Человек не терпит насилия!

«Між так званою опозицією та так званою владою в Києві відбувся глобальний договорняк» — кандидат Левченко  

levchenkoooo html m53c6ddb5

Рівень підтримки людини 90-х Віталія Кличка — друга «смотрящих» В. Столара та Д. Комарницького — можна розглядати як феномен. Якщо вірити соціологам, більше 30 відсотків киян вважають його добрим мером, не помічаючи дерибану бюджетних коштів, свавілля забудовників, паразитування Фірташа та Льовочкіна на комунальній власності та тарифах. І навіть партія «УДАР» Кличка, нібито, є лідером симпатій в столиці, хоча протягом 5 років була віртуальною.

Політолог Олег Саакян пояснює успіх Кличка вмінням йти на компроміси: «Частина питань вирішується на рівні його заступників. Ми не бачили «заруби» між Кличком і депутатами (так що не можемо сказати, що «рафік ні в чому не винен»). І всеж-таки… Столичний голова був змушений шукати компроміс з дуже розрізненим депутатським корпусом. Інакше не прийняли б бюджет, і Київ був би паралізований».

Ще на початку минулої осені Віталій Володимирович знаходився в конфлікті з ОП, і що називається, висів на волосинці, а нині заручився потужною підтримкою як чинного Гаранта, так і його попередника. Київський градоначальник настільки впевнений в собі, що сміється над конкурентами і навіть, здається, уявляє себе майбутнім Президентом.

Про те, як розвивався Київ з мером Віталієм Кличком ми поговорили з його постійним критиком і конкурентом на нинішніх виборах — екс-нардепом, екс-депутатом Київради, екс- «свободівцем» Юрієм Левченко (на главному фото – Левченко в суді, розглядається протокол про його «дрібне хуліганство»). Що це за людина, дізнайтеся з нашої довідки.

Довідка «ОРД»: кандидат Левченко киянам запам’ятався, як борець з незаконною забудовою. 9 березня 2018 року на вулиці Половецькій під час акції протесту «титушки» побили його до втрати свідомості: зламали носа, отримав струс мозку та місяць пролежав у лікарні. Як стверджували колеги потерпілого, напад на Левченка, який тоді був народним депутатом, організували «найманці Кличка з благоустрою».

На виборах в 2012 році на окрузі 223 (Шевченківський район столиці) розгорілася запекла боротьба між членом партії «Свобода» Левченко та колишнім головою Шевченківської РДА часів Януковича Віктором Пилипишиним. Бритоголові «журналісти» Пилипишина прославилися тоді на всю країну:

Округ, де зіткнулися В. Пилипишин та Левченко, був найскандальнішим – там були бійки, перерахунок голосів, перевибори, і одіозні конкуренти Вікторія Шилова та Олесь Бузина — з партії «Руський блок». Пилипишин організував ще двох клонів Левченко, і в 2013ому таки довів фальсифікації до позитивного для себе результату. Після Майдану доля повернулась на бік Левченка. Він був комендантом Українського дому. Влітку 2014 року став депутатом Київради по мажоритарному округу на Татарці, а восени 2014 року по мажоритарці пройшов до ВР.

Як нардеп Юрій Левченко запам’ятався спробою зірвати голосування за закон «про особливий статус Донбасу». Це він в 2017 році запалив під куполом димову шашку. І це на його адресу дружина тодішнього Генпрокурора Ірина Луценко вигукнула менеджеру одіозного Іванющенка: «Олег, винеси козла!». Сам Левченко зізнався після цього, що спалив би і весь парламент за «неконституційні речі»:

На виборах в ВР в 2019 році на «своєму» 223 окрузі Левченко зіткнувся, як він висловився, з тією ж бандою Пилипишина, «яка роками тероризує Шевченківський район». Але, як і багато хто торік, програв не «бандюковичам», а ніби принципово новому обличчю в політиці з молодої партії «Слуга народу» (хоча каже, що люди того ж Пилипишина працювали на перемогу «слуги» Людмили Буймістер).

У листопаді 2019го Левченко заявив про вихід з партії «Свобода» та разом з двома депутатами Київради створив й собі нову політсилу «Народовладдя», з якою зараз йде на вибори. Який в Левченка рейтинг — ніхто не знає, так як його жодного разу не включали до соцопитувань. Однак, цей кандидат єдиний, хто кошти на заставу для участі у виборчих перегонах зібрав за рахунок пожертвувань киян. Як виявилося, для бажаючих позмагатися за мерство в Києві внесок більший, ніж для претендентів на місце мера Лондона.

— Було кілька антикорупційних розслідувань щодо періоду «царювання» Кличка. Однак, він сам все звалює на депутатів. Пам’ятаєте, як цитував А. Богдан? Що начебто Кличко зізнавався: вимушений знаходити компроміс зі «смотрящими», які контролюють Київраду, оскільки інакше він не зможе бути ефективним меромХто з депутатів Київради та з яких фракцій є відповідальним за скандальні рішення? Які партії, на вашу думку, мали б понести політичну відповідальність?

— Киянам треба розуміти, що основна, пряма відповідальність лежить саме на Кличку, а не на депутатах. Хоча існує така маніпуляція — команда Кличка постійно грає в цю гру: розказує, що незаконні забудови то чиясь ніби провина. Винуваті чи то аморфні чиновники, чи то депутати. Чому це є маніпуляція? Тому, що кожна незаконна забудова має 2 чинники: землевідвід (передача землі в користування), який справді робить Київрада, та видача містобудівної документації. Цей другий крок є навіть більш значущий та впливовий. У чому велика помилка багатьох людей? Думають, що якщо у кого-то вже є земля, то він може на ній побудувати все, що завгодно. Але навіть якщо в когось є приватна власність на землю, без погодження міста неможна збудувати що заманеться. Будувати можна виключно відповідно до генерального плану міста Києва. Це пряма норма Закону «Про регулювання містобудівної діяльності». Якщо ж ми говоримо про центральну частину міста Києва, включається ще й інше законодавство — про охорону культурної спадщини. Якщо кажемо про екологічний напрямок — ще й природоохоронне законодавство. У будь-якому випадку на кожному будівельному майданчику перед будівництвом повинна пройти маса узгоджень. І всі документи погоджуються та видаються чиновниками департаментів Київської міської державної адміністрації, які призначаються та звільняються розчерком пера Віталія Володимировича Кличка. Більшість незаконних забудов починаються з видачі незаконних містобудівних умов і обмежень. І всі роки правління Кличка, постійно та масово Департамент містобудування та архітектури видає документи, що суперечать Генплану. Тому в зелених зонах спільного користування з’являються хмарочоси. А далі на підставі саме містобудівніх умов та обмежень забудовник отримує дозвол в ДАБІ. Зараз, наприклад, директором Департаменту містобудування та архітектури КМДА є корупціонер Олександр Свистунов. Кличко його прикриває, хоча має всі можливості зупинити незаконну забудову. Незалежно від того що там «наголосувала» Київрада. І незалежно від того, що там до Кличка наробив колишній очільник Черновецький. Без документів, виданих кличківською владою, на вкрадених «молодою командою» Черновецього землях нічого не можна було б побудувати. Але Кличко ніколи нічого не зупиняє, а навпаки – продовжує.

— І все ж таки, за те, що Київрада захищала забудовників, а не жителів міста, хтось повинен нести відповідальність під час виборів? Хто з депутатів та з яких партій представляє забудовницькі інтереси?

— Стабільно всі ці роки більшістю в Київській міськраді володіли дві фракції: БПП (де є суміш кличківськіх «ударівців» з БППешниками – 47 депутатів) та «Єдність» (12 депутатів) — обличчям якої є О. Омельченко. Однак, насправді він «весільний генерал» (колишній мер Києва Омельченко так само після Помаранчевої революції був звинувачений у розбазарюванні земель – Прим.Ред), якого туди поставили, щоб підтягти список людей Віктора Пилипишина та Леоніда Черновецького. У тому числі в «Єдності» був зять Пилипишина Костянтин Яловий та його батько Яловий-старший (Володимир Яловий за Януковича незаконно отримав ділянку лісу в Бучі, приватизувавши рекреаційний ресурс громади, а Костянтин має дві компанії-забудовниці – Прим.Ред). Два брата Бродські — Олександр (соратник Пилипишина, чия компанія в 2012 р. виграла конкурс на облаштування 37 підземних переходів Києва) та В’ячеслав (якого звинувачували у встановленні незаконних МАФів – Прим.Ред). Більше половини депутатів Київради – це або забудовники, або ті, хто в них на зарплаті. Але треба враховувати ще й такий факт: в останні роки все менше і менше залишалося опозиції, а останній рік її в Київраді не залишилося взагалі…

— Тобто зараз «дерибанні» рішення підтримуються усіма депутатами?

— Є так звані опозиційні фракції які «підголосовують». А є й багато рішень, за які начебто депутати-«опозиціонери» голосують проти, але від них не чути жодного виступу проти, немає певної позиції, немає бажання блокувати президію. Наприклад, коли минулого разу ухвалювався детальний план забудови території (документ, що порушує Генплан на цілий мікрорайон, а не на одну якусь там ділянку), позиції проти не було. А останній рік в Кличка взагалі тепла ванна. Особливо після того, як минулого жовтня домовився зі «слугами народу».

— Може, тому й зі «Свободи» вийшли, адже вона зараз має 12 депутатів, та ніби могла б показати характер, щось зробити на користь містян?

— Я б не хотів коментувати дії колишніх однопартійців… Показово, що коли ми — команда, яка постійно була в жорсткій опозиції до Кличка (а його корупція — це не тільки забудова, це й бюджетний дерибан)… Так ось — коли ми оголосили, що розбудовуємо нову політичну силу, досить показово, що наших хлопців фізично не пустили на сесію. Це було в липні, і тоді розглядалися більше 700 питань, в тому числі — багато корупції по земельній сфері. Двічі заходили депутати Прохор Антоненко та Святослав Кутняк, та двічі їх не пускали фізично, бо Кличко про це домовився (ці двоє соратників Левченка зараз є позафракційними депутатами Київради, а з залу їх виштовхували колишні однопартійці, зокрема й «свободівець» Володимир Бохняк – Прим.Ред):

https://www.facebook.com/story.php?story_fbid=3067985063297092&id=100002568849123

— А що вам відомо про консенсус «слуг» з Кличком?

— Торік в серпні-вересні «слуги» намагалися на Кличка якось тиснути… Три місяці Київрада не працювала, бо багато депутатів почали орієнтуватися на Офіс Президента. Але потім, в жовтні, Кличко домовляється з Єрмаком, і Київрада запрацьовує. А з того часу жодних проблем для земельного та бюджетного дерибану в Кличка та його «таваріщєй» не виникало.

— Ви «затаврували» тільки БПП та «Єдність». Гадаєте, тільки вони повинні розділити відповідальність з Кличком? Адже в міськраді зараз є і «Самопоміч», і «Батьківщина», і «Свобода»…

— За жодну з тих політичних сил, яка представлена ​​в нинішньому складі міськради, я б не радив голосувати, адже не бачу там справді бажаючих боротися з корупцією. А ще виборцям треба слідкувати за тим, хто куди перебігає. Наприклад, команда Пилипишина – жорсткий корупціонер Бродський, колишні представник «Єдності», наразі вже балотується від «Батьківщини» (йде першим номером в Шевченківському районі). Маса нинішніх «кличківських» депутатів вже зараз очолили списки в районах від партії «Перемога Пальчевського». Наприклад: С. Майзель, В. Онуфрійчук, О. Пабат… Одіозний голова земельної комісії Олександр Міщенко, який з Кличком 5 років працював на забудовників — зараз балотується від «ЄС». Колишні депутати «Самопомочі», які голосували за незаконні земельні рішення – вже балотуються від «Голосу» (Рух «Чесно» знайшов в списках Порошенка на Київраду політтехнологіню, яка раніше працювала на російську партію «Єдіная Росія», а серед перших номерів Кличка 5 фігурантів антікоррупціонніх розслідувань — В. Муху, В. Мондриївського, П. Рябікіна, Д. Банаса, В. Гончарова — Прим.Ред).

 levchenkoooo html 3f163cf2

— Чула, що зараз мільйони доларів витрачаються на покупку франшиз прохідних партій. Адже Київ став дуже ласим шматком для казнокрадів — на кону бюджетні мільярди. Чи є у вас така інформація?

Мені достеменно відомо, що «слуги народу» продавали прохідні місця в своєму списку за 150-200 тисяч доларів. Списки «слуг» формують в Києві Денис Комарницький, Степан Черновецький (син екс-мера) та Микола Тищенко, кум Єрмака. Тобто, та сама мафія забудовників. Між так званою опозицією та так званою владою відбувся глобальний договорняк. Після досягнення домовлень, Єрмак з Кличком поділили корупційні потоки та посади. Половину посад в КМДА отримали люди Єрмака. Наприклад, головою Департаменту міського благоустрію став Олексій Кулеба. Кличко сам зізнався, що цю людину Єрмак йому порадив призначити. От і домовились, що на місцевих виборах проти Кличка виставляють технічного кандидата Ірину Верещук, далі заводять до Київради дві потужні фракції – «Слугу» та «Удар» — та 5 років надалі дерибанять спокійно місто Київ. Спочатку технічним від Зе-команди мав бути Коля Тищенко, але кандидат настільки зашкварився, що це б було смішно. Але й Верещук не має шансів перемогти Кличка. Ця людина навіть не знала, що в Києві існує Генплан.

— Вже можна казати, що на незаконному будівництві в Києві заробляє «Зе-офісмен» Єрмак?

— Він — верхівка пирамиди, а далі йде М. Тищенко, Д. Комарницький, який став «смотрящим» та фінансував кампанію Тищенка, був тіньовим керівником Зе-штабу. А киян задурюють тим, що нібито між «слугами» та Кличком існує якась конкуренція, чи боротьба.

— Чому кияни мають повірити, що ви будете відрізнятися від Кличка в кращий бік?

— Бо пишаюся тим, що, напевно, єдиний колишній народний депутат, який отримав мандат, проживаючи в двокімнатній квартирі, і склав мандат, так само проживаючи в двокімнатній квартирі. Маєтку в Козині, чи автомобіля не з’явилося. Я це говорю не тому що «прибідняюсь», я відносно забезпечена людина, а як доказ того, що в політиці я не для самозбагачення. І тому понад 6 років викриваю корупцію Кличка, тоді як багато хто з кандидатів почав критикувати діючого мера під вибори. Домагався від НАБУ відкриття кримінальних справ на Кличка, отримував відмови. Але суд за моїм позовом зобов’язав відрити справу проти діючого мера за «дерибан» столичної землі. А взагалі-то — корупція Кличка це не лише «дерибан» землі та незаконні забудови, а й розкрадання бюджетних коштів через інфраструктурні проекти. Як, наприклад, Шулявській міст, що мав коштувати 600 мільонів, але висмоктав з бюджету 2 мільярди. По цьому питанню мені також вдалося відкрити кримінальне провадження. Так само як і «скляний мост»: мали витратити на нього 250 мільонів, але витратили півмільярда. На великій окружній дорозі ще мільярд був вкрадений. І це не гроші витрачені на будівництво, ні. Ці кошти просто виводяться.

Рекомендуємо перечитати наші старі публікації. Про людину «руського миру» Льовочкіна, який має величезний вплив на Кличка: https://ord-ua.com/2020/09/07/levochkin-i-rebyata-ili-kto-na-samom-dele-upravlyaet-kievom/

Про темне минуле лідера мерських перегонів: https://ord-ua.com/2017/01/07/zelenyie-chelovechki-palatnogo-v-vojne-kotoruyu-klichko-vedet-protiv-malogo-biznesa/

Та про інтереси кланів забудовників, які вкладають корупційні гроші в великі політичні проекти: https://ord-ua.com/2019/08/05/bitva-zastrojshikov-i-smotryashih-pobeditel-poluchit-kiev/

Тетяна Заровна, «ОРД».

Оцените материал:
54321
(Всего 0, Балл 0 из 5)
Поделитесь в социальных сетях:

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

Читайте также

Великий махинатор Ирина Долозина: грязные схемы «скрутчицы»

Великий махинатор Ирина Долозина: грязные схемы «скрутчицы»

Ирина Долозина -- чемпион по "скруткам". При всех начальниках
НЕНУЖНОСТЬ ГОСУДАРСТВА

НЕНУЖНОСТЬ ГОСУДАРСТВА

Последние российские новости впечатляют. Бывший журналист «Новой газеты» Сергей Канев пишет, что под Питером была обнаружена частная тюрьма с крематорием.…
Большая фармацевтическая афера: «фуфло» и ценовой сговор

Большая фармацевтическая афера: «фуфло» и ценовой сговор

  Почему крупные дистрибьюторы лекарств и торговцы «самопальными» медпрепаратами попали в одно уголовное дело. Весной этого года, 25 марта, федеральный суд…
НОВОСТИ