Человек не терпит насилия!

WATCHDOGS.РОЗСЛІДУВАННЯ: АГЕНТ 095 БАКАНОВ. ТАЄМНИЦІ ГОЛОВИ СБУ

photo 2020 05 14 15 47 13

Іван Баканов, чинний голова Служби безпеки України, є одним з найнепублічніших політиків з “обойми” президента Володимира Зеленського і свідомо уникає зайвої публічності чи участі гучних політичних справах.

Попри це до діяльності голови СБУ є багато запитань – від участі не властивій спецслужбі діяльності – боротьбі з ухилянням від податків на митниці, до відмови бачити ознаки злочинної діяльності у відвертих колаборантських діях лідера “ОПЗЖ” Віктора Медведчука.

Втім є те й, що уникнуло будь-якої уваги ЗМІ – від користування найближчими родичами Баканова забороненими в Україні російськими соцмережами до незадекларованого розкішного маєтку у селі Ходосівка під Києвом.

Детальніше дивіться у програмі Watchdogs.Розслідування на телеканалі “Прямий”.

Як з’ясували журналісти-розслідувачі тесть Івана Баканова Євгеній Лазаренко веде свою сторінку в офіційно забороненій в Україні мережі “Одноклассники”. Напевне “Штірліц ніколи не був такий близький до провалу”, адже в “Однокассниках” Лазаренка-старшого насправді є на що подивитися та до деталей роздивитися як живе родина головного СБУшника країни.

Більшість фотографій — великої родини та маєтку, в якому всі вони дружно живуть. Євген Лазаренко — у минулому військовий, знову ж таки судячи з його “Одноклассников” навчався у військовому виші в Росії, служив під Іркутськом і тепер дуже сумує за товаришами.

До 9 травня на його фото-аватарці, на якій він до речі із зятем Бакановим та Юзіком із Кварталу, майоріли привітання та георгіївські стрічки.

Але найцікавіше – це фото родини Баканова біля красивого заміського будинку. Тут сам Баканов, його дружина, діти, тесть і теща та сестра дружини з чоловіком. Навіть родинні песики. Цей шикарний маєток з цілим парком в майже гектар, двома штучними озерами та кількома будинками в закритому котеджному містечку Рудики в Конча-Заспі ми в усій красі роздивилися зі світлин тестя Баканова, а згодом знайшли його і в реальному житті.

Виявилося, що це.. власність Олександра Беляєва, свояка Баканова.

Родини Бєляєвих-Баканових поєднують не лише родинні узи. Рідні сестри Світлана (дружина Беляєва) та Оксана (дружина Баканова) — були директорами та бухгалтерами в низці фірм. Вони були переплетені між собою зв’язками та працювали в енергобізнесі. Переважно справами займалися Бєляєв та Баканов. Дві ТОВки, оформлені на жінок “Енерготек” та “Екоінвест” у 2011 році фігурували в кримінальній справі СБУ щодо розтрати держмайна.

Окрім Євгена Лазаренка “Однокласники” полюбляють і його дочки. Дружина Баканова — Оксана Лазаренко та її сестра Світлана Бєляєва до сьогодні не видалили звідти свої сторінки. І хоча свіжих фото тут немає, але активність присутня.

Так само як і світлини зсередини і біля іншого будинку, який неодноразово виставляв напоказ в соцмережі їхній батько. Цю територію можна побачити і в Instagram сина Баканова Артура Лазаренка.

За реєстрами, в Івана Баканова є квартира в Кривому розі, і ще одна — у Києві, на Печерську. У Києві Бакановим належать одразу дві квартири, — судячи з номерів, вони розташовані одна над одною. Перша належить самому Івану Баканову, друга — його дружині Оксані Лазаренко.

За даними Watchdogs.Розслідування, маєток Івана Баканова розташовано у селі Ходосівка під Києвом

Формально, за реєстром майнових прав, Івану Баканову належить тільки маленький клаптик — чотири сотки, ще дев’ять — на його дружині, за них вони і мають платити податки. А в реальності, тут і власне озеро, і невеличкий парк, і двоповерховий котедж — приблизно пів гектара. Ринкова вартість такого маєтку може складати від 7 до 8 мільйнів гривень.

Журналісти приїхали до будинку у Ходосівці який фігурує соціальних мережах родичів Баканова, — і в “Однокласниках” тестя, Євгенія Лазаренка, і в інстаграмі cина Артура.

Іван Баканов нажив цей будинок ще до того, як став головою СБУ, — свій маленький клаптик землі на чотири сотки він оформив ще 2013 року. У січні 2014 року на місці озера ми бачимо ще незайманий ліс. Через два місяці у березні — лісу вже нема, натомість екскаватор якраз викопує озеро. Кінець зими — початок весни 2014 року. Революція гідності, Майдан, сотні жертв, втеча Януковича. Згодом розпочинається російська агресія — анексія Криму, на початку квітня бойовики Гіркіна захоплюють Слов’янськ. Увесь це час Іван Баканов копав собі озеро. Важко уявити людину більш далеку від питань державної безпеки, але саме він очолив СБУ за Зеленського

Що важливо — юридично цього будинку взагалі не існує. Він не належить, ані Івану Баканову, ані будь-кому з його родичів. Взагалі нікому — формально, ніякого будинку тут немає. Біля воріт припаркований джип, під самим будинком – “Фольксваген Пассат” дружини голови СБУ.

Свій запит ми відправили до СБУ цього тижня, коли прийде відповідь, ми опублікуємо її на нашій сторінці в фейсбуці. Якщо відповідь буде звісно. Із соціальних мереж родини Баканова ми точно знаємо, що вони цим будинком користуються. А чому оформили лише нещасні чотири сотки?

Прямий

Оцените материал:
54321
(Всего 0, Балл 0 из 5)
Поделитесь в социальных сетях:

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

Читайте также

Великий махинатор Ирина Долозина: грязные схемы «скрутчицы»

Великий махинатор Ирина Долозина: грязные схемы «скрутчицы»

Ирина Долозина -- чемпион по "скруткам". При всех начальниках
НЕНУЖНОСТЬ ГОСУДАРСТВА

НЕНУЖНОСТЬ ГОСУДАРСТВА

Последние российские новости впечатляют. Бывший журналист «Новой газеты» Сергей Канев пишет, что под Питером была обнаружена частная тюрьма с крематорием.…
Большая фармацевтическая афера: «фуфло» и ценовой сговор

Большая фармацевтическая афера: «фуфло» и ценовой сговор

  Почему крупные дистрибьюторы лекарств и торговцы «самопальными» медпрепаратами попали в одно уголовное дело. Весной этого года, 25 марта, федеральный суд…
НОВОСТИ