Человек не терпит насилия!

Свято 9 лютого: що суворо заборонено робити сьогодні, всі прикмети

9 лютого можна було заговорити зубний біль

Яке сьогодні свято. 9 лютого всі православні християни вшановують пам’ять Іоанна Златоуста, відомого також як архієпископ Константинопольський. Цей святий є одним із найбільш шанованих у православ’ї, він прославився добрими справами.

Іоанну Златоусту молилися, просячи додати розуму, допомогти в духовному розвитку, пошуку себе, добробуту в родині. Архієпископа також вважають заступником людей, які у відчаї й перебувають на роздоріжжі.

Що потрібно зробити на Іоанна Златоуста
В цей день було заведено поминати близьких і готувати ритуальні страви: відкриті пироги з солоними начинками (гриби, м’ясо, риба).

Також вважалося, що Златоуст міг зцілити зубний біль. Щоб позбутися від болю, потрібно було вимовити заговір: “Лазарева субота, Златоустів день, у кого болять зуби, щоб ті зуби скам’яніли і довіку не хворіли”.

9 лютого треба розпалити вогонь у печі або каміні. Якщо це зробити, то в сім’ї буде достаток, мир і спокій протягом цілого року.

Суворі заборони 9 лютого
В цей день суворо не можна дарувати і отримувати подарунки. Це віщувало біду. Така заборона, зокрема, пов’язна з тим, що саме 9 лютого відбуваються найгірші псування і наговори.

Крім того, поганою ідеєю на Іоанна Златоуста є мити голову.

Церковний календар 2020: як називати дітей цього року
Народні прикмети на Іоанна Златоуста
Якщо сніг у полі 9 лютого лежить пагорбами — чекай доброго врожаю.
Низьке небо — до холодів.
Якщо хмари швидко йдуть за напрямком вітру — снігу не буде. А якщо рухаються проти вітру — це до снігопадів.
Шибки в будинку запітніли — чекай холоднечі.
9 лютого не можна було топити піч сирими дровами — це до нещастя в домі.
Поганою прикметою було обпектися, спіткнутися і порізатися 9 лютого

Оцените материал:
54321
(Всего 0, Балл 0 из 5)
Поделитесь в социальных сетях:

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

Читайте также

ДСНС чи МНС

Шановні рятувальники! Ця тема призначена для комплексного обговорення проблем та пропозицій! Хто на вашу думку був би гідний очолити службу?

ДЛЯ ОКПП

Що еліта мовчите? А де прес-служба, а де ця блядь? Показушно-брехлива зі своїм фотоапаратом? Яка вміє тільки про псів писати……

В Україні обговорюють статтю Путіна

На провідному експертному інтернет-телеканалі «UkrLife.TV» методолог, радник Офісу президента і політолог розповіли, що вони думають про висловлювання російського президента у…
НОВОСТИ