Человек не терпит насилия!

УСБУ в Черкаській області

ДБР розслідує вимагання неправомірної вигоди високопосадовцями СБУ Черкащани
Січень 25, 2021 — 13:33 | Олександр Безпроз…
Державне бюро розслідувань розслідує можливе вимагання неправомірної вигоди високопосадовцями Управління СБУ в Черкаській області.

Про це йдеться в ухвалах Печерського суду.

Розслідування за ознаками кримінальних правопорушень ч. 3 ст. 368 ККУ (вимагання неправомірної вигоди), ч. 1 ст. 369 ККУ (вчинення чи не вчинення службовою особою певних дій в інтересах того хто надає неправомірну вигоду) триває з червня 2019 року. Наразі термін досудового розслідування продовжено до червня цього року.

Досудовим розслідуванням перевіряється інформація, що заступник начальника Управління СБУ в Черкаській області Олег Кравченко, спільно з начальником відділу контррозвідувального захисту економіки Сергієм Клименком, із залученням в якості посередників цивільних осіб, організували схему отримання неправомірної вигоди з використанням наданих їм службових повноважень від суб’єктів господарювання. Зокрема, посадовці нібито вимагають та в подальшому отримують неправомірну вигоду, у вигляді грошових коштів за участь та перемогу в тендерних закупівлях та невжиття заходів за фактами привласнення суб’єктами господарювання бюджетних коштів під час виконання робіт на об’єктах за бюджетні кошти.

За даними слідства, посадовці нібито використовуючи службове становище, неодноразово вживали заходи щодо зебезпечення перемог у тендерних процедурах низки компаній: ТОВ “ПМ-Арсенал”, ТОВ “Главшляхбуд”, ТОВ “Ростдорстрой”.

Відзначимо, що за час розслідування, за санкцією суду надавалися дозволи на проведення обшуків в департаментах-замовниках Черкаської ОДА, Черкаської міської ради, в офісах згадуваних товариств. Також були санкції на проведення обшуків в автомобілях посадовців СБУ та в робочому кабінеті начальника відділу контррозвідувального захисту економіки.

Згадувані суб’єкти господарської діяльності активно беруть участь в освоєнні бюджетних коштів на Черкащині. Не важко назвати кілька найбільш проблемних: ТОВ “ПМ-Арсенал” — реконструкція Черкаського обласного музично-драматичного театру після пожежі; ТОВ “Главшляхбуд” — капітальний ремонт вул. Смілянської, асфальт на якій посипався вже через рік; ТОВ “Ростдорстрой” — ремонт злітної смуги КП “Аеропорт-Черкаси” який, за попередніми даними, не відповідає заявленим проектним рішенням.

Оцените материал:
54321
(Всего 0, Балл 0 из 5)
Поделитесь в социальных сетях:

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

Читайте также

ДСНС чи МНС

Шановні рятувальники! Ця тема призначена для комплексного обговорення проблем та пропозицій! Хто на вашу думку був би гідний очолити службу?

ДЛЯ ОКПП

Що еліта мовчите? А де прес-служба, а де ця блядь? Показушно-брехлива зі своїм фотоапаратом? Яка вміє тільки про псів писати……

В Україні обговорюють статтю Путіна

На провідному експертному інтернет-телеканалі «UkrLife.TV» методолог, радник Офісу президента і політолог розповіли, що вони думають про висловлювання російського президента у…
НОВОСТИ