Человек не терпит насилия!

Ставлениця Тігіпка Світлана Воробей – людина з короткої «лави запасних». Що відомо про нову заступницю міністра фінансів України

svorobeyyyy html m48d86af8

Уже колишнього міністра фінансів Ігоря Уманського можна з упевненістю назвати рекордсменом. За найбільш короткою тривалістю перебування на посаді такого рівня. Призначивши Уманського міністром на початку місяця, Верховна Рада вже 30 березня без вагань відправила його у відставку, безперечно, через незадовільну роботу в умовах кризи.

Ще більш коротким може стати перебування на посаді помічниці Уманського – Світлани Воробей. Нагадаємо, що її призначили на посаду заступника міністра фінансів рішенням Кабміну зовсім нещодавно, а саме 25 березня. Та вже незабаром і її можуть відправити у відставку вслід за своїм шефом.

Про Світлану Воробей відомо небагато. Уродженка Чернігова, свій трудовий шлях вона розпочинала у сфері торгівлі. Далі – держслужба. У 1999 році вона почала працювати у Державній податковій адміністрації м. Чернігова, а у 2005 році Воробей перевели на роботу до Києва у Департамент аудиту юридичних осіб Державної податкової адміністрації. Саме тут вона і познайомилася з Ігорем Уманським.

У 2008 – 2010 рр. Світлана Воробей обіймала посаду директора Департаменту моніторингу адміністрування платежів Міністра фінансів України. У цей період Уманський займав посаду першого заступника міністра фінансів Віктора Пинзеника та недовгий час був виконуючим обов’язки міністра після відставки останнього.

Проте кар’єрний злет Світлани Воробей пов’язаний у першу чергу не з Ігорем Уманським, а з іменем Сергія Тігіпка, одного з найбагатших українців. Зокрема, Світлана Воробей була радником Тігіпка, коли той обіймав посади віце-прем’єра і міністра соціальної політики у першому уряді Миколи Азарова.

Зауважимо, що радник – посада тіньова, непублічна, така, що не несе за собою відповідальності, проте надає широкі можливості. Саме тому пізніше Світлана Воробей з легкістю пройшла люстраційну перевірку.

У 2014 році, після Революції Гідності, Сергій Тігіпко «добуваючи» свій термін нардепа VII скликання, оформив Світлану Воробей помічником на платній основі, а після складання депутатських повноважень — влаштував її спочатку на апаратну роботу у Мінфін, а пізніше – у комітети Верховної Ради.

Тож, у період з 2015 по 2019 рік ставлениця Тігіпка працювала заступником завідувача секретаріату, а також заступником керівника секретаріату Комітету Верховної Ради з питань податкової та митної політики.

Разом з тим, наприкінці 2019 Воробей раптово звільнилася зі свого місця роботи та влаштувалася помічником-консультантом нардепа від «Слуги народу» Мар’яна Заблоцького, голови підкомітету з питань місцевих податків і зборів Комітету з питань фінансів, податкової та митної політики.

А вже 25 березня цього року стало відомо, що Воробей призначили на посаду заступника міністра фінансів. Неймовірне кар’єрне зростання.

Відомо, що у лютому вслід за інформацією про швидку відставку уряду Олексія Гончарука, почали активно циркулювати чутки про можливе призначення прем’єром Сергія Тігіпка. У результаті, цього так і не сталося. Все обійшлося простою перевіркою влади реакцій у соціальних мережах, серед блогерів, експертів та лідерів громадської думки щодо його кандидатури.

Проте призначення Світлани Воробей наштовхує на думку, що Тігіпко та зацікавлені промислово-олігархічні групи просто відрядили її на тиху, але впливову посаду заступника міністра Ігоря Уманського, з яким вона була раніше знайома.

Опосередковано свідчить про це і її біографія та майновий стан згідно декларації про доходи. Адже Світлана Воробей не справляє враження самодостатньої фігури для самостійного зайняття подібної посади. Вона не має поважного кар’єрного досвіду на керівних посадах у бізнесі. Диплом магістра «права» Класичного приватного університету, будьмо відвертими, виглядає формальною потребою мати вищу освіту. Та і статус цього ВНЗ, м’яко кажучи, сумнівний.

Отож, факт появи Світлани Воробей на посаді заступника міністра фінансів, свідчить, з одного боку, про кулуарні домовленості та очевидну присутність Тігіпка у владі через своїх довірених осіб, а з іншого боку, говорить про коротку «лаву запасних» у довіреному чиновницькому резерві, на який може розраховувати нинішня влада.

Також запит на «нові обличчя» та відраза до «старих кадрів» змушують олігархів вишукувати прийнятних осіб серед своїх помічників та радників, а політики «старої школи» відправляються на спокій.

Як би там не було, а Світлана Воробей ризикує запам’ятатися як заступниця міністра фінансів з найкоротшим терміном перебування на посаді – за вирахуванням вихідних, три повні робочі дні. Чи станеться так, вже скоро дасть відповідь новопризначений міністр фінансів Сергій Марченко.

Олег Сумський, для ”ОРД”

Оцените материал:
54321
(Всего 0, Балл 0 из 5)
Поделитесь в социальных сетях:

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

Читайте также

Великий махинатор Ирина Долозина: грязные схемы «скрутчицы»

Великий махинатор Ирина Долозина: грязные схемы «скрутчицы»

Ирина Долозина -- чемпион по "скруткам". При всех начальниках
НЕНУЖНОСТЬ ГОСУДАРСТВА

НЕНУЖНОСТЬ ГОСУДАРСТВА

Последние российские новости впечатляют. Бывший журналист «Новой газеты» Сергей Канев пишет, что под Питером была обнаружена частная тюрьма с крематорием.…
Большая фармацевтическая афера: «фуфло» и ценовой сговор

Большая фармацевтическая афера: «фуфло» и ценовой сговор

  Почему крупные дистрибьюторы лекарств и торговцы «самопальными» медпрепаратами попали в одно уголовное дело. Весной этого года, 25 марта, федеральный суд…
НОВОСТИ