Человек не терпит насилия!

КРЕМЛЬ БЕРЕТ ПОД КОНТРОЛЬ ДБР Украины

Як передбачило видання «Насправді.today» ще 3 квітня 2020 року, керівником Головного оперативного управління Державного бюро розслідувань абасолютно випадково, за результатами конкурсу, призначений Ігор Олександрович Гейда – колишній співробітник Управління СБУ в Харківській області. Хоча Гейді доводилось і очолювати Харківське обласне територіальне відділення Антимонопольного комітету України, і носити погони міліціонера. І навіть більш того – саме він у лютому 2014 року таємно переправив у Росію міністра внутрішніх справ України Віталія Захарченка та керівника Департаменту внутрішньої безпеки МВС України Олександра Тулаєва. А було так.
Ігор Олександрович Гейда проходив службу в СБУ з 1996 року, у 2009 році зайняв посаду заступника начальника головного відділу контррозвідувального захисту економіки УСБУ в Харківській області. Але в 2010 році був звільнений у зв’язку зі «службовою невідповідністю». Однак у 2012 році його кум Тулаєв, що очолював Департамент внутрішньої безпеки МВС України, взяв Гейду до себе на службу й призначив начальником управління внутрішньої безпеки в Харківській області. Подробиці бурхливої біографії майбутнього керівника Головного оперативного управління ДБР викладені в матеріалах кримінального провадження, яке надійшло в ДБР з колишнього Управління спеціальних розслідувань Генеральної прокуратури України. Подробиці ці настільки красномовні, що варті розлогого цитування (якщо не звертати уваги на деякі фактологічні помилки – наприклад, Файницький Євгеній Едуардович, 23 жовтня 1977 року народження, генералом не був):
«Наказом Голови СБУ від 15.09.2010 № 1198- о/с на полковника Гейду І.О. накладено дисциплінарне стягнення у вигляді звільнення з військової служби за службову невідповідальність. В подальшому наказом Голови СБУ України від 30.09.2010 р. № 1259- о/с полковника Гейду І.О. звільнено з військової служби через службову невідповідальність. 12.10.2010 року наказом УСБУ в Харківській області № 241- о/с полковника Гейду І. О. виключено із списків співробітників особового складу СБУ. Підставою щодо звільнення Гейди І.О. стало дисциплінарне порушення за фактом фальсифікації останнім матеріалів, саме скоєння ним правопорушень та зловживань владою та службовим становищем у період 2008-2010 pp. Зокрема, Гейдою І.О. з метою сприяння третім особам, а саме начальнику першого відділення слідчого Управління СБУ генералу Файницькому Е.Є. у вилученні двох автомобілів іноземного виробництва « Лексус GX»- 470, (який належить його жінці Файницькій А.В.) та «Мерседес Бенц» С 300 з Ягодинської митниці, доставці їх у місто Харків та наступної передачі зацікавленим особам. Цей факт мав місце у 2008 році.
Матеріали щодо порушення кримінальних справ відносно полковника Гейди за фактом зловживання військовою службовою особою владою або службовим становищем, перевищення військовою службовою особою владою або службових повноважень, а також службове підроблення тобто злочинів передбачених ст.ст.423, 424, 366 КК України було направлено для порушення кримінальних справ та подальшого розслідування до військової прокуратури Харківського Гарнізону.
У 2010 році, після зміни президента України, Кабінету Міністрів України та призначення кума Гейди – Тулаєва начальником Управління ВБ податкової служби України кримінальні справи відносно Гейди І.О. за фактом зловживання військовою службовою особою владою або службовим становищем, перевищення військовою службовою особою владою або службових повноважень, а також службове підроблення тобто злочинів передбачених ст.ст.423, 424, 366 КК України військовою прокуратурою Харківського Гарнізону 10.06.2010 року в порушенні кримінальних справ на підставі п.2 ст. 6 КПК України було відмовлено.
Згідно отриманих від співробітників ВБ УДО інформації, в період з 21 по 25 лютого 2014 року, тодішніми співробітниками УВБ ГУ МВС України в Харківській області (тодішнім начальником УВБ ГУ МВС України в Харківській області полковником Гейдою І.О. (очолював проведення заходу), майором Соколовим О.О. (безпосередньо керував заходом під час його проведення), співробітниками Крамаренко А., Цехмистров Д., Калінько І., Жеребцов Д., Козленко С. та ще 2 невстановлених співробітника міліції), через пункт пропуску через державний кордон України «Гоптівка» Харківського прикордонного загону СхРУ ДПС України здійснили перевезення тодішнього Міністра внутрішніх справ України Захарченко В.Ю. та керівника ДВБ МВС України Тулаєва О.С. з сім’ями на територію Російської Федерації.
За даними ВБ УДО захід здійснювався наступним чином:
Автомобілі в яких рухались Захарченко В.Ю. із сім’єю та Тулаєв О.С. із сім’єю, на кордоні між Полтавською та Харківською областями зустріли озброєнні табельною вогнепальною зброєю (за отриманими даними можливо перевірити по книгам видачі зброї) співробітники УВБ ГУ МВС України в Харківській області Соколов О.О. (на власному автомобілі марки Лексус, який відразу ж після заходу продав), Крамаренко А. (на власному автомобілі марки Міцубісі Паджеро), Цехмистров Д. , Калінько І., Жеребцов Д., Козленко С. та ще 2 невстановлених співробітника міліції.
Під супроводом, колона відразу ж прослідувала до пункт пропуску «Гоптівка» де вищевказаних осіб було переведено пішки (нібито у балаклавах) через вантажний коридор пункту пропуску. За неперевіреними даними, саме в час переходу Захарченко В.Ю. та Тулаєва О.С. в пункті пропуску камери спостереження не працювали понад 2 години.
На території РФ, Захарченко В.Ю. та Тулаєва О.С. зустрічали друзі Гейди І.О. (нібито разом навчались у військовому виші).
Наступного дня після перевезення зазначених осіб, по команді Гейди І.О., Соколов О.О. спільно із вищевказаними співробітниками УВБ ГУ МВС України в Харківській області, супроводив та переправив через державний кордон України в пункті пропуску «Плетенівка» Харківського прикордонного загону СхРУ ДПС України, шість вантажних автомобілів з речами Захарченко В.Ю. та Тулаєва О.С. Даний захід організовував тодішній начальник Вовчанського РФ ГУ МВС України в Харківській області Гармаш В.П.»
Втім, у призначенні Гейди керівником Головного оперативного управління ДБР нема нічого дивного, оскільки Ігор Олександрович разом з першим заступником директора ДБР Олександром Бабіковим і заступником директора ДБР Олександром Соколовим входить у славну харківську команду ім. контрабандиста Слюсареву, яку привела в правоохоронні органи генеральний прокурор Ірина Венедіктова. Більш того, саме Гейда зараз є неформальним керівником Державного бюро розслідувань і ганяє у хвіст і гриву Соколова, оскільки Бабіков зайнятий тим, що керує Офісом генерального прокурора, а Соколов все ніяк не може прочитати Кримінальний процесуальний кодекс.
Слава Україні!

Оцените материал:
54321
(Всего 0, Балл 0 из 5)
Поделитесь в социальных сетях:

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

Читайте также

ДСНС чи МНС

Шановні рятувальники! Ця тема призначена для комплексного обговорення проблем та пропозицій! Хто на вашу думку був би гідний очолити службу?

ДЛЯ ОКПП

Що еліта мовчите? А де прес-служба, а де ця блядь? Показушно-брехлива зі своїм фотоапаратом? Яка вміє тільки про псів писати……

В Україні обговорюють статтю Путіна

На провідному експертному інтернет-телеканалі «UkrLife.TV» методолог, радник Офісу президента і політолог розповіли, що вони думають про висловлювання російського президента у…
НОВОСТИ