Человек не терпит насилия!

«ВСЯ ТУТЕШНЯ СВОЛОТА, ГИДЬ ЛЮДСЬКА — ПОЛІЦАЙНЯ, ПОВІЯЛАСЯ В БАНДИ БАНДЕРІВСЬКІ»

Олександр Сопронюк: “В суботу, вечірньою годиною, вчора, недільним днем, знову “20 хвилин з Володимиром Яворівським”, на першій програмі УР — там він розповідає, про свої львівські високодостойні шляхи.
Аж зашкалює. Та скільки вже можна?!
Отож. Нічого особистого — просто нагадаю. Посутньо.
«… в 1981–му на замовлення ЦК компартії УРСР Володимир Яворівський написав «Вічні Кортеліси», де цілий розділ присвятив «антисовєтчикам»: «Вся тутешня сволота, гидь людська — поліцайня, повіялася в банди бандерівські». У 1983–му повість видано російською в Москві, а в 1984 році Яворівський отримав за неї Державну премію УРСР.
Чому саме на початку 1980–х проявилася така увага «партії» до Кортелісів? Чи не тому, що ідеолог ЦК компартії УРСР Леонід Кравчук ламав голову, як зарадити з «ворожими голосами», що вперто нагадують про 50–ліття Голодомору. Може, тому в повісті Яворівського — особливий наголос на «анонімках» з–за кордону. І на те, що за кордон повтікали самі лише колишні поліцаї. Оживилася тема Кортелісів у 2005 та в 2007 (коли відзначали 100–літній ювілей Романа Шухевича) у виданнях компартії й Партії регіонів, де підмінювали поняття «колаборант» і «націоналіст». А в рішенні Харківської обласної ради від 5 липня 2007 року, присвяченому ставленню до УПА, сказано: «Бандерівці знищили українське село Кортеліси».
Володимир Яворівський у своїх інтерв’ю досі називає «Вічні Кортеліси» своїм найкращим творінням. Він не тривожиться, що своїми творчими фантазіями дав привід не лише звинувачувати борців із нацизмом і комунізмом у колаборації з окупантами, а й затемнювати світлу пам’ять про понад тисячу загиблих у Кортелісах.”
Це Ярослава Музиченко, з «України молодої»: Минуле і Думи – «Вічність і Кортеліси». «УМ», 23.09.2009.
Вже давно , як і про декомунізацію, з цього приводу і на цей предмет, ухвалені всі закони.
Зосібна:
Постанова від 9 вересня 2015 року № 6-455цс15
З огляду на це — нагадаю-наголошу.
Зокрема. По Володимиру Яворівському. Аґент “Тридоля”. Сексот КҐБ, 5-ого відділу, що переймався суто, винятково і тільки політичними українцями. Отож: ЛЮСТРУВАТИ Вол.Яворівського. Конкретно й предметно. Я, особисто, вельми розлого, вже все давно дав і написав.
Л-Ю-С-Т-Р-А-Ц-І-Я. Матеріяли в Інтернеті
Як було в чехах. У поляків. Німців. Нарешті — румунів. Скільки він буде з радіо й телевізії розказувать-учить, “втірать-вєщать”??!! Тим паче, що створені-зібрані відповідні комісії-комітети-ради-підради-секретаріяти.”
Оцените материал:
54321
(Всего 0, Балл 0 из 5)
Поделитесь в социальных сетях:

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

Читайте также

В Лондоне пригрели чиновницу Лени-Космоса

Марина Погибко, просившая летом этого года предоставить ей политическое убежище в Великобритании, на днях получила его. Об этом LB.ua стало известно…
АгроГазТрейдинг и семья Зеленского

АгроГазТрейдинг и семья Зеленского

Много пишут что Мельник это человек Татарова, Ермака… Нет. Это человек Квартала95, замкнут соответственно на Шефира. Многие наверно слышали про…

В УСБУ Херсонщины выявлен шпион

Внутренняя безопасность СБУ задержала сотрудника УСБУ в Херсонской области, которые передавал информацию российским спецслужбам. Об этом сообщает «Преступности.НЕТ» со ссылкой на…
НОВОСТИ