Человек не терпит насилия!

Вінницька поліція презентувала перший в Україні інноваційний безпековий ІТ-проєкт, який впроваджуватиме у свою діяльність

Головне управління Національної поліції у Вінницькій області вперше в Україні запроваджує у свою роботу безпековий проєкт «Vezha», в основі якого лежить  використання штучного інтелекту аналітики відеопотоку  з камер відеоспостереження. Така ініціатива вінницької поліції, що дозволить покращити безпекову ситуацію в області, реалізується за фінансової підтримки обласної  та міської влади. Сьогодні, 22 лютого, керівник поліції Вінниччини Іван Іщенко та Олег Сивинюк, директор ТОВ «Incoresoft Україна»,  що є розробником  програмного забезпечення, підписали меморандум про співпрацю.  

212121221

Така ініціатива має на меті консолідувати зусилля сторін на співпрацю в частині попередження та недопущення порушень публічної безпеки та порядку, підвищення ефективності протидії злочинності та захисту прав громадян шляхом впровадження системи «Vezha» на основі штучного інтелекту і нейронних мереж в роботу ситуаційного центру ГУНП та  підрозділів вінницької поліції. 

1613937607603160 page 0003

Під час  презентації роботи системи штучного інтелекту відеоаналітики «Vezha» були присутні голова Вінницької обласної Ради В’ячеслав Соколовий, 1-ий заступник голови  Вінницької ОДА Наталя Заболотна та заступник міського голови Сергій  Тимощук. 

1613937607603160 page 0004

Як зазначив керівник обласної поліції Іван Іщенко, ситуаційний центр ГУНП постійно вдосконалюється. У його роботі запроваджуються сучасні технології та новітнє програмне забезпечення, яке дозволяє його працівникам проводити відеоаналітику з камер відеоспостереження, розташованих в місті та області.

1613937607603160 page 0002 (1)

Система «Vezha», виробник якої є флагманом впровадження ІТ-технологій, що використовують європейські країни та Об’єднані Арабські Емірати, дозволить розпізнавати об’єкти, номерні знаки, обличчя на основі штучного інтелекту. Це в сотні разів прискорить процес отримання, обробки та зберігання даних, користуватися якими зможе кожний поліцейський у своїй роботі задля успішного створення безпекового середовища в місті та області. 

222 (7)

— Це перша співпраця ТОВ «Incoresoft Україна» з Національною поліцією. Наша система спрямована на безпеку міст і використовує 15 модулів відеоаналітики, які працюють на базі штучного інтелекту та дозволяють розпізнати обличчя, номери, відслідковувати людей за різними параметрами. Сподіваюсь, що впровадження цієї системи дозволить поліції якісніше виконувати свої функції, — сказав  директор   ТОВ «Incoresoft Україна» Олег Сивинюк. 

За словами голови Вінницької обласної Ради Вячеслава Соколового, презентована програма є важливою для усіх, оскільки забезпечення безпеки громадян є пріоритетом не лише роботи поліції, але й органів місцевої і виконавчої влади.     
Як зазначила перший заступник голови Вінницької ОДА Наталя Заболотна, найголовніше в роботі поліції — це час та оперативність, і, безумовно, ця програма значно пришвидшить розкриття злочинів, реагування на правопорушення та пошук зниклих людей, зокрема, дітей.  

1613937607603160 page 0008

1613937607603160 page 0007

Заступник міського голови Сергій  Тимощук зазначив, що міська влада також зацікавлена у безпеці вінничан, і вони готові підтримати впровадження цього проєкту.

Іван Іщенко подякував за фінансову підтримку керівникам обласної влади, які виділили 1 мільйон гривень на закупівлю серверного обладнання для цієї відеоаналітичної платформи. 

Вдвічі приємно, що саме вінничани стали розробниками цієї інноваційної безпекової  програми, яку можуть використовувати поліцейські усієї країни, — зазначив Іван Іщенко.  

Сайт МВС

Оцените материал:
54321
(Всего 0, Балл 0 из 5)
Поделитесь в социальных сетях:

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

Читайте также

В Лондоне пригрели чиновницу Лени-Космоса

Марина Погибко, просившая летом этого года предоставить ей политическое убежище в Великобритании, на днях получила его. Об этом LB.ua стало известно…
АгроГазТрейдинг и семья Зеленского

АгроГазТрейдинг и семья Зеленского

Много пишут что Мельник это человек Татарова, Ермака… Нет. Это человек Квартала95, замкнут соответственно на Шефира. Многие наверно слышали про…

В УСБУ Херсонщины выявлен шпион

Внутренняя безопасность СБУ задержала сотрудника УСБУ в Херсонской области, которые передавал информацию российским спецслужбам. Об этом сообщает «Преступности.НЕТ» со ссылкой на…
НОВОСТИ