Человек не терпит насилия!

Василь Кресяк – виконуючий обов’язки начальника ГУ ДПС у Львівській області

Торік в управлінні ДФС у Львівській області, тоді ще воно так називалося, слідчі ДБР та НАБУ проводили обшуки через розкішну роботу фіктивних фірм. Тривалий час на посаді заступника начальника відомства працював Василь Кресяк. Достеменно невідома його роль у боротьбі з незаконною діяльністю «фіктарів» чи навпаки покривання їхньої роботи, однак складно повірити в те, що заступник начальника міг бути не в курсі щодо фактів відмивання коштів.

 

Знайомтеся, виконуючий обов’язки начальника Головного управління Державної податкової служби у Львівській області – Василь Васильович Кресяк.

 

kresiak1

 

На сайті Державної податкової служби не полінувались і оприлюднили всю біографію Василя Кресяка. З неї відомо, що в першій половині 90-х він працював заступником головного бухгалтера у ТзОВ «Верхній буг» у Золочеві Львівської області. З 1996 року почав кар’єру в органах податкової служби. Окрім Львівщини, Василь Васильович нетривалий час був начальником Рівненської ОДПІ.

 

Як ми вже згадували раніше, за повідомленням ZAXID.NET, у травні 2019 року слідчі НАБУ разом із ДБР провели обшуки в Головному управлінні ДФС у Львівській області. За даними видання, обшуки відбулися через роботу фіктивних фірм. Проте нам не вдалося знайти інформацію щодо результатів цих обшуків та осіб, яких підозрювали правоохоронці.

 

Ми проаналізували майнові декларації Василя Кресяка за 2014201520162017 та 2018 роки. Якщо вірити задекларованим сумам, то податківець упродовж вказаного періоду жив лише на зарплату, але мав спадщину в еквіваленті 136 тис. грн.

 

Водночас за весь 2014 рік його дружина Олександра Кресяк мала лише 780 грн. Наступного року вона зареєструвалася підприємцем і різко підвищила власну зарплату майже до мільйона. За законами жанру в податківців найближчі родичі часто є талановитими підприємцями. Зазначимо, що Олександра Григорівна раніше теж працювала в податковій:

 

kresiak2

 

Василь Кресяк володіє п’ятьма земельними ділянками в межах Закарпатської області. Така інформація міститься в майновому реєстрі. Всі зареєстровані як спадщина. Також у податківця з 2012 року є наділ на Львівщині площею 0,23 га, який оцінений у 394 тис. грн.

 

kresiak3 crop u65076
kresiak3 crop u65067

1 — 5

<

>

kresiak8

 

Окрім земельних ділянок, з 2016 року Кресяк володіє двома будинками в селі Майдан Закарпатської області. Один з них він отримав у спадщину, а інший — за рішенням суду.

 

kresiak10

1 — 2

<

>

 

Мало не забули. А ось і перлина родини Кресяків – житловий будинок площею 316 кв. м, яким податківець володіє з 2006 року. Вартість цього житла на дату реєстрації становила 598 тис. грн, або 118 тис. доларів за тодішнім курсом. Ось такий вигляд помешкання з висоти.

 

kresiak11
kresiak11 crop u65453
kresiak12 crop u65550
kresiak13 crop u65570

1 — 3

<

>

kresiak14

 

Дружина Олександра Григорівна Кресяк, що зареєстрована підприємцем, у 2015 році придбала частину просторої квартири у Львові, загальною площею 96 кв. м. Це центральна частина міста, неподалік площі Ринок. Гарне місце для бізнесу чи здачі житла в оренду. На жаль, оголошень про продаж житла в цьому будинку в мережі немає, тож оцінити вартість майна складно. Додатково в цьому ж будинку дружина податківця купила два маленькі нежитлові приміщення: 8 та 3,4 кв. м.

 

kresiak15 crop u65622
kresiak15 crop u65612
kresiak16 crop u65716

1 — 4

<

>

 

Тридцятирічна дочка Василя Кресяка з 2016 року також зареєстрована підприємцем: здає в оренду майно. У неї вже є чверть нежитлового приміщення у Львові площею 110 кв. м, подарований об’єкт незавершеного будівництва та подарована земельна ділянка площею 0,21 га для будівництва. Наділ розміщений по сусідству з батьковим будинком, який ми показували вам вище. У Шкаран Христини Василівни тут теж великий маєток, який зовсім несхожий на недобудову.

 

kresiak19
kresiak20

 

Наразі точно невідомо, скільки заробляє Христина Шкаран, але у створене в 2018 році товариство «КМ Девелоп» вона змогла внести 1,25 млн грн як статутний капітал.

 

kresiak21

 

На це товариство зареєстрована коштовна автівка Audi Q8 2019 року випуску. Паралельно молода жінка вважається директором ПП «Розалія» Возняка Володимира Михайловича, який Олександрі Кресяк дає автомобіль Subaru Outbaсk. Підприємство, за підсумками 2018 року, мало 890 тис. грн виторгу з чистим прибутком в 10 тис. грн, що може свідчити про мінімізацію податків.

 

kresiak22

 

Тож, як ми вже згадували, у розпорядженні Василя та Олександри Кресяків лише один автомобіль, і той записаний на сторонню людину – Володимира Возняка.  Це вже згадана Subaru Outbaсk 2013 року випуску, що на той момент коштувала 363 тис. грн. Олександра Кресяк користується нею з 2014 року, але в паперову декларацію чомусь не внесла.

 

Нагадаємо також і про коштовний автомобіль Audi Q8, записаний на фірму, в якій Христина Шкаран має частку. На ринку таку продають за 2 млн грн.

 

kresiak24
kresiak24 crop u66111
kresiak25 crop u66131

1 — 3

<

>

kresiak26

 

Кресяк Василь Васильович, що пропрацював усе життя на державній службі, зміг побудувати розкішний будинок як собі, так і дочці. При цьому підприємництвом родина почала займатися віднедавна. Сумнівним видається також і те, як родичам податківця вдалося почати заробляти значні кошти з перших днів реєстрації приватними підприємцями. Сподіваємося, проведення атестації податкової дозволить прояснити такі цікаві нюанси.

 

 
european automaidan logo bigger %d1%87%d0%b5%d1%80%d0%bd%d0%be%d0%b5

Copyright © 2020 Автомайдан

Оцените материал:
54321
(Всего 0, Балл 0 из 5)
Поделитесь в социальных сетях:

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

Читайте также

В Лондоне пригрели чиновницу Лени-Космоса

Марина Погибко, просившая летом этого года предоставить ей политическое убежище в Великобритании, на днях получила его. Об этом LB.ua стало известно…
АгроГазТрейдинг и семья Зеленского

АгроГазТрейдинг и семья Зеленского

Много пишут что Мельник это человек Татарова, Ермака… Нет. Это человек Квартала95, замкнут соответственно на Шефира. Многие наверно слышали про…

В УСБУ Херсонщины выявлен шпион

Внутренняя безопасность СБУ задержала сотрудника УСБУ в Херсонской области, которые передавал информацию российским спецслужбам. Об этом сообщает «Преступности.НЕТ» со ссылкой на…
НОВОСТИ