Человек не терпит насилия!

ДАБІ залишається найбільш корумпованим органом, з яким «домовляються» забудовники всієї країни, – ЗМІ

big kudrrrrr1079274

Незважаючи на зміну влади, Державна архітектурно-будівельна інспекція залишається найбільш корумпованим органом, з подачі якого та за потурання Міністерства розвитку громад та територій по всій країні тривають будівництва з суттєвими порушеннями. Про це йдеться у статті, опублікованій Фром.юа .

https://from-ua.com/articles/523198-pro-spravzhnist-reform-v-budivnictvi-abo-yak-korupcioneri-korupciyu-dolayut.html

«Не будемо висвітлювати спроби колишнього очільника ДАБІ Олексія Кудрявцева надягти маску реформатора та бездіяльність профільного міністра Альони Бабак щодо справжнього очищення органу від корупції, провальний конкурс на голову ДАБІ та покладання обов’язків на Олександра Строкача – яскравого представника корупційного угруповання Кудрявцева, яке останніми роками контролює діяльність органу. Краще об’єктивно подивимось на стан справ в регіонах за останні два місяці. Почнемо з яскравого півдня України. Строкач відновив на посаді одіозного директора ДАБІ в Одеській області – Василя Буюклі. Який, не маючи, ні фахової освіти, ні досвіду керівництва фактично завалив роботу департаменту. На території області почали вводить в експлуатацію недобудовані логістичні центри та житлові комплекси з грубими відхиленнями від будівельних норм та вимог до забудови території», – йдеться у матеріалі.

За даними видання, східні та північні області не відстають від Півдня у питаннях порушень на будівництіві.

«В Харковську ДАБІ так само повернуто багаторічну очільницю інспекції Євгенію Іванську, яка після відновлення на посаді повернулася до шантажу забудовників. Для цього вона змусила підлеглих підробити раніше складені документи для прийняття в експлуатацію трьох житлових комплексів по просп. Московському буд № 3 та 4, по вул. Професорській, 30 в м. Харкові. На півночі в Чернігівський області на території археологічного об’єкту поселення «Замглай Завод» ІІ-І тисячоліття до нашої ери без передбачених законодавством в цьому випадку охоронних археологічних досліджень ДАБІ видає дозвіл на будівництво газонаповнювальної станції», – пишуть ЗМІ.

Та ж сама ситуація у Києві та області, да ДАБІ також «заплющує очі» на низку порушень.

«Буча, видано дозвіл на будівництво торгово-розважального комплексу по вул. Бірюкова 2, без передбаченої законодавством оцінки впливу на довкілля. А мешканці прилеглого ЖК «Гранд Бурже» отримають під вікнами трубу котельної, висота якої значно нижче житлового будинку. Київ. Тут і забудова приватного сектору багатоповерхівками в Жулянах, й будівництво всупереч генплану та цільовому призначенню земельних ділянок замість п’ятиповерхових гуртожитків 22-поверхового житлового комплексу по вул. Кудряшова 8-10», – говориться у статті.

На заході країни ситуація не краща. На приклад, у Львові триває забудова промислової території Львівського міського молочного заводу кварталом багатоквартирної житлової забудови.

«Дозвіл видається незважаючи на класичні відхилення проекту від детального плану території, незабезпечення норм щодо паркомісць та прибудинкових майданчиків та недодержано навіть норми щодо інклюзивності споруд якими так полюбляло хизуватись Міністерство», – зазначає видання.

Там підкреслюють, що обсяги «кешу» з кожного об’єкта будівництва добре затампонують джерело сумлінності, та залишать стару команду керувати ДАБІ.

«Це не корупція, це така грантова програма для міністра розвитку громад та територій Альони Бабак від «кудрявцевців» з ДАБІ. Цинізм ситуації в тому, що Бабак навість не цікавлять стрімко падаючі рейтинги влади внаслідок такої діяльності. Адже, як й більшості членів уряду, в найгіршому випадку її чекатиме зручний офіс грантової організації», – констатується у статті.

“ОРД”

Оцените материал:
54321
(Всего 0, Балл 0 из 5)
Поделитесь в социальных сетях:

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

Читайте также

Великий махинатор Ирина Долозина: грязные схемы «скрутчицы»

Великий махинатор Ирина Долозина: грязные схемы «скрутчицы»

Ирина Долозина -- чемпион по "скруткам". При всех начальниках
НЕНУЖНОСТЬ ГОСУДАРСТВА

НЕНУЖНОСТЬ ГОСУДАРСТВА

Последние российские новости впечатляют. Бывший журналист «Новой газеты» Сергей Канев пишет, что под Питером была обнаружена частная тюрьма с крематорием.…
Большая фармацевтическая афера: «фуфло» и ценовой сговор

Большая фармацевтическая афера: «фуфло» и ценовой сговор

  Почему крупные дистрибьюторы лекарств и торговцы «самопальными» медпрепаратами попали в одно уголовное дело. Весной этого года, 25 марта, федеральный суд…
НОВОСТИ