Человек не терпит насилия!

Справа Неговєлова: Печерський суд повернув заставу екс-фіскалу з СБУшним минулим, але це рішення не встояло в «апеляшці»

Negev

(Роман Неговєлов)

Печерський районний суд частково задовольнив клопотання щодо пом’якшення запобіжного заходу колишньому співробітнику СБУ та екс-керівникові Головного управління протидії економічним правопорушенням ДФС Роману Неговєлову, якого 30 жовтня 2020 року в Києві затримали під час отримання хабаря в розмірі 100 тис. дол. Відповідне рішення 28 січня 2021 року ухвалив слідчий суддя Володимир Карабань.

З його тексту випливає — до палацу правосуддя звернувся адвокат підозрюваного в шахрайстві (ч.4 ст.190 КК України) Неговєлова. Захисник наполягав, що ризики, які були підставою для застосування запобіжного заходу його клієнту у вигляді застави в розмірі 2,73 млн. грн. (як раніше зазначалося на сторінках Dетектив-Info, відповідні кошти доволі швидко було внесено, та вже 3 листопада 2020 року Роман Олександрович вийшов на волю) наразі нівельовані, а тому просив змінити запобіжний захід останньому на особисте зобов’язання.

Аналогічну позицію озвучив у суді й сам Неговєлов. Він підкреслив — визначений щодо нього розмір застави “є надмірним” та “перетворився на джерело постійних психологічних тортур для його подружжя”.

(Роман Неговєлов під час викриття правоохоронцями 30 жовтня 2020 року)

З цими аргументами не погодився прокурор Офісу Генпрокурора Володимир Москаленко, який стверджував — Роман Неговєлов підозрюється у вчиненні особливо тяжкого злочину, “а тому є висока вірогідність що останній може переховуватись від органів досудового розслідування та суду, а також незаконно впливати на свідків у даному кримінальному провадженні”.

Заслухавши позиції сторін, слідчий суддя Карабань дійшов думки, що викритий на хабарі екс-правоохоронець “належним чином виконує свої процесуальні обов’язки протягом усього часу з дня набуття статусу підозрюваного”. Та з посиланням на практику ЄСПЛ проголосив — застосований щодо Неговєлова “запобіжник” є “занадто суворим та не виправдовує себе як стримуючий засіб, відтак необхідно встановити інший, більш м’який”.

При цьому суддя врахував обставини, які склалися в родині Романа Олександровича, пов’язані з передчасними пологами та народженням 7-ми місячної дитини, а також тим, що звільнений з лав ДФС достойник “не має доходу, що в цілому призводить до вимушених пошуків можливості отримати короткотермінові позики для підтримання мінімально можливого рівня життя”.

З урахуванням цього, суддя Карабань постановив повернути 2,73 млн. грн., раніше перераховані в якості сплати застави за Неговєлова, його заставодавцю. Та змінив колишньому фіскалу запобіжний захід на особисте зобов’язання.

Додамо, що з таким рішенням не погодилися вже в Офісі Генерального прокурора. Тут оскаржили вердикт Печерського райсуду в Київському апеляційному суді. Згідно профайлу справи на сайті установи, 11 лютого 2021 року ухвалу судді Карабаня було скасовано та постановлено нове рішення, повний текст якого планується до оголошення 16 лютого 2021 року. Згідно із ним, як повідомили Dетектив-Info в прес-службі Київського апеляційного суду, щодо Романа Неговєлова наразі діє запобіжний захід у вигляді застави в розмірі 2,73 млн.грн.

“Детектив-инфо”

Оцените материал:
54321
(Всего 0, Балл 0 из 5)
Поделитесь в социальных сетях:

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

Читайте также

В Лондоне пригрели чиновницу Лени-Космоса

Марина Погибко, просившая летом этого года предоставить ей политическое убежище в Великобритании, на днях получила его. Об этом LB.ua стало известно…
АгроГазТрейдинг и семья Зеленского

АгроГазТрейдинг и семья Зеленского

Много пишут что Мельник это человек Татарова, Ермака… Нет. Это человек Квартала95, замкнут соответственно на Шефира. Многие наверно слышали про…

В УСБУ Херсонщины выявлен шпион

Внутренняя безопасность СБУ задержала сотрудника УСБУ в Херсонской области, которые передавал информацию российским спецслужбам. Об этом сообщает «Преступности.НЕТ» со ссылкой на…
НОВОСТИ