Человек не терпит насилия!

Военпесы, судебные документы

Здравствовать всем! Создаю новую ветку по всем досудебным и судебным документам — образцы (свои, другие) исков, заявлений, писем, ходатайств, жалоб, отзывов, возражений, то есть всех тех, которые по КАСУ по судебным делам всех инстанций по военным пенсиям. Только образцы документов, их анализ и комментарии по ним, без личных “перепалок”. И предлагаю на Ваш суд свой образец искового по выдаче довидки и перерасчета без повышения %. Прошу высказываться, критиковать, соглашаться, добавлять, изменять, свои варианты и т.д. А также выставлять свои образцы других документов. СПАСИБО.

Оцените материал:
54321
(Всего 1, Балл 5 из 5)
Поделитесь в социальных сетях:

587 ответов

  1. Заявляю, что адвокаты -юристы это просто разводяги.Они работают по шаблону а берут по прейскуранту.У них нет творческого подхода к судебному процессу для них это простая рутина.

  2. Прейскурант за справу ДВГЗ — 3000 грн. Договір укладається безперечно. Перед тим пенс самостійно бере довідку про ГЗ (де дають), а далі — за шаблоном. На швидкість вирішення питання участь адвоката не впливає. Єдине, що ляпів у позові не буде і запис у рішенні містить згадування про законного представника. Окремі клієнти, хто не бажає псувати нерви і певним чином не хоче ризикувати самостійно лізти у бійку з ПФУ, беруть адвоката без сумніву (є приклади позитивного вирішення питання), але є також приклади, коли пенс обходився без захисника.

  3. Ти грузишь Василь.Адвокатишко по всем темам есть зразковые справы т.е. любой иск суд удовлетворит.Не ведитись на заманухи безработных дармоедов.Берите иск в интернете и вперед,

  4. Цікаво, чи ще можливо ще відсудити свої недоплачені до пенсії гроші коли по 103 постанові нам платили з 2018 року 50 відсотків перерахованої пенсії а потім 75 відсотків. Чи можливо вже закінчився срок позовної давності???

  5. Ну тогда не стоит и начинать эту судебную тягомутину за недоплаченные 50 и 25 процентов.

  6. Мені Гу ПФУ у відзиві на позовну заяву написав: ” існує загальне правило, коли перебіг строку на звернення до адміністративного суду починається від дня виникнення права на звернення, тобто, коли особа дізналася або могла дізнатися про порушення своїх прав, свобод чи інтересів. При цьому вказує, що незнання про порушення через байдужість до своїх прав або небажання дізнатися не є поважною причиною пропуску строку звернення до суду.” Тому, відповідач просить суд — Залишити без розгляду позовні вимоги ХХХХХХХХ до Головного управління Пенсійного фонду україни в ХХХХ області про визнання протиправними дій та зобов’язання вчинити дії за період, що виходить за межі шестимісячного терміну звернення до суду.
    ___Другий пункт цього відзиву стосується витребування первинних документів, де відображено відомості про нараховану та виплачену заробітну плату, положення про преміювання, накази про присвоєння премії та встановлених в довідці №ХХХХ від ХХХ ХХХ 2021 р. надбавок. ___Тобто піддається сумніву достовірність вказаних у довідці відомостей, є також спроба виставити цей документ як нікчемний. Зрозумило, що у судовому процесі є змагальність сторін та не існує обмежень поливати брудом супротивну сторону, і все робиться щоб недоплатити пенсію у порушення конституційних прав і вимог Закону.

  7. Для
    18.07.2021 8:35 Пилот 71 Алексу 380/3974/21

    Адекватная вообще-то судья по отношению к военным, в том числе и по УБД.

    Пан Гена позвоните помощнику судьи и поговорите (вежливо) — почему справа застряла?

    правда в этом году позовних заяв на Львовский суд по состоянию на 01.07.2021 поступило больше чем за весь 20-й год:
    у меня в 29.12.2020 номер справи был за № больше чем 12600, а сейчас на 01.07.2021 уже перевалило за 10000.
    Вывод? Народ проснулся и кошмарит ПФУ и ТЦК — сам давал мужикам балды заявы…

  8. “Крім того, у постанові від 21.02.2020 у справі № 291/99/17 Верховний Суд дійшов висновку, що «<…> перевірка достовірності виданих документів покладається на пенсійний орган, а сумніви останнього щодо обґрунтованості їх видачі самі по собі не можуть бути підставою для відмови у неврахуванні заробітної плати при призначенні позивачу пенсії»”.
    також згадаємо правову позицію викладену у постанові Верховного Суду від 29.07.2020 у справі № 341/1132/17

  9. Ще раз наголошую, що строків позовної давності по пенсійним справам не має.Приклад, ви звернулися до ПФУ перерахувати пенсію по відсотках — ПФУ надало вам відповідь і з цієї дати відповіді коли ви отримали по пошті необхідно звернутися на протязі шести місяців до суду.Ще приклад — ви взнали, що ПФУ у 2018 році вас надурили при перерахунку пенсії і ви маєте право звернутися до суду без обмеження строку звернення.Але для того, щоб направити позов до суду вам необхідно звернутися до ПФУ
    і отримати відповідь.І коли ви отримали відповідь починається тікати шість місяців звернення до суду.Але якщо ти пропустив шість місяців суди цей строк позовної давності поновлюють — необхідно написати клопотання про поновлення строку звернення.Є дуже багато рішень з цього питання — позитивних.

  10. А как можно найти номер помощника судьи ? Я только в канцелярию смог дозвонится … там сказали ждите . Судья болела . Я согласен что судья болела и срок переносится на время ее болезни и восстановления после Ковида . Думаю помощник судьи донес бы корректную инфу но к сожалению понятия не имею как найти его номер . Может кто в курсе ?

  11. Дякую Пенсіонеру та іншим небайдужим. Про себе написав з метою, що в різних документах від органів/підрозділів ПФУ на даний час фігурують певні шаблони. Думаю, що вони отримують від центрального органу ПФУ методичні рекомендації як боротися з нами. Воно відчувається у фрагментах написаного у вигляді окремих згадуваній про те, чого , наприклад, я не писав, У них дійсно зараз великий обсяг документів від пенсіонерів, тому бачимо продукти (документи), зроблені як на конвейрі. Вони аналогічно і апеляційні скарги за шаблонами складають.

  12. Переходите на сайт своего суда,далее справа где судьи открываете и переходите к перечню судей и к телефону общему,а внизу помощники судей с добавочными телефонами.
    Вот по добавочному телефону от общего и звоните помощнику вашего судьи.

  13. Видно на сайте ЛОАС по другому … (((( Есть список судей но без помощников и без всяких тлф …

  14. Для 18.07.2021 18:15 Пилот 71 для —

    А как можно найти номер помощника судьи ? Я только в канцелярию смог дозвонится … там сказали ждите . Судья болела

    261-51-32 — спросите как вам услышать помощника Карпяк. там на номере помощники 2-х судей.
    спросите как ее или его зовут — поговорите…

    она меня с военкоматом судила — в мою пользу.

  15. В судах последнее время плоховато стало со стационарной телефонной связью. Укртелеком полностью себя дискредитировал и дерет за эту связь очень много. Бывает так: есть на сайте админсуда один телефон, Вы звоните (вот я звонил с моб. тф) и, как правило, неустановленная девица по Вашей просьбе начинает звать ту помощницу или секретаря судьи, та подходит и начинается разговор. Советую для себя на бумажке написать основные вопросы к ней и в быстром темпе зачитать написанное, чтобы та девица не успела мявкнуть и положить трубку. Предлагайте связь через электронную почту (у каждого судьи есть е-мэйл), они читают эту почту, но отвечать чего-то не хотят. Но хоть читают.

  16. связь по телефону организована в разных судах по-разному. Но,если суд не далеко, можно подъехать и позвонить по внутреннему телефону, лучше посещение сопоставить с расписанием рассмотрения дел.

  17. Дозвонился … Спасибо за подсказки . Ответ — много дел … просто вал пенсионеров для перерасчетов …мы зашиваемся но постараемся . Вывод — пошел вал в суды а отсюда вывод что скоро придумают какую нибудь бяку . Ну не могут держиморды пропустить это просто так . Или постанову кинут вроде 103 или вообще новый закон пропихнут ….монобольшенство имеется . Всем удачи в судах и жизни .

  18. Довидка с ОВК выданая для ЛС нормальная -(ОУС 100% и премия 130%) или урезаная (ОУС 94% -65% и премия 35%). В Виннице сначала ОУС выдавали 94% а потом уменшили до 65% после телеграммы ФЕУ ПС. А премия сразу была 35%. Как побороть ОВК за нормальную довидку (ОУС 100% и премия 130%)???????

  19. Панове! Підскажіть будьте ласкаві, хто відсужував у судовому порядку вихід на пенсію (чи збільшення розміру з 1% до 3% за кожен рік) з 20 роками вислуги замість 25 за ст.12 ЗУ N2262 в редакціі до 2011 року (до зміни термінів вислуги)! Порядок дій та NN судових справ. Дякую велике!

  20. Парламентський комітет з питань національної безпеки, оборони та розвідки розглянувши проєкт закону про внесення змін до Закону України “Про пенсійне забезпечення осіб, звільнених з військової служби, та деяких інших осіб” щодо відновлення дії попередніх норм зазначеного Закону (реєстр. № 2141), ухвалив рішення рекомендувати Верховній Раді України повернути його суб’єктам права законодавчої ініціативи на доопрацювання. За одностайною думкою членів комітету, ухвалення зазначеного законопроєкту матиме значний негативний вплив на показники державного бюджету, адже суттєво збільшить його витрати. Впевненості парламентарям додало відповідне роз’яснення Кабміну.
    Нагадаємо, суть законопроєкту 2141, однак перед цим звернімо увагу на величезну кількість судових тяжб із проблемних питань визначення розмірів військових пенсій. Їх тисячі, і їх трактування судами в різних регіонах та різних рівнів, як не парадоксально, також різні. Соціальні мережі рясніють тематичними групами, в яких літні люди, що віддали найкращі роки свого життя військовій службі, діляться досвідом митарства судовими тенетами. Зазвичай їх зусилля малоефективні, однак навіть нечисленні перемоги не знімають давно назрілої проблеми, більш того, нерідко підкидають додаткові жаринки до вогнища соціальної напруги. Люди, які звільнились з військової служби раніше і пенсії яких не перераховувались, усвідомлюють несправедливість отримуваних виплат. А чиїсь успіхи в судах незмінно викликають питання «а як же ми»… Водночас саме ці судові рішення вчергове підтверджують несправедливість встановленої системи, яка створена через внесення змін до законодавства та переходом на ручний режим регулювання призначення пенсій органами виконавчої влади. На противагу військовослужбовцям пенсії військовим прокурорам, суддям, поліцейським та іншим можновладним верстам встановлюють прямі норми закону…

  21. У результаті «ручної економії» пенсія ветеранів ЗС України протягом останніх 10 років суттєво зменшилася. Ось для прикладу: ухвала Верховного Суду від 04.02.2019, яка визнає протиправними дії Головного управління Пенсійного фонду України (ПФУ) щодо зменшення з 1 січня 2018 року розміру призначеної пенсії з 83% до 70% від грошового забезпечення військовослужбовця (позивача) та зобов’язує відповідача здійснити перерахунок та виплату пенсії у 83% відповідно до Закону України «Про пенсійне забезпечення осіб, звільнених з військової служби, та деяких інших осіб» від 9 квітня 1992 року №2262-ХІІ. Верховний Суд констатує: «При перерахунку пенсії змінною величиною є лише розмір грошового забезпечення, натомість відсоткове значення розміру основної пенсії, яке обчислювалося при її призначенні відповідно до наявної у позивача вислуги років, є незмінним».
    З метою розв’язання цих проблем й опрацьовано законопроєкт 2141. У пояснювальній записці до нього коротко описано, як виникла проблема пенсійного дисбалансу між військовими пенсіонерами, що звільнялися в різні роки. Зазначається, що до частини другої статті 13 та частини четвертої статті 63 згаданого Закону України «Про пенсійне забезпечення осіб, звільнених з військової служби, та деяких інших осіб», у порушення законодавства без залучення чи повідомлення представників громадянського суспільства, були внесені редакційні зміни. Зокрема надано дискреційні повноваження Кабінету Міністрів України визначати умови і розміри перерахування раніше призначених пенсій. Зроблено це навіть попри те, що вони не корелюються з положеннями частини третьої статті 22 та підпункту 6 частини першої статті 92 Конституції України, згідно з якими «при прийнятті нових законів або внесення змін до чинних законів не допускається звуження змісту та обсягу існуючих прав і свобод», а також що «основи соціального захисту, форми і види пенсійного забезпечення» визначаються виключно законами України.

  22. Згодом про недопустимість звуження змісту та обсягу існуючих конституційних прав і свобод людини, якщо таке звуження призводить до порушення їх сутності, зазначив у своєму рішенні і Конституційний Суд України (від 22 травня 2018 року № 5-р/2018).
    За інсайдерською інформацією, днями Кабінет Міністрів України доручив Мінсоцполітики провести 29 жовтня 2020 року нараду з представниками центральних органів виконавчої влади сектору безпеки та оборони України, на якій обговорити питання щодо внесення змін до Закону України «Про пенсійне забезпечення осіб звільнених з військової служби та деякий інших осіб» (реєстр. № 2262) і, зокрема, до статті 63. Це загрожує позбавити ветеранів військової служби не тільки перспективи справедливого перерахування пенсій, але й вирішення цього питання у суді.
    В цих умовах ветеранські спільноти терміново розпочинають роботу з організації боротьби за недопущення порушень статей 1, 3, 17, 21, 22, 24, 28, 38, 46, 48, 68 Конституції України та проти ліквідації статті 63 Закону України № 2262 та закону в цілому. Осінь обіцяє бути буремною.

    Іван Ранко

  23. при увольнении оформлялся отдельный документ, назывался “Расчёт выслуги лет”, этот документ должен быть в пенсионном деле,которое лежит в военкомате (центре). Это основа для определения за что Вам возможно/не возможно бороться. Постарайтесь сформулировать исходные данные, тогда проще будет Вам помочь.

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

Читайте также

ДСНС чи МНС

Шановні рятувальники! Ця тема призначена для комплексного обговорення проблем та пропозицій! Хто на вашу думку був би гідний очолити службу?

ДЛЯ ОКПП

Що еліта мовчите? А де прес-служба, а де ця блядь? Показушно-брехлива зі своїм фотоапаратом? Яка вміє тільки про псів писати……

В Україні обговорюють статтю Путіна

На провідному експертному інтернет-телеканалі «UkrLife.TV» методолог, радник Офісу президента і політолог розповіли, що вони думають про висловлювання російського президента у…
НОВОСТИ