Человек не терпит насилия!

УТОГ не зміг спростувати факти із журналістського розслідування про зловживання в організації

Українське товариство глухих опублікувало першу відповідь на журналістське розслідування стосовно зловживань в цій громадській організації, але не спростувало викладену в розслідуванні інформацію.

Відповідь заступника голови з питань управління майном УТОГ Сергія Котельянця оприлюднена на сайті товариства.

Він підтвердив, що у розпорядженні товариства починаючи з 1933 року накопичилася велика кількість приміщень, частина з яких використовується не для потреб людей з порушеннями слуху, а передана в оренду різним компаніям.

«Сьогодні у нас укладено більше 500 договорів оренди різних по областях. І це нормальна робота, дуже прибуткова робота. Завдяки цій роботі сьогодні ми маємо для виплати заробітної плати обласним організаціям», — заявив Сергій Котельянець.

Разом з тим, він не уточнив, чи сплачує організація податки зі здачі в оренду цих приміщень, і чи користуються орендарі пільгами, які має УТОГ на сплату комунальних послуг. Він також не оприлюднив ані розміри орендної плати, яку отримує товариство, ані договори оренди і фінансової звітності по них.

Заступник голови УТОГ стверджує, що ці приміщення вивільнилися тому, що на підприємствах зменшується кількість глухих людей. Але чому відбувається таке зменшення і чим тепер займаються ці люди, він не пояснює.

Крім того, Сергій Котельянець підтвердив, що попри «прибуткову роботу» зі здачі приміщень в оренду і скорочення кількості працівників на підприємствах, УТОГ також бере гроші і в держави.

«Ми змушені отримувати підтримку з державного бюджету. Це – нормально. Це не заборонено, навпаки сьогодні це відповідає законодавству України», — каже він.

Разом з тим, зі слів заступника голови УТОГ не стає зрозумілим, куди саме спрямовуються кошти, отримані від оренди і чи використовуються вони для забезпечення потреб людей з порушеннями слухи, чи на цьому заробляють лише працівники апарату.

“ОРД”

Оцените материал:
54321
(Всего 0, Балл 0 из 5)
Поделитесь в социальных сетях:

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

Читайте также

В Лондоне пригрели чиновницу Лени-Космоса

Марина Погибко, просившая летом этого года предоставить ей политическое убежище в Великобритании, на днях получила его. Об этом LB.ua стало известно…
АгроГазТрейдинг и семья Зеленского

АгроГазТрейдинг и семья Зеленского

Много пишут что Мельник это человек Татарова, Ермака… Нет. Это человек Квартала95, замкнут соответственно на Шефира. Многие наверно слышали про…

В УСБУ Херсонщины выявлен шпион

Внутренняя безопасность СБУ задержала сотрудника УСБУ в Херсонской области, которые передавал информацию российским спецслужбам. Об этом сообщает «Преступности.НЕТ» со ссылкой на…
НОВОСТИ