Человек не терпит насилия!

ОЗГ імені Євсеєнка, або страх та погрози у Кодрі

ОЗГ імені Євсеєнка, або страх та погрози у Кодрі

 Бекґраунд діяльності ОЗГ

У минулих публікаціях ми вже розповідали, чому лже-депутат Макарівської райради Матвій Євсеєнко незаконно займає посаду та хто це “кришує”, як ведуть свій незаконний бізнес у ТОВ «Ліс Кодри» місцеві «царьки» Євсеєнки разом зі своїм другом та партнером по бізнесу Андрієм Євтушенком і чому депутат-вбивця Матвій Євсеєнко опинився на волі та чого боятися місцевим жителям?.

 

Окрім того, щоб зрозуміти, що собою представляє «банда» Євсеєнка і ко., варто лише прочитати невеличке, але пізнавальне інтерв’ю одного із відомих бізнесменів, який наважився зайнятися бізнесом у Кодрі. Мова іде про керівника компанії «Біотек груп» Володимира Шкляра, чий завод разом з майном за дуже загадкових обставин згорів у цьому селищі. Звісно, бізнесмен прямо не називає Євсеєнків як винуватців пожежі, але впевнений, що це місцева банда, яка, безумовно, діяла під їх керівництвом. Ниточкою, яка веде у цій справі до Євсеєнків, є і той факт, що знищену вогнем будівлю разом із землею прибрало до рук оточення місцевих депутатів, яке продовжує хазяйнувати у себе в районі. Тобто люди, які близькі до Матвія та Івана Євсеєнків. Не дивлячись на те, що правоохоронці розпочали розслідування одразу після пожежі, жодного прогресу і досі немає. І не просто так, адже тривалий час Іван Євсєнко працював у правоохоронних органах і тому знає кому і скільки потрібно «занести» для того, щоб почувати себе як «риба в воді», а точніше просто – безкарно. Як кажуть — своїм все, іншим – закон.

Члени ОЗГ.  Whoiswho?

Історія діяльності угрупування розпочалась зовсім не вчора і бере початок ще з «нульових». «Банда» частенько потрапляла в поле зору правоохоронців, але дякуючи Івану Євсеєнку, який служив «вірою і правдою» у органах міліції, виходила «сухою з води». Багато фактів злочинної діяльності ОЗГ, очевидно, і досі приховано, дякуючи зв’язкам у правоохоронних органах та залякуванням місцевих мешканців, які напевне і хотіли розказати всім правду, але бояться, живучи фактично в страху. Лише одиниці зараз готові публічно виходити і говорити правду про цю банду, яка уже пустила коріння і продовжує тероризувати чесний бізнес і тих, хто має якусь свою принципову позицію. Тих, хто прийшов у Кодру з інвестиціями і бажанням щось змінити в селищі, а не «відстьогувати» мзду місцевим «царькам» Євсеєнкам і членам банди. Для цього ОЗГ злочини стали буденністю, як для нас з вами «Добрий день». І це потрібно викорінювати, боротися з цим нашестям, бо якщо не ми, то хто? Якщо не зараз, то коли? Інакше – вони прийдуть у кожний дім, до кожного, хто готовий спокійно миритися з їх злочинами.

 

Матвій Євсеєнко – керівник ОЗГ та злодій №1

 

 
 

Селище Кодра Макарівського району відрізняється від усіх інших великою кількістю підприємств, що займаються деревопереробкою. Ліси, які оточують селище з усіх сторін на десятки кілометрів, сприяють розвитку такого роду бізнесу на цій території. Проблема лише в тому, що половина цих підприємств вирубує ліс незаконно, тобто не сплачує податки та працює «в тіні». Одне з таких підприємств – ТОВ «Ліс Кодри» Матвія Євсеєнка. Навколо цього бізнесу він організував ціле ОЗГ.

Відповідно до єдиного злочинного плану та розподілу функцій Євсеєнко є організатором та ідейним натхненником ОЗГ. Власне, він і розподіляє ролі кожному учаснику організованої групи, залучивши до неї свого друга Андрія Євтушенка, брата Івана та інших. Кожному члену групи Євсеєнко визначає функції для реалізації спільного злочинного плану, керує їхдіями та  забезпечує  фінансування  протиправної  діяльності,  зокрема  транспорту,  процесу переробки  незаконно зрубаного  лісута  його  реалізації  з  ухиленням  від  сплати  податків,  а також забезпечує прикриття протизаконної діяльності групи.

 

Рік тому, діяльність ОЗГ привернула увагу правоохоронців. Було отримано факти  кримінального правопорушення, передбаченого ч. 3 ст. 28 ч. 4 ст. 246 КК України, а саме незаконна вирубка дерев у лісах та інших лісових насадженнях, перевезення, зберігання, збут незаконно зрубаних дерев, що спричинило тяжкі наслідки, вчинене організованою групою, а також кримінального правопорушення, передбаченого ч. 3 ст. 28 ч. 3 ст. 212 КК України, а саме умисне ухилення від сплати податків під час реалізації готової продукції, виготовленої із незаконно зрубаних дерев, що призвело до фактичного ненадходження до бюджету коштів в особливо великих розмірах, вчинене організованою групою.

За даними слідства, з початку 2019 року і по даний час група осіб, а саме, Матвій Євсеєнко, Андрій Євтушенко, Олександр Пірнач та інші, які мають безпосереднє відношення до фактичного управління ТОВ  «Ліс-Кодри» (Київська обл., Макарівський р-н, селище міського типу Кодра, вулиця вокзальна, 13, фактичне місцезнаходження: Київ, вул. Велика Окружна, 5 (Кільцева дорога, 5) зорганізувалися  у стійке об’єднання для вчинення систематичної незаконної  порубки  дерев  у  лісах  на  території  Київської  та  Житомирської  областей, перевезення незаконно зрубаних дерев, їх зберігання та збут, а також переробки незаконно зрубаних дерев на готову продукцію та її реалізацію без фактичного відображення операцій у бухгалтерському  та  податковому  обліку  для  умисного  ухилення  від  сплати  податків  до бюджету в особливо великих розмірах.

Перефразовуючи відомого класика Петра Порошенка хочеться сказати: «Яких вам ще фактів злочинної діяльності не вистачає?» Натомість, ніхто із членів ОЗГ досі не притягнутий до кримінальної відповідальності за незаконну вирубку лісу та ухилення від сплати податків. Хоча – картина на лице.

Популярні новини зараз

“Вічний” карантин: екс-міністр озвучив лякаючий прогноз

Як зрозуміти, що ви вже перехворіли на коронавірус: головні ознаки

Харківщина перейшла в “чорну зону”, лікарі рятують тільки хворих із шансами на життя

Як відрізнити кашель при коронавірусі та застуді: прості поради

Показати ще

Як ви вже зрозуміли, це не вперше, коли Матвій Євсеєнко потрапляє в поле зору правоохоронців. У 2014 році разом з поплічниками Євсеєнко вирішив випити пива. І не просто випити, а «з розгоном». Банда так хотіла випити, що викрала з магазину в Радомишлі 50 літрів «хмільного». Тільки вдумайтесь? Але правильно – Євсеєнко починав з низів. Після злочину разом з іншими майбутній депутат-вбивця втік з місця події на автомобілі в невідомому напрямку. Тоді до поліції надійшла заява про злочин Євсеєнка і компанії, але нічим іншим ця історія не закінчилась. Натомість, через два роки, у лютому 2016 року Євсеєнко знову показав себе «у всій красі» — разом з групою осіб в балаклавах самоправно захопив автостоянку у Дарницькому районі столиці.

 

Це далеко не повний список злочинної діяльності горе-депутата Євсеєнка і якби не три роки в’язниці за вбивство людини на дорозі, то цей список можна було б сміливо множити на «2» чи на «3».

Андрій Євтушенко. №2 в ОЗГ

 

 
 

(Фото з соцмереж)

 

Андрій Євтушенко народився 23 листопада 1983року у Кодрі. З 2014 року значиться як підприємець. Окрім того, що є другом та активним членом ОЗГ Матвія Євсеєнка, спільно з ним заснував громадську організацію «Громада Кодри». Є співзасновником з розміром внеску до статутного фонду 990000 гривень та кінцевим бенефіціарним власником –ТОВ «Ліс-Кодри».

Андрій Євтушенко, як і Матвій Євсеєнко, неодноразово потрапляв в поле зору правоохоронних органів. Неодноразово притягався за дрібні адміністративні порушення. У 2017  році- за перевезення на передньому сидінні малолітньої дитини. У 2019-му – за порушення строків перереєстрації вогнепальної зброї. Натомість, у біографії цього персонажа є досить цікавий кримінальний факт. 9 років тому, у Білій Церкві поблизу магазину «Шафи Купе» Євтушенко виманив у довірливого громадянина понад 3 тис. доларів США. Однак, не дивлячись на те, що потерпілий подав заяву до правоохоронних органів, у порушенні кримінальної справи було відмовлено. Зв’язки «банди» у правоохоронних органах знову зіграли свою роль. Як і всі члени класичної ОЗГ Євтушенко проявляє неабияку любов до вогнепальної зброї. Має у власності декілька рушниць, карабін та пістолет.

На  Євтушенка, як на члена ОЗГ «Євсеєнки», відповідно  до  попередньо розподілених  функцій  покладається  підтримання  контактів  з  представниками  державних лісових  господарств,  розташованих  на  територіїКиївської  та  Житомирської  областей, пошук та визначення місць незаконних рубок лісу, безпосереднє налагодження процесу вирубки у лісах  та  їх  перевезення  до  місць  оброблення  в  Макарівському районі. Крім того, Євтушенко забезпечує зберігання незаконно зрубаних дерев, здійснює їх збут, а також безпосередньо  на  місці  контролює  процес  переробки  незаконно  зрубаних  дерев  на  готову продукцію з метою її подальшого збуту з ухиленням від сплати податків. Одним словом, класичний «схематоз».

Інші члени ОЗГ

 

На інших членів злочинного угрупування покладаються функції як збуту незаконно  зрубаної  деревини,  без  фактичного відображення операцій купівлі-продажу у бухгалтерському і податковому обліку та звітності для прикриття злочинної діяльності організованої групи так і ухилення від сплати податків.Слід зазначити, що у своїй незаконній діяльності учасники ОЗГ використовують виробничі потужності у Кодрі на вулиці Вокзальній та у Києві на Великій Окружній, 5, де фактично здійснюється збут готової  продукції  з  деревиниз  систематичними  порушеннями  порядку здійснення розрахунків, тобто без фактичного обліку операцій у звітності, що призводить до ненадходження в бюджет коштів в особливо великих розмірах. А мова йде про мільйони та мільйони.

В селищі Багрин під Києвом члени ОЗГ тримають свій ангар, в якому кожного дня виготовляється готова продукція з незаконної деревини, а саме — альтанки та МАФи. Для реалізації «тіньових» схем члени угрупування користуються такими автомобілями, як: MAN  L2000  білого  кольору з номерами АА7916РО,  навантажувач  ЗИЛ  131зеленого  кольору,  номерний  знак:  АІ1434 СВ; білий VOLKSWAGEN LT 35 з номерним знаком ПольщіNE3564F; чорний MERCEDESBENZ207 з номерами 030-35 ВВ.

 

 
 

(База для незаконної діяльності)

 

Замість висновків

Сьогодні,поки ми пишемо ці рядки і розповідаємо «гірку» правду про діяльність цього ОЗГ, Євсеєнко продовжує розвивати свій незаконний бізнес разом з братом Іваном та другом Андрієм Євтушенком, погрожує жителям селища Кодра, посадовцям селищної ради та при цьому через зв’язки із владою Макарівського району «кришує» підприємницьку діяльність своєї родини та особистих бізнес-проектів, які незаконно збагачують його сім’ю та родини його партнерів. І повірте, це лише верхівка айсберга, або «капля в морі» злочинної діяльності цієї банди. Ми й надалі будемо публікувати нові й нові факти кримінальних правопорушень ОЗГ Матвія Євсеєнка і сподіваємося в цьому на підтримку місцевих мешканців, інакше для громади Кодри ця «Банда» стане символом страху та залякувань.

«Добрі» вчинки, якими хизується Матвій у соціальних мережах в дійсності можливо і корисні для деяких людей або організацій. Але більшість «корисних» справ робиться для «відбілювання» свого ім’я, отримання довіри місцевих жителів та затуманення очей у громади. Це прості маніпуляції, які по суті нічого суттєвого та корисного не приносять. Жоден свій рух наразі не виконується без публікацій розписаних постів у соціальних мережах. В основній масі ці пости активно поширюються, коментуються та підтримуються членами родини, друзями або співробітниками. Спортивний майданчик, який Матвій привласнює до свої досягнень – повністю профінансовано районною адміністрацією. Місцевий стадіон – через короткий проміжок буде належати Матвію, під це вже створено ГО «Громада Кодри». Такою вуаллю «гарних справ» ОЗГ хочуть сховати свої справжні наміри стосовно селища та прикриття свого незаконного бізнесу, який своїм існуванням завдає колосальних збитків з фінансової точки зору. Кодрянці та Макарівчани мають право знати правду про таких людей та повинні зробити правильні вибір не тільки для розвитку району, але й для його збереження!

“Политрада”

Оцените материал:
54321
(Всего 0, Балл 0 из 5)
Поделитесь в социальных сетях:

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

Читайте также

В Лондоне пригрели чиновницу Лени-Космоса

Марина Погибко, просившая летом этого года предоставить ей политическое убежище в Великобритании, на днях получила его. Об этом LB.ua стало известно…
АгроГазТрейдинг и семья Зеленского

АгроГазТрейдинг и семья Зеленского

Много пишут что Мельник это человек Татарова, Ермака… Нет. Это человек Квартала95, замкнут соответственно на Шефира. Многие наверно слышали про…

В УСБУ Херсонщины выявлен шпион

Внутренняя безопасность СБУ задержала сотрудника УСБУ в Херсонской области, которые передавал информацию российским спецслужбам. Об этом сообщает «Преступности.НЕТ» со ссылкой на…
НОВОСТИ