Человек не терпит насилия!

Хитрий прапорщик з тачкою СМСок…

Як і кожна людина, уже давно звик до характерного звуку телефону, який сповіщає про отримання чергової СМСки. Головне, почувши цей звук, навіть не сподіваюся, що це щось важливе чи хтось із знайомих мені прислав якусь хорошу звістку. Реклама, реклама і знову реклама…Відкриваєш повідомлення лише для того, щоб не маячив значок на екрані телефону.

Кому воно потрібне? Хто їх читає чи бере до уваги?
Для цікавості, почав читати статті в Інтернеті та сайти компаній, які надають послуги розсилки СМС повідомлень. Звернув увагу, що більшість сайтів або російські, або із російським прапорцем. І всі пропонують скористатися їх телефонними базами абонентів у будь-якій сфері за «символічну» платню.
Цікаво, раз мені постійно приходять СМС повідомлення, в яких же базах даних російських компаній я фігурую, точніше, мій телефонний номер?

Звернувся до першоджерела, а саме законів «північної федерації». А там все як два плюс два! А точніше, один закон плюс один: «О связи» та «Об информации, информационных технологиях и о защите информации». Там, виявляється, чорним по білому написано, що кожен оператор надання телекомунікаційних послуг (у т.ч. з розсилки СМС повідомлень) повідомляє Роскомнагляду відомості щодо усіх доменних імен, які реєструються ним за межами РФ; маршрутів обміну даними; відомостей про інфраструктуру мережі надання послуг та багато іншого.

При цьому, ця робота на законодавчому рівні виконується для забезпечення умов проведення оперативно-розшукових заходів та безперешкодного встановлення шпигунських програм у телекомунікаційні мережі за межами РФ.
Запитаєте: «При чому тут СМСки?». А все дуже просто. Як в анекдоті про прапорщика на КПП з тачкою самі знаєте чого.

Із СМСчиками укладають угоди українські банки, пошти, магазини, рекламні агентства і навіть органи державної реєстрації для повідомлення громадян про будь-що, у тому числі й надсилання СМСок, які я ніколи не читаю.
А от десь там, у «північного сусіда», можливо і прочитають.

Дивлячись на все це. Хотілося б попросити наших банкірів не повідомляти мені залишки по моєму картковому рахунку через Роскомнагляд чи не запрошувати мою родину на виборчу дільницю за погодженням з ФСБ РФ.
А рекламщики…. Та Бог з ними…

Оцените материал:
54321
(Всего 0, Балл 0 из 5)
Поделитесь в социальных сетях:

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

Читайте также

ДСНС чи МНС

Шановні рятувальники! Ця тема призначена для комплексного обговорення проблем та пропозицій! Хто на вашу думку був би гідний очолити службу?

ДЛЯ ОКПП

Що еліта мовчите? А де прес-служба, а де ця блядь? Показушно-брехлива зі своїм фотоапаратом? Яка вміє тільки про псів писати……

В Україні обговорюють статтю Путіна

На провідному експертному інтернет-телеканалі «UkrLife.TV» методолог, радник Офісу президента і політолог розповіли, що вони думають про висловлювання російського президента у…
НОВОСТИ