саботуєте, люди уже придбали житло, вклавши в покупку усі свої кошти. Таких людей багато, але Ви, користуючись своїм службовим становищем, лишаєте сім’ї без даху над головою», – написала Євгенія Ростолопа, звертаючись до Ольги Василевської-Смаглюк.

Вона зауважила, що депутатка, «використовуючи свої зв’язки у правлячій політсилі, ініціювали інформаційну війну проти забудовника».

У зв’язку з цими подіями до Антирейдерської комісії при Міністерстві юстиції України була направлена скарга на дії держреєстратора та прохання про відновлення прав оренди й суборенди земельної ділянки. Однак глава Мін’юсту Денис Малюська не підписав висновок комісії, тому справа розглядатиметься повторно.

«Щоб захистити інтереси людей, ми подали скаргу до Антирейдерської комісії, але скаргу можуть залишити без задоволення. Причиною цьому може стати тиск, який Ви (Ольга Василевська-Смаглюк – ред.) чините на Міністра юстиції», – зазначила Євгенія Ростолопа.
Вона звернулася до Дениса Малюськи «з проханням звернути увагу на перевищення владних повноважень народним депутатом Ольгою Василевською-Смаглюк, а також з проханням посприяти припиненню тиску на Антирейдерську комісію».

«Разом з тим, я запрошую громадськість та ЗМІ підтримати нашу скаргу до Антирейдерської комісії, адже від цього залежить доля багатьох сімей, які ризикують лишитися без даху над головою!» – закликала адвокатка.

Оцените материал:
54321
(Всего 0, Балл 0 из 5)
Поделитесь в социальных сетях:

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

Читайте также

В Лондоне пригрели чиновницу Лени-Космоса

Марина Погибко, просившая летом этого года предоставить ей политическое убежище в Великобритании, на днях получила его. Об этом LB.ua стало известно…
АгроГазТрейдинг и семья Зеленского

АгроГазТрейдинг и семья Зеленского

Много пишут что Мельник это человек Татарова, Ермака… Нет. Это человек Квартала95, замкнут соответственно на Шефира. Многие наверно слышали про…

В УСБУ Херсонщины выявлен шпион

Внутренняя безопасность СБУ задержала сотрудника УСБУ в Херсонской области, которые передавал информацию российским спецслужбам. Об этом сообщает «Преступности.НЕТ» со ссылкой на…
НОВОСТИ