Человек не терпит насилия!

Вищий Антикорупційний Суд розгляне справу екс-нардепа Шпака

shpakkkkkkkkkkkkk

15 червня 2020 року о 12.00 Вищий Антикорупційний суд під головуванням судді Сікори К.О. спробує поставити крапку в кримінальному провадженні стосовно сумнозвісного екс-нардепа Василя Шпака. Про це передає телеграм-канал https://t.me/KoruptsionerShpak.

Нагадаємо, що Василя Шпака звинувачують у привласненні, розтраті та заволодінні майном шляхом зловживання службовим становищем.

За 10 років директорства Шпака “Украгролізинг” отримав від держави 2,4 млрд. грн.

Половину з них витратив на утримання свого апарату. Решта — на техніку, яка регулярно зникала, а сільгосппідприємства, що її отримували, випаровувалися або припиняли платити.

Аудитори Державної фінансової інспекції нарахували 670 млн. грн. неефективно використаних коштів (при курсі 8 грн./дол.) тільки з 2010-го по середину 2013 року.

У серпні 2014 року Василя Шпака нарешті заарештували за підозрою у фінансових махінаціях. Проте до цих пір він на волі насолоджується «чесно заробленим».

 «Справа Шпаків» стала предметом великої кількості журналістських розслідувань.

Протягом 5 років суди у справі сумнозвісної родини переносились. Лише у 2019-му році активісти СтопКору намагались тричі потрапити на засідання, які постійно відмінялись.

20 лютого 2020 року Печерський суд задовольнив клопотання прокурора та передав справу колишніх посадовців Шпаків до Вищого антикорупційного суду. 

У разі оголошення вироку, Шпак буде чи не першим великим функціонером часів Януковича, який отримає заслужене покарання за розкрадання державних коштів в особливо великих розмірах.

Антикорупційні організації протягом 6 років активно спостерігають за цією справою, щоб вона не була «злита», як багато інших, та запрошує всіх небайдужих 15 червня о 12.00 до Вищого Антикорупційного Суду на мітинг, щоб не дати в черговий раз перенести справу, а Шпак отримав по заслугах.

“ОРД”

Оцените материал:
54321
(Всего 0, Балл 0 из 5)
Поделитесь в социальных сетях:

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

Читайте также

В Лондоне пригрели чиновницу Лени-Космоса

Марина Погибко, просившая летом этого года предоставить ей политическое убежище в Великобритании, на днях получила его. Об этом LB.ua стало известно…
АгроГазТрейдинг и семья Зеленского

АгроГазТрейдинг и семья Зеленского

Много пишут что Мельник это человек Татарова, Ермака… Нет. Это человек Квартала95, замкнут соответственно на Шефира. Многие наверно слышали про…

В УСБУ Херсонщины выявлен шпион

Внутренняя безопасность СБУ задержала сотрудника УСБУ в Херсонской области, которые передавал информацию российским спецслужбам. Об этом сообщает «Преступности.НЕТ» со ссылкой на…
НОВОСТИ