Человек не терпит насилия!

Організатором серії вибухів у Києві виявився замовник підриву власника троєщинського «Шервуду»

didusi3Організаторами кількох вибухів в українській столиці, про затримання та арешт яких наприкінці липня 2020 року звітували в Службі безпеки Україникиївському главку поліції та прокуратурі міста, виступали 59-річний Григорій Ліщук та 58-річний Юрій Сабо. Про це повідомляє поінформоване джерело Dетектив-Info.

Дії Сабо та Ліщука кваліфіковано як скоєння терористичних актів (ч.2 ст.258 КК України). Їм закидають причетність до щонайменше чотирьох “вибухових історій”, які сколихнули столицю в липні поточного року.

Найбільш гучними з них стали два інциденти, про які чимало писали ЗМІ.

По-перше, Це вибух в сміттєвій урні біля станції метро “Шулявська”, який трапився ввечері 17 липня 2020 року, коли ушкодження отримав студент.

По-друге, до послужного списку терористів відносять також контрольоване знешкодження вибухівки біля станції метро “Мінська” 21 липня. Про замінування території тоді правоохоронців повідомив анонім.

Окрім цього, підозрюваним інкримінується закладка саморобного вибухового пристрою на території одного з сміттєпереробних підприємств у Дарницькому районі Києва, яку було виявлено 20 липня 2020 року. А також ще один вибух — в житловому будинку на Подолі по вулиці Нижній Вал. Тут на світанку 27 липня поточного року від вибухової хвилі вилетіли шибки на двох поверхах сходових майданчиків.

Постфактум правоохоронці повідомили, що у двох із зазначених випадків на місці події були отримані повідомлення з погрозами майбутніх вибухів та вимогами перерахувати на електронний гаманець 50 біткоїнів. У грошовому еквіваленті вартість відповідної кількості криптовалюти становить сьогодні близько 500 тис. дол.

didy ter1

didy ter3

didy ter2

didy ter5

Зловмисники використовували засоби конспірації, але силовики змогли їх вирахувати та затримати.

На офіційному рівні про підозрюваних було повідомлено, що вони діяли з корисливих мотивів, а один з них — це приватний підприємець, який має кілька патентів як винахідник пристроїв для переробки й обробки газових сумішей та палива різних видів. За інформацією джерел Dетектив-Info, мова йде про Григорія Ліщука, який невдовзі має світкувати своє 60-річчя.

didusi

(Григорій Ліщук)

Що ж стосується його спільника — на рік молодшого Юрія Сабо, то раніше він вже потрапляв в епіцентр гучної кримінальної історії та має за плечима судимість.

didusi2

(Юрій Сабо)

Вироком Дніпровського районного суду Києва від 26 листопада 2018 року Сабо було засуджено до 8 років 9 місяців з конфіскацією всього майна, яке є його власністю. Таке покарання достойник отримав за організацію замаху на життя власника столичного ресторану “Шервуд” Ігоря Купренка в лютому 2013 року (п.п. 5, 6, 12 ч.2 ст.115 КК України). Останній якраз сідав за кермо своєї іномарки, коли поруч із ним здетонувала вибухівка, яку заклали в покришці на даху припаркованого по сусідству автомобіля ВАЗ-2102. Чоловік отримав тілесні ушкодження, але вижив.

shervud1

shervud

Згідно фабули справи, Сабо замовив вбивство Купренка, оскільки не бажав віддавати йому 300 тис. дол., які раніше взяв у бізнесмена в борг. Допомогали в спробі підірвати ресторатора злочинцю тоді Роман Хуторний та Анатолій Кутовий.

Власної провини Сабо так і не визнав, він намагався оскаржити вирок в апеляційній інстанції, а згодом у касації, однак безуспішно. На волі Юрій Петрович опинився наприкінці вересня 2017 року, до нього було застосовано так званий “закон Савченко”, згідно якому один день попереднього ув’язнення рахується за два дні позбавлення волі.

Детектив-инфо

Оцените материал:
54321
(Всего 0, Балл 0 из 5)
Поделитесь в социальных сетях:

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

Читайте также

Великий махинатор Ирина Долозина: грязные схемы «скрутчицы»

Великий махинатор Ирина Долозина: грязные схемы «скрутчицы»

Ирина Долозина -- чемпион по "скруткам". При всех начальниках
НЕНУЖНОСТЬ ГОСУДАРСТВА

НЕНУЖНОСТЬ ГОСУДАРСТВА

Последние российские новости впечатляют. Бывший журналист «Новой газеты» Сергей Канев пишет, что под Питером была обнаружена частная тюрьма с крематорием.…
Большая фармацевтическая афера: «фуфло» и ценовой сговор

Большая фармацевтическая афера: «фуфло» и ценовой сговор

  Почему крупные дистрибьюторы лекарств и торговцы «самопальными» медпрепаратами попали в одно уголовное дело. Весной этого года, 25 марта, федеральный суд…
НОВОСТИ