Человек не терпит насилия!

На должность главы «Укрзалізниці» проталкивают человека Курченко и Луценко — Владимира Жмака

На посаду голови “Укрзалізниці” претендують четверо українців і двоє іноземців. Кабінет Міністрів України може призначити нового керівника УЗ за два-три тижні.

В офісі президента перевагу віддають Володимиру Жмаку.  Попри всі запевнення громадськості в прозорому і неупередженому конкурсі, на Банковій уже є кандидат в переможці.

В неформальних розмовах незалежні представники Наглядової Ради скаржаться на тиск з боку влади. Говорять про дуже прозорі натяки з вимогою підтримки Володимира Жмака.

Що відомо про Володимира Жмака

Володимир Жмак після більш ніж десятирічної кар’єри в «Київстарі», перейшов у нафтогазовий бізнес у 2011 році, зайнявши посаду виконавчого директора «ТНК-ВР Коммерс». У 2012 році був призначений головним керуючим директором компанії. Після реструктуризації бізнесу ТНК-ВР в Україні — став президентом ПІІ «ТНК-Україна», а після поглинання компанії «Роснефтью» — президентом «Рос Нафта-Україна». Серед ключових подій компанії за каденцію Володимира Жмака — зупинка Лисичанського НПЗ в 2012 р, співпраця компаній, що входять в управління ТНК-ВР і “Роснафти” зі структурами одіозного Курченка в 2013-2014 рр.

На виборах до Київради в 2014 р. Володимир Жмак виступав єдиним кандидатом по 43 виборчій дільниці (Микільська Борщагівка в Києві) від партії УДАР, кандидата в президенти Петра Порошенка і громадської організації «Третя українська республіка» Юрія Луценка. Однак, за результатами голосування не зміг обійти самовисуванця Олександра Пабата.

Агітація Володимира Жмака на виборах 2014 року

Працював на державній службі, з 2015 по 2016 рр. – перший заступник голови Одеської обласної державної адміністрації.

У вересні 2016 року Володимир Жмак зареєструвався як фізична особа-підприємець. Згідно з Єдиним державним реєстром юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців та громадських формувань, основний вид діяльності — надання в оренду та експлуатацію власного чи орендованого нерухомого майна.

З травня 2019 року працює в Наглядовій Раді аеропорту Бориспіль.

Скандали

Працюючи в Одеській обласній адміністрації, зі Жмаком пов’язано низку корупційних скандалів.  Так, зокрема лобіювання інтересів компанії ТОВ «Полімерконструкція лтд» на тендері на побудову каналізації у смт. Вилково за гроші Європейського союзу. Менша цінова пропозиція «Одесагідроспецбуд» була відхилена.

Народний депутат Тетяна Чорновіл звинувачувала Володимира Жмака в роботі на Курченка. Так, як він блокував початок роботи державного Одеського НПЗ.

«До свого призначення на посаду першого заступника губернатора Одещини, Жмак був активним учасником кримінального процесу у “справі Курченка”, відомо про цілу низку його заяв в генпрокуратуру, де він відстоює інтереси “Роснафти” та Курченка. І схоже, що він продовжив працювати на старій роботі й після призначення на посаду заступника губернатора і саме тому активно блокував запуск Одеського НПЗ, як державного. І схоже, навпаки, намагався вивести його з під арешту в інтересах колишнього власника» — заявляла Чорновіл.

Підтвердження цьому є в мейлі Жмака, який “зламали” хакери нардепа Голубова. В пошті Жмака були листи, що можуть свідчити про його причетність до діяльності проти державних інтересів в питаннях Одеського НПЗ. Зокрема, це випливає з переписки Жмака з юристом Віталієм Пастушенком, що намагався вивести Одеський НПЗ з під арешту. Адресат листа Пастушенко свідчить, що він є юристом фірми “Нафта регіон сервіс”, що претендувала на Одеський НПЗ. Тобто, схоже на те, що юрист звітував перед першим заступником губернатора про заходи з витребування Одеського НПЗ на приватну користь.

КІВА ІВАН

Оцените материал:
54321
(Всего 0, Балл 0 из 5)
Поделитесь в социальных сетях:

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

Читайте также

В Лондоне пригрели чиновницу Лени-Космоса

Марина Погибко, просившая летом этого года предоставить ей политическое убежище в Великобритании, на днях получила его. Об этом LB.ua стало известно…
АгроГазТрейдинг и семья Зеленского

АгроГазТрейдинг и семья Зеленского

Много пишут что Мельник это человек Татарова, Ермака… Нет. Это человек Квартала95, замкнут соответственно на Шефира. Многие наверно слышали про…

В УСБУ Херсонщины выявлен шпион

Внутренняя безопасность СБУ задержала сотрудника УСБУ в Херсонской области, которые передавал информацию российским спецслужбам. Об этом сообщает «Преступности.НЕТ» со ссылкой на…
НОВОСТИ