Человек не терпит насилия!

Судьям можно нарушать присягу. И ничего не будет

За хайпом по поводу коронавируса и прочего незаметным осталось событие более знаковое — признание КС неконституционной статьи 375 УК (постановление судьей заведомо неправосудного решения). По этому поводу из профессиональной юридической общественности практически никто толком не высказался. А последствия этого решения будут очень печальными для всех нас. Единственно достойный комментарий дал бывший судья КС Вячеслав Джунь.

“За інсандерською інформацією стало відомо про справжню причину ухвалення Конституційним Судом України сумнозвісного рішення № 7-р/2020 від 11 червня 2020 року про визнання неконституційною статті 375 КК. Щоб стало зовсім зрозуміло треба нагадати деякі події минулого, пов’язані з діяльністю цього Суду. Як відомо 24 лютого 2014 року Верховна Рада України прийняла Постанову „Про реагування на факти порушення суддями Конституційного Суду України присяги судді“, якою достроково припинено повноваження та звільнено з посад за порушення присяги п’ять суддів, призначених за квотою Верховної Ради України, запропоновано виконуючому обов’язки Президента України звільнити двох суддів Конституційного Суду України, які були призначені Президентом України, та Раді суддів України – у триденний строк скликати позачерговий з’їзд суддів України, на якому розглянути питання щодо дострокового припинення повноважень та звільнення з посад п’ятьох суддів Конституційного Суду України, призначених з’їздом суддів України.

Крім того, Верховна Рада України доручила Генеральному прокурору України „порушити кримінальне провадження по факту прийняття Рішення Конституційного Суду України від 30. вересня 2010 № 20-рп/2010 і притягти усіх винних осіб до відповідальності“. Слідство у цьому провадженні триває до цього часу і за результатами далека від логічного завершення. Причина — потужний спротив сильних світу цього, щоб не допустити розголошення вкрай неприглядної кухні політичного бомонду України і вивести з-під удару слідства “своїх” суддів, лояльних до певних дуже впливових в Україні можновладців. Під прямою загрозою отримати підозру в порушенні присяги судді перебувають Ю.Баулін (екс-голова Суду), С Вдовіченко, А.Головін (екс-голова Суду), М. Колос, М.Маркуш,, В. Овчаренко (екс-голова Суду) та інші судді, що голосували за рішення у справі тушок та повернення президентських повноважень Януковичу. Що робити далі, керівники слідства не знали і перебували у справжньому розпачі… Не можна ж цю справу продовжувати безкінечно…

Щоб надійно приховати кінці у воду у цій вкрай неприємній для багатьох можновладців справі, було вирішено задіяти …. КСУ. Логіка задуму очевидно була така: “мотузка почалася витися в КСУ, нехай він же її переріже”…Результат у рішенні КСУ від 11 червня….Тепер зрозуміло…? Шість місяців у пункті 2 резолютивної частини рішення дали керівникам слідства для того, щоб у процесуально коректний спосіб ( не похапцем) закінчити цю справу.
P.S.: До речі, хто і як впливав і продовжує впливати на хід слідства у цій справі становить справжню епопею маніпуляцій, тиску і закулісних оборудок , що заслуговує на окрему розмову. Персонажі, які маніпулюють слідством, користуються впливом за усіх адміністрацій. Прививиться уважно, хто суб’єкт конституційного подання у цій справі і хто ними маніпулює…..
Якби суспільству стало відомою хоча б частина цих зовнішніх маніпулювань з їх сторони, ГП, ДБР і НАБУ довелось порушити б не менше дюжини справ…..Пам’ятаєте амбарну книгу регіоналів, виявлену паном В.М.Трепаком,….то там є й записи про мзду для суддів КСУ, правда, без розписок про отримання…. Але це лише частина айсбергу, що на поверхні….

“ОРД”

Оцените материал:
54321
(Всего 0, Балл 0 из 5)
Поделитесь в социальных сетях:

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

Читайте также

Великий махинатор Ирина Долозина: грязные схемы «скрутчицы»

Великий махинатор Ирина Долозина: грязные схемы «скрутчицы»

Ирина Долозина -- чемпион по "скруткам". При всех начальниках
НЕНУЖНОСТЬ ГОСУДАРСТВА

НЕНУЖНОСТЬ ГОСУДАРСТВА

Последние российские новости впечатляют. Бывший журналист «Новой газеты» Сергей Канев пишет, что под Питером была обнаружена частная тюрьма с крематорием.…
Большая фармацевтическая афера: «фуфло» и ценовой сговор

Большая фармацевтическая афера: «фуфло» и ценовой сговор

  Почему крупные дистрибьюторы лекарств и торговцы «самопальными» медпрепаратами попали в одно уголовное дело. Весной этого года, 25 марта, федеральный суд…
НОВОСТИ