Человек не терпит насилия!

Рейдерську схему групи «ЛАН» очолює суддя-високопосадовець

1572437289 1539875

У жовтні 2019 року київськими правоохоронцями викрита група осіб на чолі з громадянином Михайлом Срібнюком (власник групи компаній «Лан»), яка упродовж 2003 року та по теперішній час незаконно заволоділа акціями та майном великого господарського підприємства «Гермес», яке знаходилось в м. Києві по вул. Сімї Хохлових, 11/2 та мало розгалужену мережу складських приміщень та магазинів в м. Києві і області. Ринкова вартість незаконно привласненого майна на даний час перевищує двадцять мільйонів доларів США.

Кримінальне провадження відкрито за статтею 190 ч. 4 Кримінального кодексу України (шахрайство), за вчинення злочину передбачена кримінальна відповідальність до 12 років позбавлення волі.

 

Досудовим розслідуванням встановлено, що до рейдерської схеми М.Срібнюка та його спільників із заволодіння майном ВАТ «Гермес» причетний один із високопосадовців судової влади, який на даний час займає керівну посаду в одному з найвищих судів України. Взаємозв’язок М.Срібнюка та судді встановлено та задокументовано. За даними джерел у слідчих органах, високопосадовець упродовж багатьох років забезпечує М. Срібнюку «вирішення» в судах питань, а також отримує неправомірну вигоду (50% прибутку) від діяльності групи компаній «ЛАН», яку не декларує, та сума яких може сягати десятків мільйонів гривень щорічно. Законодавством України передбачена кримінальна відповідальність за ст. 366-1 (декларування недостовірної інформації) КК України. У разі доведення участі зловмисника у рейдерських схемах йому можуть бути висунуті і додаткові обвинувачення.

Крім цього, є інформація про те, що високопосадовець контролює разом із М.Срібнюком кіпрські офшорні компанії «Олфактс оперейшн», «ЕС.АЙ.Сайло сервісез Лімітед», «Аленер капітал Лімітед», на які переоформлено отримане завдяки рейдерству майно ВАТ «Гермес», та корпоративні права підприємств групи «ЛАН». На теперішній час органом досудового розслідування підготовлено міжнародні доручення щодо перевірки законності надходження коштів на вказані компанії.

 

Судова реформа Президента Зеленського, зокрема реформування вищих судів, має стати дієвим механізмом розірвання корупційних зв’язків бізнесу та судової влади, сформованих у попередні часи. Окрім кадрових ротацій, можна очікувати і показових процесів над новими суддями-колядниками.

%D0%A1%D1%85%D0%B5%D0%BC%D0%B0%20%D0%B7%D0%BB%D0%BE%D1%87%D0%B8%D0%BD%D1%83

 
Оцените материал:
54321
(Всего 0, Балл 0 из 5)
Поделитесь в социальных сетях:

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

Читайте также

В Лондоне пригрели чиновницу Лени-Космоса

Марина Погибко, просившая летом этого года предоставить ей политическое убежище в Великобритании, на днях получила его. Об этом LB.ua стало известно…
АгроГазТрейдинг и семья Зеленского

АгроГазТрейдинг и семья Зеленского

Много пишут что Мельник это человек Татарова, Ермака… Нет. Это человек Квартала95, замкнут соответственно на Шефира. Многие наверно слышали про…

В УСБУ Херсонщины выявлен шпион

Внутренняя безопасность СБУ задержала сотрудника УСБУ в Херсонской области, которые передавал информацию российским спецслужбам. Об этом сообщает «Преступности.НЕТ» со ссылкой на…
НОВОСТИ