Человек не терпит насилия!

Суд арештував $600 тисяч з офісу «хавали» вихідців з Ірану

Печерський суд Києва арештував 596 тис. доларів і 235 тис. євро, вилучені у магазині з продажу килимів.

Про це повідомляє «Судовий репортер» із посиланням на ухвалу від 11 лютого.

За даними СБУ, організована група, а саме громадянин Канади, громадянин України та громадянин Ісламської Республіки Іран та інші невстановлені особи, використовуючи підконтрольні їм українські та іноземні суб’єкти господарювання, запровадили незаконну схему фінансування каналів постачання до Ірану зброї та боєприпасів до неї, товарів військового призначення, а -також матеріалів, технологій і промислового устаткування, які можуть використовуватись у ядерній та балістичній ракетній програмах Ірану.

З метою проведення незаконних грошових переказів та переведення в готівку коштів підробляються фінансові документи. Проведення оплати за контрабанду вищеперерахованих предметів здійснювалося з використанням неофіційної розрахункової системи «хавала». Працівники офісу, використовуючи реквізити низки компаній, здійснюють видачу або пересилання необхідної суми коштів. Операції вчиняються без використання будь-яких державних платіжних систем або фінансових установ та без подання будь-якої звітності до державних контролюючих органів. За такі послуги працівниками офісу отримується винагорода, яка залежить від суми коштів, які надсилаються.

В грудні при обшуку магазину, що торгує килимами, вилучено кошти, а також документи низки іноземних компаній.

У січні суддя Дніпровського суду Бірса відмовилась накласти на гроші арешт. Суду були надані копії договорів про продаж квартири і автомобіля, також копії банківських документів, що пояснювали законність походження коштів.

Прокурор згодом знову звернувся з проханням про арешт, але вже до Печерського суду. У приміщенні біля офісу так званої «хавали» виявлено значну кількість розписок іноземців (переважно громадян Ісламської Республіки Іран) та громадян України про отримання коштів. Більшість розписок виконано від руки на ксерокопіях документів, що посвідчують особу (паспорти, посвідки на тимчасове проживання в Україні, посвідчення водія, тощо).

На цей час є інформація про 73 громадян України, які відповідно до розписок отримували різні суми коштів. У період з 2016-2019 рр. лише громадянами України отримано більше 32 млн доларів США.

Жінка, яка влаштувалась на роботу секретарем у магазин килимів, розповіла, що займалась оформленням та обліком виданих коштів студентам з Ісламської Республіки Іран.

Відтак суд погодився, що гроші мають відношення до кримінальної справи і можуть бути використані як доказ.

«Судовий репортер»

Оцените материал:
54321
(Всего 0, Балл 0 из 5)
Поделитесь в социальных сетях:

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

Читайте также

В Лондоне пригрели чиновницу Лени-Космоса

Марина Погибко, просившая летом этого года предоставить ей политическое убежище в Великобритании, на днях получила его. Об этом LB.ua стало известно…
АгроГазТрейдинг и семья Зеленского

АгроГазТрейдинг и семья Зеленского

Много пишут что Мельник это человек Татарова, Ермака… Нет. Это человек Квартала95, замкнут соответственно на Шефира. Многие наверно слышали про…

В УСБУ Херсонщины выявлен шпион

Внутренняя безопасность СБУ задержала сотрудника УСБУ в Херсонской области, которые передавал информацию российским спецслужбам. Об этом сообщает «Преступности.НЕТ» со ссылкой на…
НОВОСТИ