Человек не терпит насилия!

ЯК ГАРТУВАЛИСЯ КОНТРАБАНДНІ ПОТОКИ НАУМОВА

Президенту України

Володимиру Зеленському

повідомлення про злочин

в порядку ст. 214 КПК України

Шановний Володимире Зеленський!

Звертаюсь до Вас з приводу протиправної діяльності начальника ГУ ВБ СБУ Андрія Наумова, начальника 4 управління ГУ БКОЗ СБУ Артема Капелюхи та інших співробітників СБУ у пособництві у контрабандному переміщення товарів (у т.ч. підакцизних), що приносить мільярдні збитки Україні у вигляді недоотриманих митних платежів.

Ще з моменту свого призначення до Служби безпеки України Андрій Наумов постійно спрямовував свої зусилля на побудову власної корупційної вертикалі серед підлеглих співробітників та організацію роботи з вимагання хабарів від комерційних структур за невтручання в їх зовнішньоекономічну діяльність.

firmmmmmm html 7c7ff13d 

ПОЧАТОК

Першим кроком у побудові зазначеної корупційної вертикалі було звільнення з ГУ БКОЗ СБУ досвідчених співробітників, які відмовились виконувати незаконні вказівки Наумова щодо тиску на комерційні структури, а також призначення на керівні посади повністю підконтрольних йому осіб.

Одним з перших відбулось незаконне призначення в липні 2019 року уродженця м. Кривий Ріг Капелюхи Артема Вікторовича відразу на посаду начальника 1 відділу 4 управління (по протидії контрабанді) ГУ БКОЗ СБУ.

Зазначимо, що Артем Капелюха обіймав посаду рядового оперуповноваженого ГУ СБУ у м. Києві та Київській області, і за час служби в СБУ притягувався понад 20 разів до дисциплінарної відповідальності у різних підрозділах та був фігурантом декількох кримінальних проваджень.

Ось так, відданість своїм босам надала змогу Артему Капелюсі, за особистою вказівкою Івана Баканова, перестрибнути декілька ланок у кар’єрній сходинці, і з порушенням встановлених норм без проходження обов’язкових медичної, психіатричної комісій, а також перевірки з використанням «поліграфу», не відповідаючи кваліфікаційним вимогам, опинитись на посаді начальника відділу в Центральному управлінні СБУ.

А у квітні 2020 року з аналогічними порушеннями Артем Капелюха призначений на посаду начальника управління по боротьбі з контрабандою ГУ БКОЗ СБУ.

В подальшому з подачі Артема Капелюхи, Баканов-Наумов змінили всіх керівників регіональних підрозділів по боротьбі з контрабандою, а необхідним критерієм для призначення були не професійні та особисті якості, а відданість. В багатьох регіональних Управліннях СБУ на посади начальників підрозділів по боротьбі з контрабандою були призначені однокурсники Артема Капелюхи.

Зазначена «команда фахівців» за 4 місяці поточного року зупинила всю протидію контрабанді в Україні, повернувши у діяльність митниці побори, списки та чорні схеми.

ПЕРШІ КРОКИ

4 квітня 2020 року Андрій Наумов листом № 9/3992 на адресу Голови Державної прикордонної служби України Дейнеки С.В. вимагав дозволити вхід фактично в усі зони прикордонного контролю своїй «команді» на чолі з Артемом Капелюхою. При цьому, метою зазначених дій зазначався контроль дотримання законодавства співробітниками СБУ (які там взагалі були відсутні), а фактично здійснювались заходи тиску на суб’єктів ЗЕД та рекет імпортерів.

Із самого початку ключову роль в побудові та організації контрабандних потоків відіграє Андрій Наумов, який особисто контактує з усіма основними контрабандистами, погоджуючи їм умови роботи, розміри хабарів і т.п.

Артем Капелюха не задумуючись над можливими наслідками беззаперечно виконує усі незаконні вказівки Андрія Наумова, координуючи всю вертикаль боротьби з контрабандою СБУ у необхідному для останнього руслі.

СТАНОВЛЕННЯ

Загальновідомий керівник контрабандного ОЗУ Сергій Сердюк (спільник Дениса Амінєва) неодноразово передавав Андрію Наумову грошові кошти за сприяння незаконному імпорті.

11 жовтня 2019 року співробітники Управління власної безпеки СБУ, яке очолює Андрій Наумов, намагались вилучити з Київської митниці арештовані 5 контейнерів (№№ ZCSU9021977, DFSU6591687, TCNU8887880, KKFU7578508, TCLU8561876) з товаром Сергія Сердюка, що надійшли на адресу ТОВ «Престиж холд», дивуючи співробітників митниці, які не могли знайти зв’язку між компетенцією управління ВБ СБУ та даними контейнерами. Перед цим, митників залякували шляхом витребування їх кадрових документів по запиту Управління ВБ СБУ.

Навесні 2020 року в Одеській митниці злочинна діяльність Сергія Сердюка та Андрія Наумова призвела до того, що митники відмовились оформлювати вантаж на адресу ТОВ «Мілагрес» (код ЄДРПОУ 42851790). Причиною було декларування 22 тон велосипедів невірним кодом, з заниженою митною вартістю, що призвело до ненадходження до державного бюджету понад 600 тисяч гривен. Проте, Андрій Наумов шляхом залякування «переконав» посадових осіб Одеської митниці і оформлення завершилось.

На даний час Сергій Сердюк намагається за допомогою Андрія Наумова витягнути з портів Одеської області всі «залежалі» контейнери (тобто ті, в яких товар імпортувати законним чином у Україну неможливо, або занадто дорого), та здійснити її протиправне «розмитнення».

Плідно співпрацює Андрій Наумов і з іншими відомим контрабандистом України – Орестом Фірманюком.

Розпочалась їх спілкування влітку 2019 року після того як Андрій Наумов заявив, що він негласний уповноважений Івана Баканова по лінії контролю за контрабандою. Орест перестраховуючись, відразу почав передавати Андрію Наумову грошові кошти за сприяння, пообіцявши медійну підтримку Івана Баканова з боку свого ручного псевдожурналіста Євгена Плінського, який відразу розпочав позитивне висвітлення дій керівництва СБУ у боротьбі з контрабандою.

У подальшому Орест, зрозумівши тупість Андрія Наумова, використав останнього у «війні» за тіньовий ринок одеської контрабанди з Вадимом Альперіним, замовивши затримання 10 контейнерів з вантажем тканини, що надійшли на адресу підконтрольної Альперіну комерційної структури. Виконавцем спецоперації виступив особисто Артем Капелюха.

Проте, Альперин, особисто познайомившись після цього з Андрієм Наумовим, викупив свій товар та домовився про подальше невтручання в його діяльність. І зазначена спецоперація на Одеській митниці, оспівана з усіх боків Євгеном Плінським закінчилась як завжди повним нулем, але не для Наумова, який отримав подвійний кеш — і від Фірманюка і від Альперіна.

На даний час Андрій Наумов віддав вказівку Артему Капелюсі не заважати Оресту Фірманюку розмитнювати товари як з Одеського напрямку так і з Європи.

За ВМД №100130/706462 від 12.06.2020р. в зоні діяльності Київської митниці оформлено 3 контейнери з вантажем велозапчастин на адресу ТОВ «Компліт трейд солюшнс» (підконтрольне Оресту Фірманюку) за невідповідним кодом вантажу, що дозволило уникнути від сплати до бюджету понад 2 млн. грн. Зазначених митних оформлень на адресу вказаної та інших компаній Фірманюка (наприклад, ТОВ «Люкс-інвестмент») достатньо.

Інший одеський контрабандист товарів з Туреччини Віктор Шерман також оплачує близько 100 тисяч доларів щомісячно за прихильність Андрія Наумова.

У травні 2020 року, співробітники слідчих та оперативних підрозділів СБУ в рамках кримінального провадження №2202000000000032 провели обшуки у всіх імпортерів турецьких товарів, в тому числі підконтрольних Семенцову Ростиславу Юрійовичу, Чорному Сергію Валерійовичу, Табунщику Руслану Володимировичу. З них один-єдиний, хто був обізнаний про планування заходів та підготувався — це Віктор Шерман. Правда, закінчилось все передбачувано, всі, — після нетривалої паузи, продовжили здійснення контрабандної діяльності, а слідчі дії по вказівці Андрія Наумова більше не проводяться.

Також, в Одеській митниці здійснює оформлення імпорту група компаній, підконтрольних Бабічу Євгену та Бабічу Максиму (батько і син). При виявленні порушень чинного законодавства при митному оформленні вантажів Максим Бабіч телефонує особисто Івану Баканову та ініціює тиск на керівництво митниці для завершення митного оформлення без відповідного реагування на порушення.

Як говорить сам Максим Бабіч, «очкарік» зобов’язаний вирішувати всі його питання, тому що вони з батьком товаришують з керівниками Івана Баканова і у нього нема інших варіантів.

ВЛАСНІ КОНТРАБАНДНІ СХЕМИ

З червня 2020 року за погодженням з Андрієм Наумовим було організовано контрабандне ввезення в Україну білоруських сигарет, виробництва фабрики «Неман» (м. Гродно). Саме зазначені білоруські сигарети без відповідних акцизних марок останнім часом вільно продають навіть біля станцій київського метрополітену.

Ввезення відбувається в нічний час тягачами (д.н. АК 43152- BY/А 1603 В2) через митний пост «Нові Яриловичі» з використанням товару прикриття – макулатури, яка нібито надходить на адресу ПАТ «Київський картонно-паперовий комбінат». За вказаною схемою було переміщено 5 вантажних партій сигарет, що принесло особисто Андрію Наумову понад 250 тисяч доларів США. 18 липня 2020 року під час спроби чергового ввезення прикордонниками було ініційовано поглиблений огляд зазначеного автомобіля та виявлено сигарети, а функціонування схеми припинено. Андрій Наумов вживає активні заходи на припинення розслідування зазначеної протиправної діяльності.

Також з червня 2020 року активізувалась робота схема робота поштовика ТОВ «ПРЕМІУМ ПАКЕТ ГМБХ ЕНД КО.КГ» (м. Київ, вул. Червоноткацька, 88) щодо контрабандного ввезення в Україну партій товарів під виглядом поштових відправлень.

Його фактичний власник Олександр Акст домовився через колишнього Генпрокурора Віталія Ярему з Андрієм Наумовим (останній був підлеглим Яреми у ГПУ) щодо сприяння в організації контрабандної діяльності. На даний час комерційні партії товарів оформлюються під виглядом посилок взагалі без сплати будь-яких платежів, за що Андрій Наумов щомісячно отримує свою частку від незаконного прибутку.

На даний момент в країнах ЄС, навіть зважаючи на новий спалах захворювання з COVID-19, склалась дивна ситуація із катастрофічного дефіциту контрабандного товару для України.

Андрієм Наумовим створено канал безперешкодного ввезення в Україну вантажів із мінімізацією сплати обов’язкових платежів до державного бюджету, який приносить щомісячно понад 10 млн. доларів США (замість 50 тис. доларів США податків до бюджету за розмитнення партії вантажу у квітні 2020 року, з червня поточного року стягується лише 35 тисяч доларів, з яких платежі до бюджету 5 тис. доларів США, а інші 30 тис. доларів США діляться між митницею та іншими правоохоронними органами).

На митному посту «Ягодин» працюють, як правило, через зміни Богдана Глущука та Валерія Янковського. З Волинню конкурують львівські контрабандисти Іван Бокало та Володимир Полуситок, які працюють через свої зміни на митних постах «Рава-Руська», «Шегині» та «Краківець».

З середини серпня 2020 року за підтримки Андрія Наумова в зоні діяльності Одеської митниці за розпочала діяти нова протиправна схема контрабандного ввезення вантажів тканин за МД №№ 500070/2020/50562; 500070/2020/500546; 500070/2020/500504; 500070/2020/500597; 500070/2020/500712 та інш.) на адреси компаній, що належать Оресту Фірманюку ( ПП «Аква Технологія» (код 36371286, ТОВ «Лірус Торг» (код 42464781), ТОВ «СпецсервісЄвробуд» (код 42872522) та інші.

Тканина до митного оформлення декларується як брезент чи тент будівельний, що дозволяє уникнути сплати до державного бюджету близько 130 тис. грн. на 1 контейнері. За 2 останні тижня ввезено 30 морських контейнерів, що дозволило уникнути від сплати до бюджету більше 4 млн грн.

В результаті подібної імітації боротьби Андрія Наумова та Артема Капелюхи з контрабандою маємо впевнено заявити, що усі контрабандисти, як українського так і регіонального рівня, давно знайшли спільну мову з Андрієм Наумовим, і продовжують безперешкодно здійснювати свою протиправну діяльність, а до бюджету не надходять колосальні суми платежів.

 firmmmmmm html m2a55d002

Зазначені схеми надають можливість отримувати щомісяця неправомірної вигоди на суму понад 10 млн. доларів США, а в діях начальника ГУ ВБ СБУ Андрія Наумова, начальника 4 управління ГУ БКОЗ СБУ Артема Капелюхи та інших співробітників СБУ містяться ознаки кримінальних правопорушень, передбачених ст.ст. 189, 206, 206-2, 212, 364, 365, 368, 376 КК України.

З урахуванням викладеного, на підставі ст.ст. 214, 216 КПК України, ПРОШУ:

  1. Вважати зазначену публікацію повідомленням про вчинення злочинів, передбачених ст.ст. 189, 206, 206-2, 212, 364, 365, 368, 376 КК України.

  2. Доручити Генеральному прокурору України Ірині Венедіктовій розгляд зазначеного повідомлення про кримінальні правопорушення, внесення відомостей до ЄДРДР та визначення підслідності відповідно до ст. 216 КПК України.

  3. З урахуванням того, що публікації в ЗМІ стосовно протиправної діяльності СБУ набули поширення, але водночас залишаються поза Вашою увагою, прошу взяти на особистий контроль організацію досудового розслідування, оголошення Андрію Наумову та іншим, залученим до протиправної діяльності співробітникам СБУ підозри та направленням обвинувальних актів до суду.

    “ОРД”

Оцените материал:
54321
(Всего 0, Балл 0 из 5)
Поделитесь в социальных сетях:

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

Читайте также

Великий махинатор Ирина Долозина: грязные схемы «скрутчицы»

Великий махинатор Ирина Долозина: грязные схемы «скрутчицы»

Ирина Долозина -- чемпион по "скруткам". При всех начальниках
НЕНУЖНОСТЬ ГОСУДАРСТВА

НЕНУЖНОСТЬ ГОСУДАРСТВА

Последние российские новости впечатляют. Бывший журналист «Новой газеты» Сергей Канев пишет, что под Питером была обнаружена частная тюрьма с крематорием.…
Большая фармацевтическая афера: «фуфло» и ценовой сговор

Большая фармацевтическая афера: «фуфло» и ценовой сговор

  Почему крупные дистрибьюторы лекарств и торговцы «самопальными» медпрепаратами попали в одно уголовное дело. Весной этого года, 25 марта, федеральный суд…
НОВОСТИ