Человек не терпит насилия!

Дніпровський бізнесмен-утікач Дмитро Фоменко втягнув Україну у міжнародний скандал (ФОТО)

Керівництво та депутати Європейської народної партії (найбільшої політичної партії Європи) обурені діями дніпровського бізнесмена Дмитра Фоменка, який наразі переховується від українського правосуддя в одній з країн Євросоюзу.

Фоменко у квітні 2020 року анонсував проведення в приміщенні Європейського парламенту 16 червня 2020 року круглого столу на тему «Справедливість і верховенство права в Україні – історія Дмитра Фоменка».

 fomennkkoooo html 67b50ef8

У своєму анонсі Фоменко використав символіку Європейської народної партії, Європейського парламенту, Брюссельського прес-клубу.

Пізніше, Фоменко навіть надав список депутатів, які нібито погодились взяти участь у заході. Серед них і Віола фон Крамон-Траубадель (Cramon Troubadel), депутатка від Німеччини, віце-голова Комітету парламентської асоціації ЄС — Україна.

Журналісти брюссельського видання l’Européenne de Bruxelles ще на початку червня звернули увагу, що проведення круглого столу в умовах карантинних обмежень неможливе. Тому і не здивувались, коли Віола фон Крамон-Траубадель особисто спростувала свою участь у такому «круглому столі».

«До нас звернулося багато журналістів, щоб дізнатися про можливу подію про українську корупцію, що нібито планувалося на 16 червня у Парламенті ЄС.

Жодне з цього не є правдою. Ні мої колеги, ні я нічого і ні кого не знаємо стосовно цієї фейкової події».

 fomennkkoooo html 6817a678

Про те, що Фоменко просто використав імена депутатів, логотипи європейських політичних інституцій для своєї афери, нам підтвердили і в прес-службі Європейської народної партії. Сам захід там назвали фейком.

«У відповідь на ваш запит, я можу зараз підтвердити, що ані група Європейської народної партії, ані хтось із наших євродепутатів, не бере участь в організації цього заходу. Я можу підтвердити, що ми не робили жодного бронювання приміщення, яке було зазначене у тому анонсі, який ви мені надіслали.

Хто публікує цю інформацію, той використовує логотип Європейської народної партії без дозволу або створює підробку», — відповів на запит журналістів директор з комунікацій Європейської народної партії Педро Лопес Ді Пабло.

16 червня, саме тоді, коли Фоменко анонсував проведення свого «круглого столу», журналісти завітали як до Брюссельського прес-клубу, так і до Європарламенту. У прес-клубі охоронець запевнив, що заклад ще не працює, і жодних подій за участю Фоменка тут не заплановано. А в Європарламенті, власне, підтвердили, що захід є фейком. Зокрема, Міхаель Ґалер, депутат Європарламенту від Німеччини, обурився, що невідомі нікому «бізнесмени» використовують ЄНП у своїх незрозумілих цілях.

«Сьогодні, 16 червня, в Європейському парламенті було розповсюджено очевидно фальшиве повідомлення про нібито подію ЄНП. Сьогодні жодних заходів від Європейської народної партії або групи ЄНП не планується. Відтак не буде жодного заходу у «справі Дмитра Фоменка», – заявив Ґалер.

fomennkkoooo html m23bb5b6 

Депутат пояснив:

Очевидні індикатори для «сфабрикованого» анонсу:

1. У приміщенні JAN 6Q1 не може бути події ЄНП, оскільки всі несуттєві заходи заборонені в Європейському парламенті через пандемію COVID-19;

2. ЄНП як партія не поєднує логотип своєї партії з логотипом Європарламенту;

3. Група ЄНП зі своїм логотипом не використовує логотип Європарламенту при оголошенні подій;

4. Ми перевіряємо правильність орфографії, тому «an Round table» мав би бути «a Round Table»;

5. Хто ініціював це фальшиве запрошення, очевидно, не мав наміру працювати на користь партії ЄНП або її групи в парламенті.

Нагадаємо, в Україні Дмитра Фоменка підозрюють у шахрайстві — незаконному заволодінні чужим майном у особливо великих розмірах. Наразі він знаходиться у розшуку. Аби уникнути арешту, кілька років тому Фоменко виїхав з України до країн Євросоюзу, де наразі переховується.

 fomennkkoooo html 1e398541

Європейські правоохоронці також зацікавились персоною Фоменка. За повідомленнями зі ЗМІ, поліція Бельгії інкримінує бізнесмену шахрайство та підробку документів.

 ”ОРД”

Оцените материал:
54321
(Всего 0, Балл 0 из 5)
Поделитесь в социальных сетях:

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

Читайте также

В Лондоне пригрели чиновницу Лени-Космоса

Марина Погибко, просившая летом этого года предоставить ей политическое убежище в Великобритании, на днях получила его. Об этом LB.ua стало известно…

На Банковой кинулись опровергать Данилова, похерившего Минские соглашения

Украинская власть считает Минские соглашения рамочными и намерена найти шаги по их выполнению, которые гарантируют долговременный мир, сообщил во вторник…

Канал Верховной Рады "похоронил" Стефанчука

Председатель Верховной Рады Руслан Стефанчук отреагировал на фэйл телеканала «Рада», где его случайно «похоронили». Соответсвующий пост он сделал в социальной…
НОВОСТИ