Человек не терпит насилия!

КОНТРАБАНДНА ТРІЙКА МОРГУНА АБО СМАЧНИЙ ШМАТОК ОДЕСЬКОЇ МИТНИЦІ

Якщо уявити будь-яку митницю у вигляді торта і порізати його на частини, то серед зовні рівних шматочків деякі виявляться смачніше інших.

Одним із самих смачних шматочків у структурі будь митниці, який хочуть схопити все, є «Управління протидії митним правопорушенням та міжнародної взаємодії», простими словами «управління контрабанди».

«Контрабанда» — держава в державі зі своїми інспекторами, «чорними», з можливістю лізти, оглядати, перевіряти, не випускати… Сила в загальному.

Контроль цього управління часто є золотим ключиком до контролю всіх митних схем, а їх дії можуть бути спрямовані як на боротьбу зі злом, так і його покровительство.

Вони можуть діяти як згідно, так і в розріз команд начальника.
У них своя вертикаль прямо до Києва.

Саме з цієї причини новопризначений начальник будь митниці відразу намагається поставити на заступника по контрабанді свого людину яка збудує підконтрольне особисто йому управління.

Але так буває не завжди. Іноді за «контрабанду» йде справжня війна, і іноді вона управляється ззовні і починає грати свою гру при номінально чужому начальника.
Яскравим прикладом процесу переходу «контрабанди» в віддалене управління, який на радість учасникам затьмарюється коронавірусом, є Одеська митниця.

Якимось неймовірним чином «управління контрабанди» на одній з найбільших митниць країни сьогодні віддано вигнаному з ганьбою з ДБР одіозного екс-митнику Олександру Моргуну.

Сьогодні Моргун активно розставляє на це управління своїх надійних гаманців і збирачів. Хто дав йому такий карт-бланш незрозуміло. Але факти — річ уперта. Про них трохи далі.

Ми вже стали забувати ім’я «Моргун» після того, як я майже рік тому розворушив його кубло в ГБР де він, на посаді радника Романа Труби, організував систему поборів на митницях за не створення проблем» збираючи до 400 к.$ в місяць.

Читайте також:   ​У Запоріжжі інструктор-розвідник Нацгвардії вимагав $5000 у вдови померлого моряка

Моргун спритно завів у ДБР цілу обойму своїх людей через які цей проект і реалізовував.

Після подсвета схеми і внутрішнього підтвердження Труба його з ганьбою вигнав, а його команда підібгавши хвости засіла по кутах.

7b6aa137f50d3fefbfaf1b2b4afa9d6a

Кістяк «кеш-команди» Моргуна — це його люди з часів Міжрегіональної митниці яка в 2016 році створювалася Гройсманом виключно як летючий загін для збору готівки зі схем.

Керував цією митницею саме Моргун і як кажуть під нього вона і створювалася, а коли його звідти вигнали, за дуже брудну роботу, він, з частиною своєї команди, прибився до Роману Трубі в ГБР де займався тим, що я вже описував.

Група у нього велика, але сьогодні нас цікавлять троє ключових з так званої «кеш-команди».

Ігор Форсюк. (один з особистих касирів)

З 2016 — 2018 працював у Міжрегіональній митниці на різних посадах дійшовши до заст. начальника управління по контрабанді.
З 2018 при сприянні Моргуна потрапив в ДБР де в аналітичному відділі займався збором інформації в интерсах «шефа».

Микола Вергун. (довірена особа)

З 2016 — 2018 працював у Міжрегіональній митниці від начальника відділу до посади в. о. начальника після звільнення Моргуна.

Володимир Алексєєв (особисто близький до Моргуну, довірена особа)

З 2016 і 2018 роками працював на різних посадах у Міжрегіональній митниці.

А тепер переходимо до найцікавішого.

Приблизно тиждень тому, після вступу на посаду нового начальника Одеської митниці Михайла Грибанова, ця трійка прфессіоналов почала підкорювати «управління контрабанди» цієї митниці.

Підкорювати за відмашкою Моргуна, який якимось чином зумів домовиться в Києві про перехід під його контроль цього управління.

Першим з цієї трійки замом до Грибанову за напрямом контрабанди призначають Миколи Вергуна. Сталося це минулого тижня практично відразу після заходу самого Грибанова.
А на наступному тижні, в підтримку до Вергуну очікується призначення Ігоря Форсюка і Володимира Алексєєва у все те ж «управління контрабанди».

Читайте також:   Токсичний: Донори і західні партнери зрозуміли, що Богдан небезпечний, — депутат Європарламенту

Їх кандидатури на цьому тижні проходять активне узгодження, але концептуально питання вирішене Моргуном.

Навіщо йому це управління? Питання виглядає дуже дивним, особливо враховуючи напрям і стиль роботи цієї людини. Точно не наповнювати бюджет.

Питання тільки в тому, навіщо це Грибанову, чи знає про це розкладі Нефьодов і що скаже новий Міністр фінансів Ігор Уманський якому як мені здається треба наповнювати бюджет, а не кишені Моргуна і тих, хто йому віддав контрабанду Одеси.

Євген Плинский

Оцените материал:
54321
(Всего 0, Балл 0 из 5)
Поделитесь в социальных сетях:

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

Читайте также

В Лондоне пригрели чиновницу Лени-Космоса

Марина Погибко, просившая летом этого года предоставить ей политическое убежище в Великобритании, на днях получила его. Об этом LB.ua стало известно…
АгроГазТрейдинг и семья Зеленского

АгроГазТрейдинг и семья Зеленского

Много пишут что Мельник это человек Татарова, Ермака… Нет. Это человек Квартала95, замкнут соответственно на Шефира. Многие наверно слышали про…

В УСБУ Херсонщины выявлен шпион

Внутренняя безопасность СБУ задержала сотрудника УСБУ в Херсонской области, которые передавал информацию российским спецслужбам. Об этом сообщает «Преступности.НЕТ» со ссылкой на…
НОВОСТИ