Человек не терпит насилия!

В Киевской области мошенники в погонах «кинули» бывшего советника Президента США

“Сомалі” по-українськи
Псевдобудівельники, псевдоактивісти, псевдоволонтери, псевдовоїни, псевдоправоохорнці, псевдопотерпілі та сотні фейкових акаунтів у соцмережах. Пару кліків і змінюється номер картки допомоги хворій дитині і цей пост іншими поширюється соцмережами. Дана проблема набрала вже катастрофічних масштабів, хоча, українців офіційно переконують: все під контролем і ми викорінюємо «псевдо» з нашого життя і з нашої країни. А громадяни, і надалі, потерпають від схем, більш того, «псевдо» мутує і міцнішає.

Та це – лише один бік медалі шахрайських схем в Україні. Є й інша – більш загрозлива, бо ставить на вівтар право, без перебільшення, існування Держави. Бо, основу даної загрози складають правоохоронці. Так, люди, які мають захищати інтереси країни, створювати її правовий привабливий імідж. Але, вони обрали інший шлях. Шлях руйнування та економічного тиску на іноземних інвесторів. На прикладі одного з них ми і розкажемо, як це відбувається.

Згідно відповідних документів та деяких судових рішень по справі кримінального провадження (ЄРДР) 12019100010002740 від 03.04.2019, громадянин Ф., який планував інвестувати кошти у будівництво житла на території Бориспільського району Київщини. Замовником будівництва виступила його дружина, яка є громадянкою України.

У першій половині 2018-го року подружжя уклало договір підряду з будівельною компанією, яка мала прописку у м.Харків. До кінця 2020 року подружжя мало б оселитись у своїй новій оселі, в їх будинку мрії в Україні.

Спочатку «харків’яни» мали підготувати необхідну документацію і заявили: подружжя Ф. має здійснити попередню сплату у розмірі понад 400 тисяч доларів США. Через два місяці, будівельники запевнили, що треба рухатись далі і потрібне фінансування на закупівлю будівельних матеріалів.

З часом в цій історії й почали виявлятися епізоди з кримінальним відтінком. Громадянка Ф. зазначає: спочатку забудовник виконував усі зобов’язання, надавав регулярні звіти, а контроль за процесом зведення будинку подружжя здійснювало дистанційно з-за кордону. На виставлені рахунки подружжя сплатило понад 1,7 мільйона доларів. Через певний період часу зрозуміли – роботи не проводяться! Банк — JP Morgan, який здійснював проплати, одного разу просто відмовився відправляти гроші сумнівній фірмі з ознаками фіктивності (фінансова установа провела свій безпековий моніторинг будівельної фірми).

І банкіри не помилилися! Після отримання коштів від громадян Ф., будівельна компанія самоліквідувалася, «добропорядні будівельники» вийшли зі складу засновників, а підприємство миттєво переоформили на підставну людину з тимчасово окупованої території.

Зрозуміло, що подружжя зажадало повернення грошей. Але, отримало у відповідь прямі погрози щодо викрадення їх дітей. Настав час звертатися до поліції та суду. Справедливо оцінюючи реальність загроз з боку харківського угрупування, подружжя (чоловік, до речі, був радником Президента США з питань інвестицій), просто побоялося приїхати до України і звернулося з проханням представляти їх інтереси до довіреної особи.

Зустріч довіреної особи подружжя Ф. з представниками будівельної фірми, нагадала сумнозвісні 90-ті минулого сторіччя. «Добропорчдні будівельники» з Харкова, приїхали цілим бусом, ще й на підроблених номерних знаках з Донецькою реєстрацією, а з ними ще й дві машини супроводу силового блоку угрупування. І все таки, здавалося, було досягнуто домовленості щодо повернення коштів поза судовим порядком. Після зведення кошторисної документації і актів виконаних робіт, сторони підтвердили привласнення коштів в понад 1,2 мільйони доларів. І навіть, було досягнуто домовленості, щодо поступового повернення привласнених харків’янами коштів.

Але ж з часом, подружжя Ф.. дізнається: на них порушили кримінальну справу, звинувачуючи в погрозах життю, викраденні людей, вимаганні неіснуючого боргу і навіть викрадення автомобіля харків’ян! І тепер, вони перетворились з потерпілих і ошуканих в підозрюваних!

Більше того, на думку довіреної особи подружжя Ф., почалися незаконні слідчі дії і прослуховування, до яких долучилися правоохоронні органи та спецслужби.

Скарга Генеральному прокурору на дії прокурорів прокуратури м. Києва та працівників ГУ Національної поліції України в столиці теж не дала позитивного результату.

Бо вона була перенаправлена і розглянута самою ж прокуратурою міста Києва, дії якої оскаржуються і, звісно, була залишена без будь-якого реагування.

Запити народних депутатів, також були проінаровані керівниками прокуратури і служби безпеки і лише на деякий час призупинили фальшування замовного кримінального провадження щодо інвестора.

Нагадаємо, що виконавці-підрядники – харків’яни Н. та М., які видавали себе за забудовників з високою репутацією, будівельні роботи не виконали і привласнили більше 1 млн. доларів США. І тут виявилося: подібні схеми шахрайства «кришують» правоохоронці!

Покроково це виглядає наступним чином.

Вказані вище особи, не бажаючи повертати кошти, оцінюючи невідворотність покарання за власні неправомірні дії, звертаються до поліції з завідомо неправдивими заявами на подружжя Ф. та його довірених осіб, які представляють інтереси інвестора в Україні. Блискавично поліцією (є цілком аргументоване припущення про її таємну співпрацю з шахраями) було зареєстровано провадження за кримінальними статтями.

В межах даного провадження було одразу здійснено чисельні обшуки у всіх пов’язаних з інвестором осіб. Причому, обшуки проходили демонстративно, з залученням елітного спецпідрозділу Служби безпеки України. За однією з адрес було вбито невинну собаку. В будинку Ф. були вибиті двері і ворота, поламані сейфи, а також, безпідставно забрані сервер з відеоспостереженням і інші носії інформації. Більше того, як з’ясувалося, майже всім особам, які знайомі з інвестором, в тому ж числі і представнику за дорученням, було повідомлено про підозру. З метою неправомірного тиску, вручені клопотання про тримання під вартою – найсуворіший серед існуючих запобіжний захід.

В даних клопотаннях, погоджених прокурорами прокуратури міста Києва, окрім повністю вигаданих обставин, які абсолютно не відповідають дійсності, зазначається про проведення чисельних негласних слідчих (розшукових) дій.

Натомість, їх результати слідчим суддям, при обранні міри запобіжного заходу для перевірки обґрунтованості вручених підозр, не надавалися.

Таке безконтрольне проведення негласних слідчих (розшукових) дій з необмеженим втручанням в особисте життя широкого кола осіб залишається свавільним, оскільки, ані процесуальних підстав їх проведення, ані їх результатів, викладених у належних та допустимих процесуальних документах, слідчим суддям не повідомляють.

Нажаль, в Україні такий поспіх в кримінальному провадженні красномовно свідчить про пряму ймовірну корупційну зацікавленість деяких представників правоохоронних органів у заздалегідь неправомірному кримінальному переслідуванні інвестора та його довірених осіб. Мета є одна – примусити інвестора відмовитись від своєї заяви, від захисту своїх прав власності.

І їх мета фактично досягнута! Оскільки, зараз інвестор не може повернутися до своєї країни, так як переймається за своє життя та здоров’я, а також членів своєї родини. Наразі, його діти позбавлені можливості відвідувати свою українську школу.

Серед зацікавлених у незаконному переслідуванні інвестора, зокрема, яскраво вбачаються представники керівництва прокуратури міста Києва.

Як вважає громадянин Ф., який ще не так давно був радником Президента США з інвестицій та кризових питань, все відбувається класично, за Орвелом: шахраї – це потерпілі, інвестор – це злочинець, корупція – це правосуддя, а правоохоронні органи – небезпека і злочин.

Розіграний процесуально-свавільний спектакль продовжує тривати, не залишаючи байдужим будь-якого глядача. І відбувається він на справжній драматичній сцені, в безпосередньому житті знайомих та родичів ошуканого інвестора. Така драматургія, звичайно, має свого продюсера, і сценариста, і свого режисера.

Ще про одне. «Креатив» від правоохоронців призвів до того, що дружина громадянина Ф. Ганна… у розшуку за вимагання, все майно в Україні – заарештоване. А недавні події з насиллям в Кагарлику, сьогодні просто зводять подружжя з розуму. «Будеш давати, коли я тобі скажу» – і цього достатньо, щоб інвестор ще й доплатив і віддав все, аби його дружину залишили недоторканою.

Наступне викликає ще більше питань. Кримінальне провадження (ЄРДР) 52019000000000964 від 31.10.2019 по представникам прокуратури та Нацполіції, після зміни підслідності з НАБУ до ДБР…зникло!

В чому причина? Довірена особа. допускає, що виною тому – міграція кадрів з однієї правоохоронної структури (з СБУ в ДБР). Більше того, за інсайдерською нформацією, один з бенефіціарів замовного кримінального провадження проти Ф., сьогодні перейшов до ДБР на керівні засади.

Важливо акцентувати увагу на тому, що НАБУ прийняло рішення про перекваліфікацію справи зі ст. 364 КК України на ст. 372 ККУ (притягнення завідомо невинних в створення штучних доказів). Ось воно – кривосуддя по-українськи…

Яким Законом або рішенням сьогодні пояснити інвестору, що навіть коли ти засновник в одному з найбільших у світі хедж-фондів (інвестором Тесла, Амазон, Старбакс та інших всесвітньо відомих компаній), для нечистих на руку правоохоронців, прокурорів, представників органів безпеки – ти ніхто і тебе розцінюють як кейс з грошима, а в нас – Сомалі по-українськи.

Забувши про честь і совість, вдало провернувши чергову «справу», вони з будь-кого зроблять злочинця.

І, як правило, ніхто не відповість за ці злочинні дії, окрім лише наших дітей та звичайних українців, що на сьогодні, фактично живуть в країні третього світу з корупцією та правоохоронним свавіллям без права на ПРАВО.

Оцените материал:
54321
(Всего 0, Балл 0 из 5)
Поделитесь в социальных сетях:

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

Читайте также

ДСНС чи МНС

Шановні рятувальники! Ця тема призначена для комплексного обговорення проблем та пропозицій! Хто на вашу думку був би гідний очолити службу?

ДЛЯ ОКПП

Що еліта мовчите? А де прес-служба, а де ця блядь? Показушно-брехлива зі своїм фотоапаратом? Яка вміє тільки про псів писати……

В Україні обговорюють статтю Путіна

На провідному експертному інтернет-телеканалі «UkrLife.TV» методолог, радник Офісу президента і політолог розповіли, що вони думають про висловлювання російського президента у…
НОВОСТИ