Человек не терпит насилия!

У Національному антикорупційному бюро України немає корупції?

Почнемо з початку, посилаючись тільки на факти та офіційні документи, офіційні сайти та посилання. ПОЧИНАЄМО:

  1. Оголошення конкурсу:

Дуже просто можливо переглянути на сайті НАБУ перелік посад, на займання яких оголошується конкурс (https://nabu.gov.ua/vakansii/archive).

nabukorrupzia html 62ac05ff 

Так, в період з 3 по 10 жовтня 2020 року було відкрито конкурс на старшого оперативного працівника Оперативно-технічного управління НАБУ (код посади ОТУ/1448-р/02.10.2020).

Відповідно до вимог проведення конкурсу (https://nabu.gov.ua/poryadok-provedennya-vidkrytogo-konkursu) та кваліфікаційніх вимог до посади (https://nabu.gov.ua/sites/default/files/demands/profil_posady_1.docx), в термін до 12 жовтня поточного року необхідно подати всі перелічені документи, які наведені у вказаних вище посіланях:

 nabukorrupzia html m59bbc3ba

В тому числі, відповідно п.8 декларація особи, яка повинна бути розміщена на сайті НАЗК.

  1. Відповідно до кваліфікаційних умов, кандидати на посаду повинні викласти свої декларації за 2019 рік на сайті НАЗК. Тому, у нас є можливість ознайомитись з ймовірними кандидатами на вказану посаду, скориставшись пошуком на сайті НАЗК:

nabukorrupzia html 32c6c21f 

 nabukorrupzia html me034fbb

Враховуючи, що дві особи подаються на посади детективів, отримуємо наступний список осіб, які будуть кандидатами на вказану вище посаду старшого оперативного працівника Оперативно-технічного управління НАБУ (код посади ОТУ/1448-р/02.10.2020), а саме:

  1. Гончаров Іван Юрійович;

  2. Саморай Михайло Миколайович;

  3. Валовий Максим Петрович;

  4. Вознюк Ярослав Андрійович;

  5. Височин Борис Сергійович;

  6. Румянцев Геннадій Геннадійович;

  7. Бугрим Павло Олександрович;

  8. Правник Інна Олександрівна.

  1. Відповідно до інформації про проведення конкурсу (нажаль вона відсутня на даний час на сайті НАБУ, тому що конкурс відбувся. В один день проводилось з ранку тестування, а після обіду — співбесіда), 23 жовтня 2020 року на сайті НАБУ виклали результати рішення конкурсної комісії (https://nabu.gov.ua/sites/default/files/contest_data/povidomlennya_pro_rezultat_konkursu_2.docx):

 nabukorrupzia html 68f034f8

  1. Визначити переможця на вакантну посаду можливо також через сайт НАЗК, через зазначення в пошуку «Переможець конкурсу на посаду працівника Національного антикорупційного бюро України». Так, за період з 13 жовтня поточного року, з такою позначкою на сайті НАЗК є тільки одна Декларація:

nabukorrupzia html 2fe915be 

Тобто, переможцем проведеного конкурсу на посаду старшого оперативного працівника Оперативно-технічного управління НАБУ (код посади ОТУ/1448-р/02.10.2020) визнано Саморая Михайла Миколайовича!

Все чисто, все через конкурс, всі задоволені, особливо Саморай М.М.!!!

Але, давайте заглянемо в декларації конкурсантів, які є в вільному доступі на сайті НАЗК!!!! Ще раз уважно переглянемо вимоги до посади старшого оперативного працівника Оперативно-технічного управління НАБУ (код посади ОТУ/1448-р/02.10.2020). Уважно переглянемо конкурсну документацію на відповідність Порядку проведення відкритого конкурсу (https://nabu.gov.ua/poryadok-provedennya-vidkrytogo-konkursu) та з’ясуємо наскільки конкурс був прозорий??? Цікаво??? Починаємо:

  1. Якщо уважно вивчати вимоги до посади старшого оперативного працівника Оперативно-технічного управління НАБУ та порівняти з раніше викладеними вимогами (також присутні в архіві вакансій на сайті НАБУ) зразу побачимо велику різницю, на прикладі обов’язкового та необхідного стажу в оперативних або оперативно технічних підрозділах. Насамперед, для того щоб у найкоротший термін опанувати функціональну ділянку, та мати уяву про функціонування такого органу. Такий терміну у вказаних вимогах відсутній, що МОЖЕ вказувати на виписування КВАЛІФІКАЦІЙНИХ ВИМОГ під ВЖЕ обраного кандидата!!!

  2. З кандидатів, які подавали свої декларації (8 осіб, наведено вище), що найменш 5, а саме: Гончаров Іван Юрійович (працівник Національної поліції України), Валовий Максим Петрович (працівник Департаменту патрульної поліції), Вознюк Ярослав Андрійович (працівник Національної поліції України), Бугрим Павло Олександрович (працівник Департаменту кіберполіції Національної поліції України) та Правник Інна Олександрівна (працівник Генеральної прокуратури) мають необхідний, на наш погляд, стаж в оперативних підрозділах. Але вказаний конкурс не пройшли, що може вказувати на УПЕРЕДЖУВАЛЬНЕ ставлення членів комісії насамперед до вказаних осіб та існування змови між членами комісії, перед переможцем конкурсу САМОРАЄМ М.М., якій, відповідно до його резюме на сайтах з пошуку роботи та працевлаштування (https://www.work.ua/ru/resumes/2250666/), є комірником або монтажником:

 nabukorrupzia html m7a75fbf7

  1. Розглянемо декларацію переможця зазначеного конкурсу Саморая М.М (https://public.nazk.gov.ua/declaration/5ddb8f23-15c8-4224-9b31-6f202fd47229) БІНГО!!! Ту саме цикаве:

 nabukorrupzia html 76f6b360

Виявляється, що дружина переможця конкурсу є співробітником Національного антикорупційного бюро України (https://public.nazk.gov.ua/declaration/b3936bce-5069-4f01-8934-7d9763dc6de9). Більше того, вона є начальником відділу по роботі з персоналом!!!!!

Тобто вона здійснює підбор кадрів для НАБУ!!!!!

ВИСНОВКИ:

Розглянувши вказану вище процедуру проведення конкурсу на посаду старшого оперативного працівника Оперативно-технічного управління НАБУ (код посади ОТУ/1448-р/02.10.2020) маємо корупційний злочин, якій вчинено групою осіб за попередньою змовою: дружини переможця конкурсу – начальником відділу по роботі з персоналом, Саморай Олена Вікторівна (https://nabu.gov.ua/leadership). Але вона самостійно не зможе сама відкрити конкурс на посаду, а тільки у зговорі з начальником управління ОТУ НАБУ – Демко Олег Валерійович (https://nabu.gov.ua/leadership). Крім того, перемогу на конкурсі можливо здійснити за змовою з головою конкурсної комісії – Новак Анатолій Миколайович (заступник Директора НАБУ), з безпосереднім підлеглим дружини переможця конкурсу – Кухарчук Роман, головний спеціаліст відділу по роботі з персоналом, та можливо з більшістю членів третьої конкурсної комісії (https://nabu.gov.ua/konkursna-komisiya).

На нашу думку зазначені факти підлягають перевірці. Хоча, в НАБУ ж корупції нема…

Сергій Степанов, для ”ОРД”

Оцените материал:
54321
(Всего 0, Балл 0 из 5)
Поделитесь в социальных сетях:

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

Читайте также

Великий махинатор Ирина Долозина: грязные схемы «скрутчицы»

Великий махинатор Ирина Долозина: грязные схемы «скрутчицы»

Ирина Долозина -- чемпион по "скруткам". При всех начальниках
НЕНУЖНОСТЬ ГОСУДАРСТВА

НЕНУЖНОСТЬ ГОСУДАРСТВА

Последние российские новости впечатляют. Бывший журналист «Новой газеты» Сергей Канев пишет, что под Питером была обнаружена частная тюрьма с крематорием.…
Большая фармацевтическая афера: «фуфло» и ценовой сговор

Большая фармацевтическая афера: «фуфло» и ценовой сговор

  Почему крупные дистрибьюторы лекарств и торговцы «самопальными» медпрепаратами попали в одно уголовное дело. Весной этого года, 25 марта, федеральный суд…
НОВОСТИ