Человек не терпит насилия!

Дійсно все так добре як здається на перший погляд?

Всім привіт! З вами на зв’язку один з багатьох небайдужих жителів нашої неньки України. Ні для кого не секрет, що в зв’язку з ситуацією, яка склалася станом на сьогодні в нашій державі кожного дня виникають нові проблеми, одну з таких я б хотів донести до Вас.

Проблема полягає в тому, що значна кількість державних веб-ресурсів не використовують технології встановлення безпечного з’єднання між клієнтом та сервером. Ви такі відразу запитаєте себе: «Про що він взагалі? Що це взагалі таке?». Я вам поясню на пальцях: коли ти заходиш, реєструєшся і вводиш свої персональні дані (ПІБ, телефони, адреси тощо) на державному сайті, де відсутній такий захист немає ніякої гарантії, що саме в цей момент десь в районі Лубянки не сидить якийсь умовний «капітан Іванов» і не обробляє цю інформацію потираючи від радості свої ручки разом зі своїми «корєшами» хакерами. Це як один з варіантів. Також, якщо він захоче-то зможе і взагалі на деякий час дестабілізувати роботу цього сайту, але цього звісно ж ніколи не станеться, наша держава ж не знаходиться в стані інформаційної війни проти неї, на державні установи ж не здійснюються щоденні «хакерські атаки» -звісно ні.

Звідси виникає питання — чому державні установи, знаючи яка ситуація складається в нашій країні протягом останніх кілька років, так легковажно ставляться до питань такого роду? Адже створити сайт своєї установи це тільки половина роботи, потрібно ще і забезпечити належний рівень захисту цього сайту. Звичайна халатність чи необізнаність осіб, які відповідають за це в державних установах- залишається тільки здогадуватись.

Переважна більшість користувачів Інтернету не беруть до уваги той факт, що інформація яка туди потрапляє залишається там назавжди. Вони навіть і не думають, що їхні дані можуть якимось чином перехопити чи підробити, адже вони почувають себе в безпеці. Але це не так, зовсім не так. На мій погляд питанням захисту від поширення персональних даних громадян в нашій державі взагалі не займаються належним чином. Діюче законодавство України не досконале та потребує доопрацювання або і взагалі повного перезавантаження.

Плекаю надію, що оновлений уряд з новими молодими обличчями не залишиться осторонь від цієї проблеми і почне рухатись трішки швидше в напрямку вирішення питання стосовно захисту персональних даних громадян та поліпшення інформаційної безпеки нашої з Вами держави.

Оцените материал:
54321
(Всего 0, Балл 0 из 5)
Поделитесь в социальных сетях:

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

Читайте также

ДСНС чи МНС

Шановні рятувальники! Ця тема призначена для комплексного обговорення проблем та пропозицій! Хто на вашу думку був би гідний очолити службу?

ДЛЯ ОКПП

Що еліта мовчите? А де прес-служба, а де ця блядь? Показушно-брехлива зі своїм фотоапаратом? Яка вміє тільки про псів писати……

В Україні обговорюють статтю Путіна

На провідному експертному інтернет-телеканалі «UkrLife.TV» методолог, радник Офісу президента і політолог розповіли, що вони думають про висловлювання російського президента у…
НОВОСТИ