Человек не терпит насилия!

Фігуранта справи про збитки «БРСМ Нафти» на мільярд гривень взяли під варту

Київський апеляційний суд взяв під варту підозрюваного у заволодінні майном групи компаній «БРСМ-Нафта» шляхом підробки документів і шахрайства.

Про це повідомляє «Судовий репортер»  з посиланням на ухвалу від 11 лютого.

За версією слідства, у 2017-2018 рр. група із чотирьох осіб та інших невстановлених співучасників на підставі підроблених документів заволоділа нерухомим майном 18 компаній з групи «БРСМ-Нафта».

Невстановленими особами підроблено протоколи загальних зборів засновників компанії та погоджено їх вступ до складу учасників ТОВ «ІМБРЕМ АУРУМ ЛТД.» із передачею нерухомості до статутного капіталу.

Засновники компаній мережі «БРСМ-Нафта» заперечують прийняття таких рішень і передачу майна до статутного капіталу ТОВ «ІМБРЕМ АУРУМ ЛТД.».

Крім того, група із трьох осіб, в числі яких підозрюваний, організували підписання іпотечний договору від 03 січня 2018 року між белізькою компанією «Досал Трейдінг ЛТД» і ТОВ «ІМБРЕМ АУРУМ ЛТД.» до погашення боргу у розмірі 25 мільйонів доларів США.

Відповідно до висновку судово-економічної експертизи розмір матеріальних збитків, завданих мережі компаній «БРСМ Нафта» внаслідок злочинних дій, становить 1,2 млрд грн.

Одному із фігурантів справи було повідомлено про підозру ще у листопаді 2019. Із матеріалів судової справи вбачається, що особа деякий час перебувала у розшуку. 21 січня Голосіївський суд застосував до підозрюваного домашній арешт в у нічний час, хоча прокурор просив узяти під варту. При цьому повний текст рішення у реєстрі досі не опублікований.

Прокурор оскаржив запобіжний захід і апеляційний суд ухвалив взяти чоловіка під варту із альтернативою застави у 10,5 млн грн.

Суд визнав ризики переховування від слідства, а також знищення чи спотворення доказів, впливу на свідків та потерпілих.

У 2018 році суд виніс вирок держрежстратору, який переоформив все майно автозаправної мережі «БРСМ-Нафта» на ТОВ «ІМБРЕМ АУРУМ ЛТД.» . Йшлося про 89 об’єктів нерухомого майна. За такі послуги держреєстратор отримав $200 винагороди від невстановленої особи. Реєстратора оштрафували на 14 450 грн і позбавили права займатися реєстрацією речових прав на нерухоме майно строком на 1 рік.

Засновником «ІМБРЕМ АУРУМ ЛТД.» значиться Олександр Кац, відомий як співвласник мережі автозаправок КЛО.

Водночас ЗМІ також пов’язували «Імбрем Аурум ЛТД.» з екс-міністром енергетики Едуардом Ставицьким, який володів мережею «БРСМ-Нафта» разом із Андрієм Бібою. З 2016 року між Бібою і Ставицьким триває корпоративний конфлікт.

«Судовий репортер»

Оцените материал:
54321
(Всего 0, Балл 0 из 5)
Поделитесь в социальных сетях:

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

Читайте также

В Лондоне пригрели чиновницу Лени-Космоса

Марина Погибко, просившая летом этого года предоставить ей политическое убежище в Великобритании, на днях получила его. Об этом LB.ua стало известно…
АгроГазТрейдинг и семья Зеленского

АгроГазТрейдинг и семья Зеленского

Много пишут что Мельник это человек Татарова, Ермака… Нет. Это человек Квартала95, замкнут соответственно на Шефира. Многие наверно слышали про…

В УСБУ Херсонщины выявлен шпион

Внутренняя безопасность СБУ задержала сотрудника УСБУ в Херсонской области, которые передавал информацию российским спецслужбам. Об этом сообщает «Преступности.НЕТ» со ссылкой на…
НОВОСТИ