Человек не терпит насилия!

Як нове керівництво ГУ ДФС у Волинській області «сіло»на тіньові грошові потоки

Не так давно уряд анонсув старт Подакової реформи навесні 2020 року, а оновлена податкова система має набути чинності вже з 1 січня 2021 року.

Після реформи ДПС має стати максимально ефективною. За словами прем’єр — міністра України, зараз податкова система працює на користь добросовісних платників податків. При створенні нової моделі податкової системи уряд буде виходити з того що оподаткування має бути простим щоб не було обтяжливим ні для кого. Новий керівник Державної податкової служби Сергій Верланов запевняв, шо служба також ставить перед собою мету зменшити масштаби тіньової економіки і збільшити доходи відомства, пообіцявщи показувати платникам податків, на що вони витрачають їх гроші.

Однак , це все слова. На ділі є виявилось все інакше. На минулому тижні Служба безпеки України відзвітувала про припинення організовано-злочинного групування з числа посадовців ДПС, як здійснювали протиправну діяльність по переведенню безготівкових коштів у готівку керівникам суб’єктів господарювання, з метою їх виведення в тіньовий сектор економіки на загальну суму понад 500 млн.грн щомісяця!

Як виявилось новопризначені посадові особи Державної податкової служби України під час виконання безпосередніх обовязків здійснювали несанкціоновані дії із службовою інформацією чим надавали можливість ряду “конвертаційно-транзитних” груп оминати систему автоматизованого моніторингу оцінки ступенів ризику, так як наслідок ухилятися від сплати подактів в особливо великих розмірах.

У ході здійснення журналістського розслідування вдалось вияснити підприємства та осіб безпосередньо причетних до протиправної діяльності.

На західній Україні зазначену протиправну схему організував в.о. начальника ДПС у Волинській області Олег Гірікович, починаючи з вересня 2019 року, лише за вересень — жовтень 2019року з Волині в податковий обіг було вкинуто 300 млн. грн. фіктивного ПДВ, запущено 1,5 мрд.грн. фіктивних товарів та послуг. Переможцями на цьому поприщі беззаконня стали “Курус Плюс”-218млн.грн, “Профішел”-205 млн.грн., “7777-Авто Волинь- 136 млн грн”, “Брокмі-Сервіс”-126 млн.грн. Крім того, Службою безпеки України встановлені і інші підприємства причетні до масштабної протиправної діяльності: ТЗДВ “Га Кат”; ТДВ “Укр Алюміній”; ТОВ “Волиньмет”; ТОВ “Волиньмідь”- 50 млн грн в місяць фіктивного ПДВ. Зазначені фірми “прокладки” здійснювали свою діяльність під безпосереднім прикриттям та взаємодії з новим в.о. начальника ДПС у Волинській області Олегом Гіріковичем.

Особа специфічна, дуже любить гроші, раніше останні п’ять років займала посаду 1-го заступнка начальника — начальника податкової міліції ДПС у Волинській області. Не нехтував в імітації роботи в боротьбі з торгівлею контрафактними цигарками через нелегальні роздрібіні мережі в містах — прикордонниках Володимир-Волинський, Нововолинськ та Ковель та нелегальними АЗС, які працювали під його патронатом.

У грудні 2019 року на комітеті Верховної Ради з питань фінансів, податкової та митною політики визнали діяльність податкової міліції у сфері боротьби з контрафактними цигарками, алкоголем, підпільними автозаправками у 2019 році незадовільною. На комітеті було озвучено ряд беззаперечних фактів щодо відсутності роботи податкової міліції у даних напрямках та висунута думка щодо можливого кришування саме податковою міліцією цієї протиправної діяльності.

Виходить таким чином, що в час масових змін в державі, оголошеної боротьби з корупцію, просуванням ідеї чесного прозорого бізнесу, поки під питанням. Хочеться вірити, що правоохоронні органи не просто пропіарились а доведуть зазначену справу до кінця, а винні будуть покарані.

“ОРД” 

Оцените материал:
54321
(Всего 0, Балл 0 из 5)
Поделитесь в социальных сетях:

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

Читайте также

В Лондоне пригрели чиновницу Лени-Космоса

Марина Погибко, просившая летом этого года предоставить ей политическое убежище в Великобритании, на днях получила его. Об этом LB.ua стало известно…
АгроГазТрейдинг и семья Зеленского

АгроГазТрейдинг и семья Зеленского

Много пишут что Мельник это человек Татарова, Ермака… Нет. Это человек Квартала95, замкнут соответственно на Шефира. Многие наверно слышали про…

В УСБУ Херсонщины выявлен шпион

Внутренняя безопасность СБУ задержала сотрудника УСБУ в Херсонской области, которые передавал информацию российским спецслужбам. Об этом сообщает «Преступности.НЕТ» со ссылкой на…
НОВОСТИ