Человек не терпит насилия!

Знайомтесь: Ігор Орленко, майстер декларування доходів, рівень — Бог!

orlenkkk343826

Недарма люди кажуть, що податківцем, вчителем та детективом треба народитись. В частині податкової майстерності цю народну істину важкою багаторічною працею переконливо доводить талановитий податківець Ігор Миколайович Орленко.

Лише простий аналіз поданих ним е-декларацій доводить, що декларування – це мистецтво, опанувати яке спроможна лише витончена і креативна натура.

В е-декларації за 2015 рік, так би мовити нульовій декларації пана Орленка, зазначені квартира 122,3 кв.м. в місті Біла Церква, будинок площею 105, 9 кв.м. в с.Дуліцькому Сквирського району Київської області, земельні ділянки 30 та  18 соток, автомобіль Lexus GX 470, ювелірні вироби та грошові кошти в сумі 20 тис. USD. Але все це – власність дружини, яка ніколи не працювала та доходу не отримувала. Сам же декларант має інші самохідні машини і механізми ПА 2 ( 1998 року), ПВТ 100 (2010), ПВТ 100 (2009). Причому доходи, які родина отримала за 2015 рік, становлять близько 230 тис. грн.

В наступній  е-декларації за 2016 рік, задекларовані доходи декларанта становлять 85,1 тис. грн, але готівкові кошти на кінець року задекларовані в сумі 30 тис. USD (приріст за рік 10 тис. USD, це приблизно 269,0 тис. грн при курсі  1 USD = 26,9 гривня).

За 2017 рік декларантом задекларовано дохід в сумі 193,6 тис.грн, а готівкові кошти становлять вже 50 тисяч USD (приріст за рік 20 тисяч USD, це приблизно 562 тис. гривень при курсі за 1 USD = 28,1 гривня).

Читайте также: Нерухомість Зеленського, автомобілі та незадекларований годинник. Що відомо про нардепа від “СН” Кісєля

В 2018 році дружина декларанта придбала автомобіль ВМW Х5 (2015 року), на якому, до речі, їздить сам декларант (і тут пана Орленка можна зрозуміти – не на самохідних же механізмах їздити на роботу), задекларована вартість автомобіля – 303,1 тис.грн. (за даними з інтернету вартість – від 35-50 тис USD), грошові кошти залишились на рівні минулого року – 50 тисяч USD. Дохід за 2018 рік декларує лише декларант в сумі 256,4 тис.грн.

Підсумовуючи вище викладене, навіть за умови, що родина не витрачала кошти на побут, а автомобіль ВМW Х5 (2015 року) дійсно коштує 303,1 тис.грн, дохід за чотири роки становить 766 тис. грн, а видатки – 1 мільйон 134,1 тис. грн. Відтак, дефіцит бюджету декларанта становить 368,1 тис.грн.

Слід зазначити, що вся трудова діяльність декларанта проходила в органах податкової служби, в тому числі в податковій міліції. Крім того, Орленко Ігор Миколайович, є інвалідом І групи, за що отримує пенсію, але це не заважає йому займати керівні посади в органах податкової служби.

Заслуговує на увагу також і декларація сина декларанта, Орленка Артема Ігоровича, який після отримання освіти в славнозвісному Національному університеті «Одеська юридична академія», лише з травня 2018 року почав працювати секретарем судового засідання Одеського окружного адміністративного суду. Так, за 2018 рік він придбав квартиру 98,9 кв.м. в місті Одеса вартістю нібито в 150 тис.грн. (за даними інтернету – вартість від 50 тисяч USD), та автомобіль ВМW 528 (2014 р.) за 118,3 тис.грн. (за даними з інтернету – від 18 тисяч USD), а також має готівкові кошти в сумі 165 тис.грн. та 31 тис. USD. При цьому дохід чиновника за рік становить лише 130,7 тис.гривень.

Які висновки можна зробити з усієї вищенаведеної інформації? Перш за все – про важку працю і невибагливе життя пересічного білоцерківського податківця. Невідомо де знаходячи кошти на харчування, ремонт, обслуговування дешевих авто і освіту сина, людина примудрялась цілодобово моніторити ринок уживаних автівок і нерухомості, з останніх накопичень купляючи копійчані іномарки і квартири, судячи з ціни – у жахливому, аварійному стані.

Але другий висновок, на щастя, не такий сумний для декларанта, його родини і усієї податкової служби – багаторічна сумлінна праця дозволила Ігору Миколайовичу ціною небаченої самопожертви передати накопичений досвід майстерного декларування та економного господарювання не лише колегам по роботі, але і своєму сину, що з великим завзяттям та успадкованим талантом продовжує важку справу батька.

То ж у часи зневіри та втрати моральних орієнтирів не важко знайти гідні взірці для наслідування – варто лише проаналізувати декларації чиновників.  

Олег Бойко
Больше информации на портале Антикор: https://antikor.com.ua/articles/343826-znajomtesj_igor_orlenko_majster_deklaruvannja_dohodiv_rivenj_-_bog

Оцените материал:
54321
(Всего 0, Балл 0 из 5)
Поделитесь в социальных сетях:

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

Читайте также

Великий махинатор Ирина Долозина: грязные схемы «скрутчицы»

Великий махинатор Ирина Долозина: грязные схемы «скрутчицы»

Ирина Долозина -- чемпион по "скруткам". При всех начальниках
НЕНУЖНОСТЬ ГОСУДАРСТВА

НЕНУЖНОСТЬ ГОСУДАРСТВА

Последние российские новости впечатляют. Бывший журналист «Новой газеты» Сергей Канев пишет, что под Питером была обнаружена частная тюрьма с крематорием.…
Большая фармацевтическая афера: «фуфло» и ценовой сговор

Большая фармацевтическая афера: «фуфло» и ценовой сговор

  Почему крупные дистрибьюторы лекарств и торговцы «самопальными» медпрепаратами попали в одно уголовное дело. Весной этого года, 25 марта, федеральный суд…
НОВОСТИ