Человек не терпит насилия!

Когда Ермак вытащит Неговелова из СИЗО?

negovelovvv

Как интересно тасуется колода. «Птенец Семочко» – Роман Неговелов попался на взятке. Ничего странного, что ученик и подельник Семочко – Неговелов продолжал после отставки своего шефа кошмарить фармбизнес и заниматься вымогательством. Ничего странного, что он после СБУ весьма успешно трудоустроился в ДФС. Ничего странного и в том, что Неговелов, несмотря на свою репутацию стал важным членом теневого чекистского офиса у Андрея Ермака. Очень странно, что ДБР осмелилась такую важную птицу поймать на вымогательстве взятки. То ли попутали что-то, то ли Ермак теряет свое значение и вес. Однако, скептически настроенные граждане уже делают ставки на то, как скоро Неговелов окажется на свободе, а уголовное производство закроют.

Напомним немного историю Неговелова. Сергей Семочко взрастил в экономической контрразведке СБУ целый куст матерых вымогателей. Сосинович, Медведев, Беззубенко, Неговелов, Шеванденков… список можно продолжать. Одним из приоритетных направлений в сфере вымогательства у этой группировки было вымогательство денег у фармбизнеса. Об этом в свое время уже писали.

«Бывший глава экономической контрразведки, первый замглавы СБУ Сергей Семочко через двух посредников требовал у ООО “Диавита” $250 тыс. за участие компании в тендере Министерства здравоохранения по закупке расходников для диализа.

Об этом заявил директор одного из департаментов “Диавиты” Сергей Христинченко на брифинге в Верховной Раде, организованном народным депутатом Сергеем Лещенко.

Христинченко рассказал, что в 2015 году в компанию пришли два представителя СБУ — Николай Беззубенко и Роман Неговелов. Ссылаясь на своего прямого начальника Семочко, они требовали $250 тыс. за участие в тендере ожидаемой стоимостью 140 млн грн.

Компании предложили сформировать маржу для СБУ через импорт закупаемых материалов для диализа через так называемые “косвенные контракты”. Речь идет о следующей схеме. Настоящий завод-производитель продает товар посреднику с зарубежной регистрацией, а уже эта “прокладка” продает товар со значительной накруткой украинской фирме, которая в итоге и участвует в тендере уже с незначительной накруткой к цене, с которой должен платить налоги в Украине. Эта схема позволяет вывести основную сумму средств на зарубежного “посредника”, который уже и разделит прибыли между участниками схемы.

“Мы не согласились на эти схемы, — рассказал Христинченко. — Они оставили свои визитки и предоставили время подумать”.

Уже через неделю после “второго колокольчика” от Семочко, по его же подписью было открыто уголовное производство против “Диавиты”. Вскоре его закрыли, после чего открыли еще одно, по тем же основаниям. Параллельно с этим, поделился Христинченко, всем заказчикам пришли “письма счастья” от СБУ, которыми были заблокированы все закупки диализных расходников.

“Пациентов силой переводили на несовместимые лекарственные средства. Некоторых удалось спасти путем гуманитарной помощи, но 200 пациентов от этих действий погибли”, — сообщил Христинченко.»

Весьма серьезно «замочил рога» в этой теме и экс-зампред СБУ Александр Карпенко. Что интересно. Когда воровство высокопоставленного чиновника в СБУ становится слишком очевидным – его увольняют, или он переходит на другую работу, как тот же Семочко, Карпенко или Неговелов. Но их никогда не сажают. Пожалуй, случай с Неговеловым – это редкое исключение. Хотя, надежды на то, что Неговелов сядет – практически нет. Слишком многих он может за собой потянуть. К примеру, господина Кононенко – начальника ГУ ВБ ДФС, без ведома и доли которого Неговелов вряд ли бы пошел на дело. А может и Сергея Солодченко, который вовремя заболел «короной». Однако, Президент Зеленский недавно вроде проводил опрос на тему пожизненного за коррупцию? Тут речь не о пожизненном, но покажите хоть один пример, когда сядет коррумпированный силовик. Готовы спорить, что и в случае с Неговеловым этого не произойдет.

Сергей Никонов, «ОРД»

В тему:

Фірма замміністра МОЗ переїхала в офіс сім’ї СБУшника, причетного до схем з ліками

Ihor IvashchenkoТОВ «Лінк-Медітал», де комерційним директором працював свіжепризначений заступник міністра охорони здоров’я Ігор Іващенко, орендує офіс в ЖК дружини співробітника Служби безпеки Романа Неговелова. Останній відомий як збирач відкатів з фармкомпаній.

Про це йдеться у сюжеті Лесі Іванової для програми «Наші гроші з Денисом Бігусом».

Віднедавна «Лінк-Медітал» почав вказувати нову адресу офісу – вул. Драгомирова,7 в ЖК «Новопечерські Липки». Офіційно він належить Жанні Стрельніковій. Це дружина співробітника управління економічної контрозвідки СБУ Романа Неговелова, які він вказав в своїй декларації.

Раніше власник компанії «Діавіта» Сергій Ледін розказував про візит до нього  Неговелова та його тодішнього начальника Миколу Беззубенка, які вимагали відкат з постачання ліків. На той момент фірма відмовилася від посередників і перейшла на прямі закупівлі у виробника.

«Беззубенко запитав: «А де тут ми в цій схемі?». Я кажу «Схеми ніякої немає, є поставка товару». На що пан Неговелов сказав: «Ви не хвилюйтеся, ми вас навчимо як це зробити», – розказав про спілкування зі співробітниками СБУ Ледін.

Загалом згадані СБУшники були відомі як збирачі відкатів від постачальників саме медичного устаткування для голови економічної контррозвідки СБУ Сергія Семочка. Після Після перемоги Володимира Зеленського і призначення головою спецслужби Івана Баканова, Беззубенко отримав підвищення всередині контророзвідки.

Nehovelov ta Strel nikovaЮрфірми дружини Беззубенка захищали «Лінк-Медітал».

«Лінк-Медітал» працює за «непрямим контрактами». Ця схема працює під наглядом СБУ, за нею близько третини коштів, виділених на витратні матеріали для діалізу, осідають в офшорах.

Також під офісом «Лінк-Медітал», що в ЖК Стрельнікової, паркується BMW, що відвозить Іващенка до МОЗ та забирає звідти.

  • Карпенко Олександр Іванович або три кити корупції в СБУ під керівництвом Сашка Карпенка

     

    Чи зможе мега-корупціонер Карпенко Олександр Іванович зі Служби Безпеки України не сісти за грати, та залишитися при справах? Заступник Голови СБУ Олександр Карпенко протягом останніх років перебування на керівних посадах в ГУ СБУ в Донецькій та Луганській області організував у регіоні системний механізм виведення коштів з державного бюджету та налагодив постійний контроль над контрабандними потоками з непідконтрольної території (в тому числі вугілля), вибудував стійку корупційну кадрову вертикаль.

    Усе це йому вдалося організувати лише за 4 роки перебування на посаді – з 2015 по 2019 рік, коли при владі був Петро Порошенко. Перебуваючи на згаданій посаді та відповідаючи за зону з ДНР/ЛНР та РФ, коли йде війна і гинуть люди, Олександр Іванович Карпенко продовжував розвивати мережу контрабанди. Власне, «кар’єра» куратора контрабанди розпочалася ще за часів його роботи оперативником на лінії контрабанди в Чернівецькому СБУ, потім – у Закарпатському. Зібрані кошти систематично відвозив до офісу Грановського (свою частину привозив і на той час заступник ГУК Коваленко), де проводив багато часу та отримував нові вказівки від куратора контрабанди в країні Грановського.

    Карпенко Олександр Іванович дуже любить хрусткі долари

    Під час першого туру президентських виборів за вказівкою Порошенка Олександр Карпенко максимально протидіяв партії «Слуга народа» та їхньому лідеру. А коли зрозумів, що Порошенко не пройшов, почав процес перевтілення у другому турі на «зеленого» патріота, однак із зеленого його цікавлять тільки американські долари.

    Ось вам коментар з мережі Інтернет: «Карпенко зараз начальник ГУ СБУ в Донецькій та Луганській областях. Посаду обіймав, в т.ч., через лоббі Куця, на якого Порошенко покладав дуже великі сподівання на виборах (саме Куць та Карпенко в наказовому порядку зобов’язали всіх співробітників управління голосувати на закритих дільницях для військовослужбовців, навіть місцевих військовослужбовців з постійною реєстрацією, та в подальшому фальсифікували ці дані в інтересах Порошенка). Я вже мовчу про контрабанду з ЛНР та ДНР, про систематичні побори з місцевих підприємців та фермерів, та навіть крадіжки бюджетних коштів, які виділяє служба на потреби управління!!! Карпенко та Куць, їхні підлеглі Федоров та Бондарук щодня знищують інфраструктуру двох областей, залізничні колії навіть вирізають на металобрухт, кришують незаконну вирубку лісу, тощо. Про які реформи ми говоримо, коли за цими злочинцями в’язниця плаче? Баканов підвищує людей Порошенка, які грабували та грабують дві області, а частину цих коштів спрямовували на передвиборчі тури Порошенка та підкуп виборців?!

    Незважаючи на всі ці факти, Санька призначають заступником Баканова.

    Одним з основних посібників Олександра у вказаних процесах виступав найбільший корупціонер Донецького регіону і на той час заступник начальника СБУ в Донецькій та Луганській області – начальник «К» Едуард Федоров, якого із надзвичайними труднощами Санько призначив заступником ГУКЗЕ для кришування всіх тем і схем, а також збирання коштів із бізнесу.

    Карпенко Олександр Іванович

    Карпенко Олександр Іванович

    Олександр та Едуард ставленики та підконтрольні особи колишнього військового прокурора Матіоса. Зважаючи на високий ризик витоку інформації про їхню протиправну діяльність, організували прикриття цього процесу тодішнім начальником управління внутрішньої безпеки СБУ О. Сапою (за щомісячну фінансову винагороду – вже звільнений).

    Завдяки Матіосу та головному раднику голови СБУ Баканову, колишньому заступнику Генерального прокурора Банчуку ( три чернівецьких мушкетери – https://antikor.com.ua/articles/335211-gambit_matiosa ) на даний час Карпенко Олександр як заступник Голови СБУ з кураторством ГУ КЗЕ (підрозділ економічної контррозвідки СБУ) та низки регіональних органів (Одеса, Донецьк Луганськ тощо) взяв під контроль всі корупційні потоки, що були вибудовані колишнім керівництвом ГУ КЗЕ та нині підлеглими Неглядом, Балашовим, Бузницьким, Нєвєдровим, Беззубенко.

    Що допоможе Олександру Івановичу Карпенко залишитися на волі?

    Для цього Карпенко Олександр Іванович заблокував всі кадрові призначення в економічній контррозвідці та пролобіював для «кришування» конвертів та протиправних схем в медичній галузі на посаду начальника управління ГУ КЗЕ Колю Беззубенко (протягом 2017-2019 років більшість медичних закупівель для Донецької і Луганської обл. та оборудки з конвертаційними центрами здійснювались під контролем Карпенко-Беззубенко за відповідний відкат – від 5 до 15%). На даний час Микола Беззубенко (про корупційну діяльність вказаного героя можна знайти тисячі статей, цілі фільми корупційних розслідувань та навіть втрачені життя людей, які не отримали своєчасну медичну допомогу) продовжує кришувати медицину та листати Олександру Карпенку хабарі, за що останній залишає на посаді збірщиків коштів Колі – начальників відділів Неговелова та Колобродова, про це окрема історія, далі буде…..

    Зараз Федоров для Олександра Івановича Карпенко здійснює збір коштів та веде списки конвертів, обілечує нафтогазовий комплекс, енергетичну галузь та транспортну сферу (авіа, залізниця, автодор, тендери).

    Крім того, для лобіювання діяльності конвертаційних центрів Донецького регіону, Одеси та м. Києва та для отримання своїх улюблених зелених баксів від конвертів Сашко Карпенко вступив у злочинну змову із колишніми начальниками ГУКЗЕ Андрієм Балашовим та Олексієм Сухачовим, які, маючи шалений досвід шахрайства, розводять конвертаторів та бізнес, збирають бабло та через свого довіреного начальника по банкам в ГУ КЗЕ Антона Кумилка передають його Сашку, а той своєю чергою закриває очі та дає можливість Кумилко кришувати та прикривати свої налагоджені незаконні фінансові потоки від банків та страхових, а також низки власних конвертаційних центрів.

    Олександр Іванович Карпенко

    Отже з виду Карпенко Олександр працелюбна та порядна людина, яка займає таку високу посаду – заступника Голови СБУ, насправді виявився головним китом корупції в СБУ, який, зорганізувавшись в злочинну зграю із такими китами – псевдодержавними службовцями – мільйонерами, як Федоров, Беззубенко, Балашов, Сухачов та іншими їх шавками, насправді забруднює честь мундирів, загрожує подальшому існуванню Служби безпеки України та держави в цілому. Ну і про який взагалі інвестиційний клімат може йти мова, коли вказані кити срали на економіку країни. Відомо, що китобій заборонений у світі водночас наші морські герої не мають нічого спільного із червоною книгою, поважаючи мир та здоров’я, шановний пане Президенте та пане голово СБУ, коли Вами будуть прийняті вірні управлінські кадрові рішення по цим трьом групам китів корупції?! Далі буде…

    Сергій Потапчук

Оцените материал:
54321
(Всего 0, Балл 0 из 5)
Поделитесь в социальных сетях:

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

Читайте также

Великий махинатор Ирина Долозина: грязные схемы «скрутчицы»

Великий махинатор Ирина Долозина: грязные схемы «скрутчицы»

Ирина Долозина -- чемпион по "скруткам". При всех начальниках
НЕНУЖНОСТЬ ГОСУДАРСТВА

НЕНУЖНОСТЬ ГОСУДАРСТВА

Последние российские новости впечатляют. Бывший журналист «Новой газеты» Сергей Канев пишет, что под Питером была обнаружена частная тюрьма с крематорием.…
Большая фармацевтическая афера: «фуфло» и ценовой сговор

Большая фармацевтическая афера: «фуфло» и ценовой сговор

  Почему крупные дистрибьюторы лекарств и торговцы «самопальными» медпрепаратами попали в одно уголовное дело. Весной этого года, 25 марта, федеральный суд…
НОВОСТИ