Человек не терпит насилия!

Полтавский прокурор Голинский

Основною метою реформи органів прокуратури є позбавлення вказаного органу від корупційних осіб та зміцнення її авторитету, повернення довіри у населення та бізнесу.

Реформа прокуратури буксує. Конкурс на посади в прокуратурі не виправдав сподівань значної частини суспільства на оновлення прокурорських кадрів. Професіоналів звільняють, а особи, які не з’являються на тестування продовжують правдами та не правдами працювати.

Час йде, змінюється все, глава держави, економічні процеси, генеральний прокурор, але не керівник прокуратури Полтавської області Ярослав Голинський, який погруз у корупції та за якою не бачать нічого окрім власної вигоди. Відчуваючи короткий строк свого перебування на посаді, останній відкладає усі мирські справи та займається виключно приватними справами. Напевно звик саме до такої моделі роботи.

Незважаючи на те, що одним з основних напрямків роботи органів прокуратури є координація правоохоронних органів, в прокуратурі області вона відсутня, напевно керівник запрацювався та забув про неї. Так, з початку цього року, як в принципі й у минулому, координаційні наради не проводились, хоча можливо лише на папері для звітності перед Генеральною прокуратурою.

Як наслідок йде тенденція до збільшення тяжких злочинів, насамперед злочинів щодо незаконних заволодінь транспортними засобами елітного сегменту, яких у поточному році майже 10. Ніхто до цього часу не дозволяв собі відкрито грабувати із застосуванням вибухівки інкасаторські машини (Укрпошта).

Також, керівником прокуратури згорнуто діяльність щодо виїзду керівника на резонансні злочини, напевно це не справа королів, оскільки жодного разу він не виїхав.

За весь час роботи Я.Голинський жодного разу не виступив у засобах масової інформації, воно і не дивно, не має про що виступати, а також страх перед тим, що громада буде задавати незручні питання. А ті виступи, що відбулися не можливо дивитись без посмішки. Так, в одному відео сюжеті ним вказано, що «вилучено продукції загальною вартістю декілька тонн», — це дійсно професіонал.

Час йде, змінюються все, але не статистичні показники у роботі, діяльність якої зведено нанівець. Але й тут є вихід, через підконтрольних прокурорів, яких він притягнув до області та які погодились йому служити (Балонь, Чмихало, Паномаренко, Манелюк, Грущак, Козинчук) можна створити видимість в роботі, хто її буде дивитись та перевіряти, а папір стерпить усе, можливо ще й похвалять.

До речі, Балонь Ю.Б., це рідний брат екс-керівника Кіровоградської ОДА Балоня А.Б., якого застримала на хабарі 1,8 млн.грн., який вніс готівкою заставу у 10 млн.грн. та довгий час працював на керівних посадах Полтавської області. Чмихало І.В., який постійно запрошує підприємців на знайомство (https://naspravdi.today/2020/03/28/riaboshapkove-bahatstvo-iryny-valentynivny/).

Так, на пріоритетних напрямках роботи створюється видимість роботи шляхом скерування до суду кримінальних проваджень за малозначними фактами у сфері бюджету та корупції від 500 грн. до декількох тисяч, у земельній сфері самозахвати по 50 сот., які оцініються у мільйони гривень. Ред. — «Палочка есть, можно поесть».

Як приклад, Служба автомобільних доріг у Полтавській області провела закупівлю робіт і послуг протягом 2019-2020 років на загальну суму понад 10 млрд.грн., ДП «Агенство місцевих доріг Полтавської області» витрачено 6 млрд.грн., Департамент будівництва, містобудівництва і архітектури Полтавської ОДА – 2 млрд.грн. тощо. В тендерах приймають участь роками одні й ті самі суб’єкти. Ви спитаєте де ж прокуратура? Де результати роботи? Прокуратура зайнята палочками, саме така позиція прокурора Полтавської області.

У сфері захисту інтересів держави також все дуже просто, вартість майна завищується у десятки разів, хоча вартість такого майна фактично є мізерною. Виникає питання навіщо, хто та за які кошти робить оцінку? Кому це потрібно? Скільки реально позовних заяв скеровано до суду, на які реальні суми та скільки з них задоволено? Чи відповідає ціна позову та сплачений за нього судовий збір?

Хочу нагадати, що формування достовірної статистичної звітності та організація роботи завжди є основним обов’язком керівника органу, у нашому випадку – Ярослава Голинського.

«Робота зроблена !? Чим зайнятись?Нажаль «загального нагляду» не має!?», а в прокуратурі Полтавської області з 2020 року він з’явився, про вказане свідчить безліч доручень щодо проведення перевірок бюджетних закупівель, лісопилок, підакцизних товарів, самозахват земельних ділянок, підприємств, тощо. Прокуратура перетягнула на себе повноваження всіх державних органів та органів контролю області.

Все це добре робити руками підлеглих «підконтрольних» працівників, але є категорія «злочинців» (посадових осіб) вручення підозр яким здійснюється виключно прокурором області. Але й тут все гаразд, не царська це справа, — «повертайте на доопрацювання», звісно якщо з вказаної справи не вдалось отримати блага для власних цілей.

Також ми не забули і про те, що Полтавська область є нафтогазовим регіоном, на території якої розташовані безліч переробних та видобувних установ, розкрадання газоконденсата та виробництво нелегального палива є пріоритетним в регіоні. Але робота на вказаному напрямку згорнута, до суду кримінальні провадження не скеровуються.

Детальну схему участі прокурора області зазначив С.Черідниченко на своїй Фейсбук сторінці.

На новинах Полтавщинах розміщена публікація про те, що військова прокуратура з департаментом стратегічних досліджень виявила фальсифікований алкоголь, саме цим пояснюється поганий настрій Я.Голинського, оскільки останній тільки почав налагоджувати бізнес у цьому напрямі.

Компанія, яка проводить роботи з влаштування траси державного значення, вже не знає як закінчити роботи, оскільки проти неї фабрикуються кримінальні провадження щоб зробити штучні перешкоди і керівники прийшли проситись до прокурора області.

Конвертаційні центри – їх не має, так напевно вважає Я.Голинський, точніше останній робить вигляд, тому що в кожному розслідуванні головне не вийте сам на себе.

Окремої уваги, заслуговує вирубка дубових лісопосадок, незважаючи, що вказані дерева по документах вирубуються як дрова, фактично рубка йде ділової деревини.

Так, ви зробити зауваження, що в ЗМІ прокуратура публікує, начебто виявляє злочини, а що з ними? Вони розслідуються. До суду можна скерувати справу відносно побиття сільських хлопців, крадіжки велосипеда або курки. Вот це робота.

Девіз Я. Голинського – «не можеш побороти корупцію, очоль її».

Окремої уваги заслуговує незаконне використання прокурором області грошових коштів Профспілки прокурорів Полтавської області, за кошти якої робиться все, що заманеться (від заказів їжі до оплати приватних тренінгів). Впевнений, що прокурор області не є членом вказаної профспілки.

Не вживаються прокурором області і заходи щодо протидії у боротьбі з COVID-19, жодна з районних прокуратур не забезпечена дезінфікуючими засобами та засобами особистого захисту працівників, для цього там є керівники.

Шановна Ірина Валентинівна, прошу відповісти лише на одне просте питання: «Кому потрібен такий керівник, який не здатний належним чином керувати прокуратурою, організувати роботу та знижує її авторитет, та особисто ВАШ?».

Вами особисто зазначено, словами своїх попередників, що в системі нульова толерантність до будь-яких проявів корупції, у першу чергу серед працівників прокуратури. Може досить робити вигляд боротьби, а необхідно почати з голови?

Про незаконні дії прокурора області також не однарозово зазначалось в інтернет виданнях «новини Полтавщини», «Насправді Тудей» та інших.

Прокурорські працівники

Оцените материал:
54321
(Всего 0, Балл 0 из 5)
Поделитесь в социальных сетях:

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

Читайте также

В Лондоне пригрели чиновницу Лени-Космоса

Марина Погибко, просившая летом этого года предоставить ей политическое убежище в Великобритании, на днях получила его. Об этом LB.ua стало известно…
АгроГазТрейдинг и семья Зеленского

АгроГазТрейдинг и семья Зеленского

Много пишут что Мельник это человек Татарова, Ермака… Нет. Это человек Квартала95, замкнут соответственно на Шефира. Многие наверно слышали про…

В УСБУ Херсонщины выявлен шпион

Внутренняя безопасность СБУ задержала сотрудника УСБУ в Херсонской области, которые передавал информацию российским спецслужбам. Об этом сообщает «Преступности.НЕТ» со ссылкой на…
НОВОСТИ