Человек не терпит насилия!

Фінансували з порушенням законодавства? Хто робив внески до виборчого фонду Олексія Кучера — нинішнього голови Харківської облдержадміністрації

06 листопада Президент України Володимир Зеленський представив нового очільника ХОДА. Ним став Олексій Кучер, який пройшов до Верховної Ради по 179-му округу як кандидат-мажоритарник від партії «Слуга народу».

Передвиборча кампанія Олексія Кучера коштувала 835 тисяч гривень. Така цифра зазначена в його звіті про надходження та використання коштів виборчого фонду:
https://www.cvk.gov.ua/…/finzvitk=kucheroleksiyvolodymyrovy…
Бюджет кампанії складався з добровільних внесків від фізичних осіб та власних коштів кандидата. Повідомляє Антикорупційний блок.
400 тисяч гривень – надійшло до виборчого фонду від фізичних осіб. Ці внески були зроблені 4-ма громадянами, кожен з яких підтримав Олексія Кучера однаковою сумою.
Всі гроші від фізичних осіб надійшли на рахунок кандидата в один день.

100 тисяч гривень на підтримку Олексія Кучера внесла Буніна Євгенія Тахирівна. За весь минулий рік жінка заробила 46 тисяч гривень – це 3800 гривень на місяць. Щоб підтримати Кучера на виборах до Верховної Ради Буніна пожертвувала більше, ніж заробила за 2 роки.
Чоловік Буніної – ординатор хірургічного відділення військово-медичного клінічного центру. Згідно з його декларацією, у подружжя Буніних немає власного житла:
https://declarations.com.ua/…/nacp_5521b44d-1d57-40a9-ad2f-…
Євгенія Буніна працює бухгалтером у будівельній компанії «СК ДМ», директором та засновником якої є Павло Довбня. Він також вніс 100 тисяч гривень на передвиборчу кампанію Кучера.
Минулого року Антимонопольний комітет оштрафував компанію «СК ДМ» за погодження конкурсних пропозицій на тендерах з фірмою «Шеквуд»:
http://www.amc.gov.ua/…/control/kha/uk/publish/article/95259
Остання компанія записана на Павла Крамчанінова, який змінив прізвище на Довбня – тобто засновником обох фірм є одна й та сама особа.

Згідно з даними Youcontrol, разом з Крамчаніновим засновником «Шеквуду» є Юрій Шпиньов – комерційний директор фірми «СК ДМ». Шпиньов також фінансував передвиборчу кампанію кандидата. Як і решта, він вніс до виборчого фонду Олексія Кучера 100 тисяч гривень. На момент здійснення добровільного внеску (01.07.2019) до виборчого фонду Юрій Шпиньов мав податковий борг. Це стало відомо зі звітів ДФС. Відповідно до статті 212-15 КУпАП — це адміністративне правопорушення, що передбачає штраф та конфіскацію внеску, в нашому випадку, 100 тис. грн.

Фірма «СК ДМ» була фігурантом ряду кримінальних проваджень щодо ухилення від сплати податків, відмивання доходів, шахрайства та фіктивного підприємництва.
Начальником юридичного відділу фірми «СК ДМ» працює син Юрія Шпиньова Леонід, який значиться помічником нардепа Олексія Кучера: https://posipaky.info/search…

Леонід Шпиньов був помічником судді у Дзержинському районному суді Харкова, де також працював і Олексій Кучер.
Судячи з декларації, Леонід Шпиньов безуспішно намагався влаштуватися детективом у Національне антикорупційне бюро: https://declarations.com.ua/…/nacp_e4e54296-7ef7-4d9b-ab46-…

Сам Олексій Кучер вніс до свого виборчого фонду 435 тисяч гривень. При цьому, згідно декларації, за останній рік ні він, ні його дружина не мали доходів:
https://declarations.com.ua/…/nacp_ad57eabf-22ce-46ab-bebe-…
Дружина, Вікторія Кучер, працювала помічником судді Харківського районного суду Харківської області — про це свідчить декларація за 2016 рік:
https://declarations.com.ua/…/nacp_703d8f07-04b2-4d50-a409-…
У ній вона не зазначила земельну ділянку в Херсонській області, вантажний автомобіль та акції заводу, які на той момент вже належали її чоловіку. Вбачаємо в цьому ознаки порушення ст. 366-1 ККУ (декларування недостовірної інформації).

«Антикорупційний блок» направляє відповідну заяву про виявлені факти для перевірки у НАЗК.

Всі грошові активи подружжя Кучер станом на 2016 рік складали 10 тисяч доларів і 100 тисяч гривень, та були записані на Вікторію Кучер.
Зараз новий губернатор декларує 87 тисяч доларів. Ще 205 тисяч доларів записані на дружину. Також у декларації записані 77 біткоїнів, які Кучер оцінив у 299 тисяч доларів, хоча ринкова вартість майже вдвічі більша.

Оцените материал:
54321
(Всего 0, Балл 0 из 5)
Поделитесь в социальных сетях:

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

Читайте также

ДСНС чи МНС

Шановні рятувальники! Ця тема призначена для комплексного обговорення проблем та пропозицій! Хто на вашу думку був би гідний очолити службу?

ДЛЯ ОКПП

Що еліта мовчите? А де прес-служба, а де ця блядь? Показушно-брехлива зі своїм фотоапаратом? Яка вміє тільки про псів писати……

В Україні обговорюють статтю Путіна

На провідному експертному інтернет-телеканалі «UkrLife.TV» методолог, радник Офісу президента і політолог розповіли, що вони думають про висловлювання російського президента у…
НОВОСТИ