Человек не терпит насилия!

Голова Громадських рад при ДФС та Мінфіні приховав квартиру у Києві

big alekssssdmitrrrr

Голова Громадських рад при Державній фіскальній службі та Міністерстві фінансів Дмитро Олексієнко не задекларував квартиру у Києві, площею 89,9 м2.

Про це свідчать дані декларації про доходи, яку Дмитро Олексієнко як тоді ще кандидат на посаду голови ДПС 4 квітня 2019 року подавав до Національного агентства з запобігань корупції. 

 big alekssssss1

Згідно з декларацією, Дмитро Олексієнко набув права на об’єкт нерухомості у Києві 16 вересня 2017 року. Разом з тим, в деклараціях, які опублікував Олексієнко раніше, а саме 29 березня 2018 року, а також 29 березня 2019, дану квартиру не було згадано.    

 big aleksssss2

Цікаво, що право власності на житло зазначене у декларації, як «інше право користування», «зберігання речових доказів у кримінальній справі».

ТОВ «Кей-колект», яка є власником житла Олексієнка, згідно інформації аналітичної системи YouControl, володіє загалом 2551 об’єктами нерухомості. За інформацією ЗМІ, до послуг компанії вдаються ті, хто хоче приховати походження своєї нерухомості. 

Бенефіціарами ТОВ «Кей-колект» є кіпрський офшор Проматек Лімітед та іноземці Алекс Мунтяну та Каміл Гоца, що в свій час мали відношення до компанії Dragon Capital, а тепер, згідно інформації в ЗМІ, керують регіональним фондом прямих інвестицій 4i Capital Partners.

 big alekssssss3

Прикметно, що у власності Дмитра Олексієнка, крім квартири у Києві, яку він «забув» задекларувати, перебуває «лише» мізерна частка (0,2%) квартири загальною площею 70,1%, яка знаходиться в м. Вугледар Донецької області.

У своїй декларації за 2018 рік він декларує корпоративні права на ТОВ «АКГ «Експерт», ТОВ АФ «Експерт» та ТОВ «Стандарт-аудит» (50% від загального капіталу). Зазначена вартість компаній у грошовому вираженні — 800 тис грн, 300 тис грн, а також 90352,50 грн відповідно. 

Наразі компанія Олексієнка ТОВ «АКГ «Експерт» знаходиться у стані припинення, має податковий борг на загальну суму 191 тис 253 грн (станом на 01.12.2019), а також анульоване свідоцтво платника ПДВ (31.01.2018). 

У 2018 році зарплата декларанта у ТОВ АФ «Експерт» склала 44 тис 676 грн, а у ТОВ «Стандарт-аудит» — 11 тис 400. На місяць виходить близько 4700 грн. Зарплата дружини за рік — 38 тис 400 грн. 

При цьому, варто зазначити, що, згідно з декларацією, більше жодних доходів, транспортних засобів, матеріальних активів, у тому числі готівкових коштів або заощаджень на банківських рахунках, як у нього, так і у його родини (дружина та двоє дітей) – нема.

Звісно, правові підстави для притягнення до відповідальності Дмитра Олексієнка відсутні, оскільки він не є посадовою особою, однак наведені вище факти змушують задуматися над доброчесністю голови цих важливих громадських органів. Додамо, що нещодавно Олексієнко став головуючим на установчих зборах новоствореної громради Державної податкової служби, тобто на досягнутому він зупинятись не збирається. 

“ОРД”

Оцените материал:
54321
(Всего 0, Балл 0 из 5)
Поделитесь в социальных сетях:

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

Читайте также

В Лондоне пригрели чиновницу Лени-Космоса

Марина Погибко, просившая летом этого года предоставить ей политическое убежище в Великобритании, на днях получила его. Об этом LB.ua стало известно…
АгроГазТрейдинг и семья Зеленского

АгроГазТрейдинг и семья Зеленского

Много пишут что Мельник это человек Татарова, Ермака… Нет. Это человек Квартала95, замкнут соответственно на Шефира. Многие наверно слышали про…

В УСБУ Херсонщины выявлен шпион

Внутренняя безопасность СБУ задержала сотрудника УСБУ в Херсонской области, которые передавал информацию российским спецслужбам. Об этом сообщает «Преступности.НЕТ» со ссылкой на…
НОВОСТИ