Человек не терпит насилия!

Александр Яременко. По следам публикаций

8922

8921

В тему:

Березенко про Яременко. Лист в редакцію

 
border

big jaremenkkoooo

Звертаюсь до Вас як до представників одного з найавторитетніших інтернет-видань України. Мене звати Березенко Ігор Олександрович. Я є свідомим громадянином нашої країни, не «диванним» патріотом, зі справжнім почуттям переживання за її сьогодення та майбутнє!

Вже декілька років поспіль веду «боротьбу» з недобросовісними чиновниками високого рівня, казнокрадами та корупціонерами, які користуючись своїм службовим становищем та владними повноваженнями дбають лише про власний добробут, зневажаючи при цьому думкою про народ України. Зокрема хочу зупинитись на чинному члену Рахункової палати, колишньому працівникові совкової партноменклатури – Яременку Олександру Степановичу. Починаючи з 2017 року звертався до Верховної Ради України, Рахункової палати, Національної поліції, НАБУ, ряду авторитетних видань та журналістських проєктів, у тому числі телепрограми «Гроші» (канал «1+1») з наявною у мене інформацією стосовно діяльності корупціонера Яременка. До речі, останньому вже 66 років, що є недопустимим фактором перебування на посаді члена Рахункової палати, згідно нової редакції Закону України
«Про Рахункову палату». Ці звернення приносили свої певні плоди у вигляді інформування суспільства про його корупційні діяння, однак все-таки бажаного результату отримано не було і Яременко не поніс жодної відповідальності за Законом.

Проте, звертаючись саме до Вас, сподіваюсь на новий поворот у цій справі, адже багаторічні відверто злочинні дії чиновника Яременка не можуть залишитись безкарними.

Зокрема пишу вам про наступне.

Яременко Олександр Степанович у період із липня 2011 року по квітень 2012 року, тимчасово виконуючи повноваження Голови Рахункової палати, використовуючи своє службове становище вчинив ряд умисних та цілеспрямованих протиправних дій, що завдали збитків державному бюджету.

Так, планом роботи Колегії Рахункової палати на ІV квартал 2011 року (скоригований відповідно до постанов Колегії від 25.03.2011 № 6-7, від 27.07.2011 № 13-9), затвердженого постановою Колегії Рахункової палати від
17.11 2010 року № 23-3 передбачено проведення аудиту Державного авіаційного підприємства «Україна», відповідальним за який був Яременко О. С. Матеріали проведеного аудиту та «Звіт про результати перевірки використання коштів, що виділяються з державного бюджету Державному авіаційному підприємству «Україна» планувалось розглянути на Колегії Рахункової палати 21 грудня 2011 року. Проте Яременко в порушення вимог Закону України
«Про Рахункову палату» приховав матеріали та сам Звіт від Колегії і як наслідок, ні Верховна Рада України ні правоохоронні органи (як наслідок і суспільство) не поінформовані про чисельні факти розкрадання керівництвом Державного авіаційного підприємства «Україна» значних сум коштів державного бюджету. Безпрецедентним випадком в історії існування Рахункової палати залишиться цей єдиний факт приховування Звіту! Про можливі мотиви такого приховування розповімо нижче.

 

Крім цього Яременко О. С. приховав від Верховної Ради України та правоохоронних органів матеріали аудиту та «Звіт про результати аудиту ефективності використання Національним університетом державної податкової служби матеріально-технічної бази та бюджетних коштів на її зміцнення», який затверджено постановою Колегії Рахункової палати від 19.01.2010 № 1-6. У зазначеному звіті виявлені факти розтрати коштів державного бюджету на мільйони гривень, незаконне відчуження майнових комплексів та земельних ділянок державного закладу освіти.

Про вказані факти приховування звітів неодноразово висвітлювалось у пресі та інтернет-виданнях, зокрема:

Також, стало відомо, що у 2018-2019 роках представник організаціїї «Громадянський Легіон» Задніпрян Василь Ярославович ([email protected]) звертався до Генеральної прокуратури України, Міністерства внутрішніх справ України, Служби безпеки України, Національної поліції України та Національного антикорупційного бюро України щодо фактів приховування звітів Яременком О. С. із повідомленням про кримінальне правопорушення
(в порядку ст. 214 КПК України). Однак, відповідних відомостей до Єдиного реєстру досудових розслідувань внесено не було та відповідно розслідування не розпочиналося.

Не оминула доля приховування і скандального «Звіту про результати аудиту ефективності використання засобів державного бюджету, передбачених на реконструкцію Маріїнського палацу». Лише після журналістського розслідування програми «Гроші» і появи викривального сюжету «Як відмивають гроші на Маріїнському палаці» на каналі «1+1», через чотири місяці після приховування звіту, цей документ все ж був спрямований у правоохоронні органи.

Співробітниками Національної поліції України 11.04.2017 р. внесено відомості до Єдиного реєстру досудових розслідувань та відкрито кримінальне провадження № 12017000000000381 за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 5 ст. 191 КК України, за фактом розтрати бюджетних коштів службовими особами Державного управління справами в особливо великих розмірах. Необхідно зазначити, що Звіту присвоїли гриф

«для службового користування». На теперішній час зазначені матеріали спрямовано до НАБУ.

Правоохоронні органи обмежились лише «разовими» запитами до Рахункової палати щодо надання їм звітів, які приховані Яременком О. С., на які отримано формальні відписки без надання копій цих звітів. До речі підписував усі відповіді Яременко О. С., що в свою чергу пояснює їх зміст.

Тепер пропонуємо більш детально зупинитись на питанні приховування «Звіт про результати перевірки використання коштів, що виділяються з державного бюджету Державному авіаційному підприємству «Україна».

ДАП «Україна» є підвідомчим підприємством Державного управління справами. На момент проведення Рахунковою палатою державного зовнішнього аудиту цього підприємства заступником керівника ДУСі був такий собі Панько Олексій Миколайович, 1952 р.н. У період з 1992 по 1996 роки працював у Печерській РДА м. Києва, де і займав посаду 1-го заступника райдержадміністрації. Згодом працював керівником Київського міського управління земельних ресурсів. З початку 2000-х за протекції генерала Юрія Дагаєва потрапив до ДУСі, де зайняв посаду начальника управління капітального будівництва (посаду зайняв за фахом), а вже у 200O4 році став заступником ДУС з «питань будівництва» і обіймав цю посаду аж до 28 лютого 2013 року! До речі, саме Панько став ініціатором реконструкції Маріїнського палацу.

Панька і Яременка пов’язують тісні дружні стосунки, до того ж вони земляки (обоє з Чернігівщини).

Повертаючись до Звіту необхідно зазначити, що він був об’єктивним і відображав реальний стан речей на підприємстві. У ньому зафіксовано чисельні порушення виявлені аудиторами РП, зокрема (як нам стало відомо) «списання» літака, що свого часу здійснював так звані літерні рейси тощо.

Цікаво дізнатись розмір отриманої Яременком винагороди за такий безпрецедентний випадок як приховування Звіту Рахункової палати від ВРУ та правоохоронних органів, враховуючи, що Яременко по своїй природі є боягузом.

Попри те, що Панько є шанованою людиною в колі будівельної індустрії це не завадило йому стати причетним до організованої його дружиною Наталією Панько так званої фінансової піраміди. Не без протекції чоловіка Наталія розробила схему реалізації елітних іномарок багатіям. Через своїх людей на митниці завозила 10 іномарок, а розмитнювала лише одну. Згодом за заниженими цінами реалізовувала їх своїм клієнтам, яким нав’язувала думку, що начебто є церковний благодійний фонд, через який машини можна завозити з-за кордону в обхід сплати обов’язкових митних та податкових платежів. Звісно, що ніякого фонду не існувало, однак Наталія все таки мала відношення до церковників, а саме до УПЦ (МП). Їй навіть вдалось «кинути» на 3 млн. дол. США скандально відомого архієпископа Олександра Драбинка. Звісно, що відчуття безкарності та протекція Панька дало змогу Наталії прийняти рішення про «кидок» й інших своїх клієнтів. За різними даними сума привласнених коштів коливається від декількох мільйонів доларів США до декілька десятків мільйонів. Наталією зацікавились правоохоронні органи. Проти неї відкрили кримінальну справу, але потужна протекція її чоловіка та застава внесена ним у розмірі 800 тис. грн. допомогли уникнути їй «уваги» з боку слідства. Користуючись службовим становищем Олексій Панько відправив на лікування свою дружину спочатку до Феофанії, згодом (подейкують) у психіатричну лікарню. За інформацією певних джерел Наталія під виглядом монахині перебуває в одному з монастирів у Чернігівські області. Більш детальну інформацію про горе-подружжя можна дізнатись за посиланнями:

https://tema.in.ua/article/7670.html

https://vesti.ua/kiev/9475-kievskaja-avtoaferistka-kinula-vipov-na-desjatki-millionov.

Описуючи ситуацію з Паньком та його дружиною, що по-суті не безпосередньо стосується Яременка, я хотів звернути вашу увагу на те, яке коло друзів є у нашого «героя» і за ради кого Яременко зраджує інтересам держави, користуючись своїм службовим положенням, звісно за пристойну винагороду.

До речі, протекцію призначення Яременка на посаду члена в Рахункову палату забезпечували 2 колишні народні депутати, а саме: нині покійний Матвієнко А. С. та його скандально відомий племінник народний депутат 8-го скликання та керівник ДУС у період з 10.06.2014 по 27.08.2015 рр.
Березенко С. І
. Останній причетний до кола так званої «рекламної мафії» Києва.

ЯРЕМЕНКО ІГОР ОЛЕКСАНДРОВИЧ

Зрозуміло, що наявність владних повноважень у Яременка відобразились і на добробуті (у всіх його проявах) членів його сім’ї.

Більш детально хотілося б зупинитись на його синові. Нижче наведено деякі факти з біографії Яременка-молодшого.

Народився 10 січня 1982 року в м. Києві.

Освіта повна вища: Київський національний економічний університет, (2004 р.), магістр міжнародної економіки.

08.11.2004 р. – прийняття Присяги державного службовця.

Дипломатичний ранг: радник першого класу.

Володіння іноземними мовами: англійська, російська

2004 р. – аташе відділу торговельної політики та міжнародних економічних організацій МЗС України.

2006-2010 рр. – аташе, третій секретар, другий секретар Представництва України при ЄС (м. Брюссель, Бельгія).

2011 р. – другий секретар, перший секретар відділу взаємодії з економічними службами ЗДУ МЗС України.

2011-2012 рр. – перший секретар, радник відділу країн Північної Америки МЗС України.

2012 р. – радник відділу США та Канади МЗС України.

2012-2014 рр. – заступник начальника відділу Російської Федерації МЗС України.

2014 р. – заступник начальника політичного відділу Окремого двостороннього департаменту  МЗС України.

2014-2015 рр. – начальник відділу гуманітарного співробітництва Управління Російської Федерації МЗС України.

2015-2020 рр. – радник Постійного представництва України при ООН
(м. Нью-Йорк, США).

20 березня 2020 р. – призначений на посаду заступника Міністра з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України.

Як видно з наведеного, до свого теперішнього призначення Ігор працював у структурі МЗС. Яременко-старший, користуючись службовим становищем, неодноразово був прямим куратором аудитів Рахункової палати у МЗС, до яких відносився з особливою скрупульозністю, адже на кону стояло питання просування по службі свого сина. Усі виявлені порушення Яременко-старший під час неформальних зустрічей описував керівництву МЗС, звісно ж не без перебільшення і накручування ситуації. Після таких аудієнцій Звіти ставали «лояльними», а Ігор Яременко отримував чергову посаду у системі МЗС.

За достовірною інформацією подальше просування по службі Яременка молодшого і отримання ним міністерського портфелю здійснював діючий радник Президента Руслан Демченко, з яким Яременко О. С. ймовірно познайомився за часів «кураторства» МЗС. Ось деякі факти з його біографії:

Народився 15.07.1965 року в м. Києві– український дипломат, учасник бойових дій. Надзвичайний та Повноважний Посол України. Закінчив Інститут міжнародних відносин Київського державного університету
ім. Т. Шевченка у 1989 році, за освітою спеціаліст з міжнародних відносин, референт-перекладач англійської мови.

1983-1985 – Служив в лавах Збройних Сил.

1989-1990 – економіст відділу міжнародного співробітництва Міністерства будівництва УРСР.

1990-1992 – 3-й секретар, 2-й секретар візового відділу Консульського управління МЗС України.

1992-1996 – 2-й секретар Посольства України в США.

1997-2000 – завідувач відділу, заступник керівника Служби протоколу Президента України.

2000-2003 – Генеральний Консул України в Стамбулі.

2003-2005 – Надзвичайний та Повноважний Посол України у Сербії та Чорногорії.

2005 – перший заступник Керівника Головної служби зовнішньої політики Президента України;

2005-2006 – Керівник Служби Державного Протоколу і Церемоніалу Президента України;

2006-2010 – Керівник Офісу Президента України;

17 лютого 2010 по 17 грудня 2010 – заступник Міністра закордонних справ України.

17 грудня 2010 по 5 березня 2014 – Перший заступник Міністра закордонних справ України.

За часів президентства Януковича був куратором зовнішніх відносин України з Росією.

З 23 вересня 2014 – Радник Президента України.

1 листопада 2018 внесений до санкційного списку Російської Федерації

23 липня 2019 року Президент Володимир Зеленський призначив Демченка своїм радником.

Поряд з цим слід зауважити, що крім зовнішньої підтримки Яременка у нього є і «однодумці» в Рахунковій палаті це відомі своїми корупційними діяннями заступник Голови Рахункової палати Майснер Андрій Васильович та член Рахункової палати Дідик Андрій Миколайович. Це тріо, наставником якого є Яременко, прийшло до РП виключно для покращення власного матеріального становища і як свідчать відкриті джерела – досвід у них усіх є чималий.

Окремо необхідно наголосити, що Майснер, зокрема, але не виключно є куратором від Рахункової палати Міністерства у справах ветеранів, тимчасово окупованих територій та внутрішньо переміщених осіб України, що не може не свідчити і його про причетність до призначення Яременка-молодшого на міністерську посаду.

До речі, я вважаю, що має право на життя і версія, за якої Яременко-молодший, користуючись своїм службовим становищем і «дипломатичним статусом» міг посприяти переховуванню за кордоном вже нам відомої Наталії Панько, про яку писав вище.

НЕПРАВДИВІ ВІДОМОСТІ, ЗАНАЧЕНІ ЯРЕМЕНКОМ У ДЕКЛАРАЦІЇ

У своїй щорічній декларації особи, уповноваженої на виконання функцій держави або місцевого самоврядування за 2016 рік зареєстрованій у Єдиному державному реєстрі декларацій 07.03.2017 р., Яременко Олександр Степанович зазначив у якості доходів за 2016 рік заробітну плату отриману в Рахунковій палаті у розмірі 451 833 грн. та пенсію дружини Яременко Тетяни Олександрівни у розмірі 64 560 грн., що разом складає 516 393 грн.

Пізніше, Яременко вирішив прийняти участь у конкурсі на посаду члена Рахункової палати, у зв’язку з чим тричі подав декларації особи, уповноваженої на виконання функцій держави або місцевого самоврядування у якості кандидата на посаду, а саме 13.06.2017 р., 13.06.2017 р. (виправлена) та виправлена остаточно 15.06.2017 р.

У всіх трьох вказаних деклараціях кандидата на посаду зазначені наступні доходи отримані за 2016 рік:

заробітна плата Яременка О.С.

376 943 грн.

відчуження рухомого майна Яременком О.С.

288 000 грн.

пенсія Яременка О.С.

47 450 грн.

заробітна плата дружини Яременко Т.О.

93 571 грн.

пенсія дружини Яременко Т.О.

64 484 грн.,

що разом складає 870 448 грн.

Таким чином, різниця між задекларованими Яременком О.С. доходами за 2016 рік зазначеними у деклараціях у березні 2017 р. та у червні 2017 р. складає 354 055 грн.

Відчуження рухомого майна Яременком О. С. у 2016 р. на суму
288 000 грн. є неправдивою інформацією, оскільки вказане майно – легковий автомобіль був відчужений Яременком О. С. ще у 2015 році, про що свідчить його декларація, оприлюднена на сайті Рахункової палати:
http://www.ac-rada.gov.ua/doccatalog/document/16748462/2015_Yaremenko-dekl.pdf?subportal=main.

Яременко Олександр Степанович, як кандидат на посаду Члена Рахункової палати 15.06.2017 подав декларацію за 2016 рік https://public.nazk.gov.ua/declaration/5793f7f6-8606-42c5-8a26-080fd892dbd0, та 07.03.2016 як заступник Голови Рахункової палати https://public.nazk.gov.ua/declaration/a160ac96-9bf6-4114-8698-5d9d47691b67, у яких задекларував на дружину, Яременко Тетяну Олександрівну, право власності на елітну квартиру (м. Київ, бульвар Лесі Українки 7 б), загальною площею
132,5 м², вартістю, на дату набуття права власності – 08.10.2009 р. – 676 365 грн. (біля 85 000 доларів США. (Забудовник – «ПознякиЖитлоБуд»).

Викликає сумнів достовірність вартості задекларованої квартири. Більше того, постає питання, за які заслуги «ПознякиЖитлоБуд» зробив для заступника Голови Рахункової палати Яременка О. С. та його дружини таку шалену скидку на вказану квартиру(ціна майже втричі нижча від ринкової на той час).

За інформацією сайту https://www.lun.ua., вартість такої елітної квартири у м. Києві з такою площею стартувала у 2009 році мінімум від 2 000 000 грн., або понад 250 000 доларів США.

Різниця між реальною вартістю квартири і вартістю, що вказана в декларації, складає більше 250 прожиткових мінімумів для працездатних осіб на момент декларування. Подання суб’єктом декларування завідомо недостовірних відомостей у декларації особи, уповноваженої на виконання функцій держави або місцевого самоврядування, передбаченої Законом України «Про запобігання корупції», передбачає відповідальність за статтею 366-1 КК України.

Слід зазначити, що з наведених фактів до Національного агентства з питань запобігання корупції із заявою від 18 вересня 2017 року № 287 звернувся Громадський люстраційний комітет про проведення повної перевірки декларації заступника Голови Рахункової палати Яременка О. С. Однак реакція НАЗК на звернення обмежилась формальною «відпискою» і така перевірка не проводилась.

Водночас власну перевірку з цих питань проводив Департамент захисту економіки Нацполіції. Так, до Рахункової палати 22.02.2018 надійшов запит ДЗЕ
№ 2260/39/04-2018 (співробітником поліції того ж дня передано запит до підрозділу діловодства Рахункової палати), в якому повідомлялось про початок проведення перевірки відносно Яременка О. С. про можливе вчинення ним правопорушення, пов’язаного з корупцією. Як стало відомо з достеменних джерел, запит у той же день передано Яременку О. С., який одразу ж звернувся до своїх «покровителів» з Банкової для врегулювання цього питання. Цікавим залишається той факт, що відповідь Рахунковою палатою так і не було підготовлено, а оригінал листа Нацполіції залишився у Яременка. Однак необхідно зазначити, що сканована копія запиту досі зберігається у електронній системі документообігу Рахункової палати.

Окремої уваги заслуговує беззаперечний факт наближеності Яременка до попереднього очільника держави. Яременко неодноразово вихвалявся перед окремими членами Рахункової палати та керівниками департаментів, що його з днем народження у телефонному режимі особисто вітав Президент. Крім того, він з великою впевненістю говорив, що обов’язково стане головою Рахункової палати за умови другої каденції Президента ППО.

Усі ці факти свідчать про протекцію Яременка попереднім керівництвом держави, а отже, про його безкарність перед законом. Як доказ цього, багаточисленні звернення свідомих громадян та громадських організацій до правоохоронних органів з приводу незаконних дій Яременка залишились без належного розгляду. Зрозуміло, що й правоохоронні органи, до яких адресовані ці звернення, перебували під неабияким тиском Банкової, пороги якої оббивав Яременко.

Однак є надія, що через Ваше видання нове керівництво держави, лозунги якої, зокрема, були направлені на боротьбу з корупцією в усіх ешелонах влади все-таки доведе справу до кінця і діям Яременка відповідні правоохоронні органи нададуть кваліфіковану правову оцінку.

Березенко Ігор, для ”ОРД”

Оцените материал:
54321
(Всего 0, Балл 0 из 5)
Поделитесь в социальных сетях:

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

Читайте также

Великий махинатор Ирина Долозина: грязные схемы «скрутчицы»

Великий махинатор Ирина Долозина: грязные схемы «скрутчицы»

Ирина Долозина -- чемпион по "скруткам". При всех начальниках
НЕНУЖНОСТЬ ГОСУДАРСТВА

НЕНУЖНОСТЬ ГОСУДАРСТВА

Последние российские новости впечатляют. Бывший журналист «Новой газеты» Сергей Канев пишет, что под Питером была обнаружена частная тюрьма с крематорием.…
Большая фармацевтическая афера: «фуфло» и ценовой сговор

Большая фармацевтическая афера: «фуфло» и ценовой сговор

  Почему крупные дистрибьюторы лекарств и торговцы «самопальными» медпрепаратами попали в одно уголовное дело. Весной этого года, 25 марта, федеральный суд…
НОВОСТИ