Человек не терпит насилия!

Новини Будинку з потворами

1200px Square in front of House with Chimaeras

Новий політичний сезон, що розпочався зі звільненням Василя Бурби з посади начальника Головного управління розвідки Міністерства оборони України, обіцяє нові кадрові потрясіння. У Будинку з потворами (так лихі язики називають Офіс Президента, що розташований напроти Будинку з химерами) кружляють чутки та плітки про майбутні звільнення та призначення, а кандидати на високі посади оббивають поріг кабінету глави держави Андрія Єрмака.

По-перше, Ірина Венедіктова явно засиділась у кріслі генерального прокурора, остаточно розваливши залишки правоохоронної системи України. Глава держави Андрій Єрмак ще 19 червня 2020 року попередив Ірину Валентинівну, щоби вони виносила особисті речі з кімнати відпочинку на вулиці Різницький і готувалась до звільнення. Але переходити в категорію домогосподарок Венедіктова категорично не хоче, тож їй в Офісі президента запропонували очолити Міністерство юстиції України замість Дениса Малюська, який буде відправлений у пішу еротичну подорож.

У разі якщо Венедіктова покине крісло генерального прокурора, своїх посад позбудуться й керівники Державного бюро розслідувань Олександр Бабіков і Олександр Соколов – точніше, на них чекають кабінети в Мінюсті. Хто прийде на ДБР доки не відомо, втім, люди брешуть, що глава держави Андрій Єрмак зупинив свій вибір на першому заступнику військового прокурора Західного регіону України Ігорі Козлову, знайомому Єрмаку по роботі в крамниці «Санахант».  Але в будь-якому випадку на співробітників ДБР очікує новий кадровий конкурс і нове «обілєчіваніє».

З новим генеральним прокурором питання також вирішено – Андрій Єрмак збирається призначити на цю посаду найвідомішого українського лейтенанта. Івану Баканову все однаково, що очолювати – Службу безпеки України чи Офіс генерального прокурора, але в прокуратуру хоче повернутись Андрій Наумов – начальник Головного управління внутрішньої безпеки СБУ, який від імені лейтенанта фактично керує грізною колись спецслужбою. Наумов – це колишній начальник управління матеріально-технічного забезпечення Генеральної прокуратури України, в СБУ йому незатишно, кожну копійку доводиться зароблять з боєм. Усі посади він вже продав, а до контрабанди сигарет його не допускає голова Державної прикордонної служби Сергій Дейнеко. Інша річ – це прокуратура, де Наумов знає кожний закапелок і вже розпланував, що й кому можна продати.

Ініціатором цих кадрових пертурбацій став Валерій Кондратюк, голова Служби зовнішньої розвідки й довірена особа глави держави Андрія Єрмака. Колишній заступник глави Адміністрації Президента Порошенка, Кондратюк шляхом багатоходових інтриг не тільки зміг отримати з рук Єрмака посаду голови СЗР, але й домогтись звільнення з «Острова» свого заклятого ворога Бурби. За це Кондратюк гарантував Єрмаку підтримку керівництва Демократичної партії США та пообіцяв познайомити главу держави Андрія Єрмака з Джо Байденом, у якого сам Кондратюк за часи Порошенка підробляв особистим водієм.

Після звільнення Бурби Кондратюк домігся поставити начальником ГУР МО свою маріонетку Кирила Буданова. Ходять чутки, що після призначення головою СБУ Кондратюк планує поставити на чолі Служби зовнішньої розвідки податкового міліціонера Ігоря Шкурата (Шкурат раніше набивав кишені на посаді начальника Головного управління внутрішньої безпеки Державної фіскальної служби, а зараз керує агентурним апаратом СЗР) й поновити в СБУ свого товариша по чарці Віталія Найду, колишнього начальника Департаменту контррозвідки.

У такий спосіб Кондратюк сподівається підпорядкувати собі (а, відтак, американській розвідці) усі три українські спецслужби – СБУ, ГУР та СЗР. Глава держави Андрій Єрмак не заперечує, оскільки за це Кондратюк пообіцяв загнати за 101-й кілометр всесильного міністра внутрішніх справ Арсена Авакова.

Але є нюанс – для здійснення цих грандіозних планів потрібно мати більшість голосів у Верховній Раді. За звільнення Малюська парламент ще, може, і проголосує, як і за звільнення Венедіктової, але результативне голосування з інших питань (особливо це стосується призначення лейтенанта Баканова генеральним прокурором) доки не гарантоване. Втім, немає таких перешкод, які б не змогли здолати Андрій Єрмак та відданий йому Валерій Кондратюк. Крізь терни – до зірок!

51c71813df7c13b0fa00de1fe0a4339b?s=150&d=identicon&r=g Володимир Бойко 

Naspravdi.Today

Оцените материал:
54321
(Всего 0, Балл 0 из 5)
Поделитесь в социальных сетях:

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

Читайте также

Великий махинатор Ирина Долозина: грязные схемы «скрутчицы»

Великий махинатор Ирина Долозина: грязные схемы «скрутчицы»

Ирина Долозина -- чемпион по "скруткам". При всех начальниках
НЕНУЖНОСТЬ ГОСУДАРСТВА

НЕНУЖНОСТЬ ГОСУДАРСТВА

Последние российские новости впечатляют. Бывший журналист «Новой газеты» Сергей Канев пишет, что под Питером была обнаружена частная тюрьма с крематорием.…
Большая фармацевтическая афера: «фуфло» и ценовой сговор

Большая фармацевтическая афера: «фуфло» и ценовой сговор

  Почему крупные дистрибьюторы лекарств и торговцы «самопальными» медпрепаратами попали в одно уголовное дело. Весной этого года, 25 марта, федеральный суд…
НОВОСТИ