Человек не терпит насилия!

Справи просто «злили»: названа головна причина, чому з Арбузова і Табачника можуть зняти санкції

Євросоюз скасує санкції щодо екс-віце-прем’єр-міністра Сергія Арбузова і екс-глави Міносвіти Дмитра Табачника, якщо ОГПУ і Мін’юст не нададуть докази причетності зазначених українських політиків до злочинних діянь.

Про це йдеться в матеріалі видання ”Апостроф”.

За словами експертів, санкції щодо скандальних Арбузова і Табачника можуть зняти, оскільки влада України і керівництво силових відомств у 2014-2018 роках не забезпечили належного розслідування справ, пов’язаних зі злочинами, в яких фігурували Віктор Янукович, його “сім’я”, а також політичні соратники.

 Це стосується не тільки розслідування “справ Майдану”, а й кримінальних проваджень, в яких фігурували факти привласнення бюджетних коштів, державних активів і зловживання службовим становищем.

“Кримінальні справи, які вела прокуратура, до фіналу не довели, обвинувальних вироків українських судів європейці так і не дочекалися. І, відповідно, у них немає юридичних підстав для збереження санкцій. Це ж не перші санкції проти оточення Януковича, які можуть бути зняті. все це вказує на “ефективність” прокуратури, слідчих підрозділів і безпосередньо керівника ГПУ в особі Юрія Луценка. Це персональна відповідальність лежить на ньому і його попередників на посту, а також на Мін’юсті, який в європейських інстанціях не просуває продовження санкцій. Нинішнє керівництво країни з чистою совістю, тут можна говорити без іронії, має підстави валити на “папєрєдніков”, адже налажали саме вони”, — пояснив керівник Центру дослідження проблем громадянського суспільства Віталій Кулик в спілкуванні з журналістами.

Він також додав, що влада України повинна була миттєво діяти, як Віктор Янукович зі своїми соратниками втекли з країни, але офіційний Київ не скористався шансом, в тому числі, через корупційни мотиви.

Кулик додав, що Брюсселю необхідні вироки судів і доказова база; але суди затягуються, справи щодо скандальних екс-топ-чиновників розвалюються.

“Під кінець президентства Петра Порошенка ця тема була занедбана. Наскільки мені відомо, після реформування, яке пережила прокуратура, фахівці, що супроводжували зазначені кримінальні справи, пішли або були переведені на інші напрямки. Зусиль одного Мін’юсту тут недостатньо. Брюсселю потрібні вироки судів і доказова база; але суди затягуються, справи розвалюються, знімаються арешти з майна. Прокурорські просто “продавали квитки” фігурантам справ, які були пов’язані з топ-чиновниками часів Януковича і, таким чином, справи не доходили до суду”, — резюмував аналітик в коментарі виданню ”Апостроф”.

Адвокат і керівник Центру правового аналізу та дослідження політичних ризиків Михайло Дяденко зазначив, що відразу після зміни влади в Україні стало ясно, що санкції щодо таких одіозних персон, як Сергій Арбузов і Дмитро Табачник будуть зняті, а відповідальність за це лежить на кожному генеральному прокурорі .

“Історія тягнеться з 2014 року. Ще тоді була рекомендація двох парламентських комітетів об’єднати матеріали проти Віктора Януковича і його соратників в одну велику кримінальну справу через узурпацію влади. Генеральна прокуратура не виконала рекомендації, справи розслідувалися неналежним чином, не виключено, що справи “продавалися” . І вже тоді було зрозуміло, що санкції ЄС проти Арбузова, Табачника і їх соратників так чи інакше знімуть. Відповідальність лежить на кожному генеральному прокурорі, але ключові рішення приймалися керівництвом країни. Команда Петра Олексійовича (тодішнього президента Порошенко — “Апостроф”) просто ці справи злила”, — пояснив він в спілкуванні з журналістами.

Апостроф

Оцените материал:
54321
(Всего 0, Балл 0 из 5)
Поделитесь в социальных сетях:

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

Читайте также

Великий махинатор Ирина Долозина: грязные схемы «скрутчицы»

Великий махинатор Ирина Долозина: грязные схемы «скрутчицы»

Ирина Долозина -- чемпион по "скруткам". При всех начальниках
НЕНУЖНОСТЬ ГОСУДАРСТВА

НЕНУЖНОСТЬ ГОСУДАРСТВА

Последние российские новости впечатляют. Бывший журналист «Новой газеты» Сергей Канев пишет, что под Питером была обнаружена частная тюрьма с крематорием.…
Большая фармацевтическая афера: «фуфло» и ценовой сговор

Большая фармацевтическая афера: «фуфло» и ценовой сговор

  Почему крупные дистрибьюторы лекарств и торговцы «самопальными» медпрепаратами попали в одно уголовное дело. Весной этого года, 25 марта, федеральный суд…
НОВОСТИ