Человек не терпит насилия!

Чергова земельна оборудка в Києві: «уплило» 2 тисячі гектарів держпідприємства

У Києві продовжується неприхований «дерибан» землі. У травні цього року у столиці трапилася чергова масштабна земельна оборудка. Так державне підприємство «Науково-дослідний, виробничий агрокомбінат «Пуща Водиця» лишилося прав на земельну ділянку площею більше 2 тисячі гектар, які розташовані на околиці Києва – на Петропавлівській і Софіївській Борщагівках. На дорогу столичну землю поклали око спритні забудовники, які внаслідок тіньових схем отримують її майже задарма.

Цинізм ситуації полягає в тому, що за позовом такого собі громадянина Вітавського П.А. (швидше всього, підставної особи) скандальний Окружний суд м. Києва своїм рішенням від 26 квітня 2019 р. у справі № 320/1419/19 відмінив державні акти на право користування землею ДП «Науково-дослідний, виробничий агрокомбінат Пуща Водиця».

«Драматизм ситуації полягає в тому, що керівництво агрокомбінату навіть не подало апеляційну скаргу. Чим фактично сприяло рейдерському захопленню земель держпідприємства. Тут не можна виключати пряму корупційну складову у такій дивній байдужості керівництва», — обурюються громадські активісти.

Ситуація з землями «Пущі Водиці» відома на найвищому державному рівні, але, на жаль, вона показова для Києва та Київської області. Мабуть тому вже стала предметом розгляду Уряду України та про неї згадав сам його очільник. Так нещодавно Кабінет міністрів України відсторонив від виконання обов’язків керівника головного управління Держгеокадастру в Київській області Людмилу Приходько.

«Про свавілля в цій установі знаю давно і не зі слів. Ще за часів роботи в Офісі резидента я займався проблемою непрозорих схем розподілу земель. Один із найгучніших прикладів – держпідприємство «Пуща-Водиця», — написав на своїй сторінці у мережі Фейсбук Прем’єр-міністр України Олексій Гончарук.

На жаль, ситуація з розкраданням земель «Пущі Водиці» має свою давню кримінальну історію. 2016 року Прокуратура Києва вже займалася справою, підозрюючи, що ДП «Пуща Водиця» зазнала багатомільйонних збитків внаслідок укладання інвестиційних договорів про забудову понад 200 гектарів у Подільському районі столиці. Це було зафіксовано навіть в ухвалі Печерського райсуду Києва від 19 жовтня 2016 р. за номером справи 757/51055/16-к.

Як відомо, ДП «Науково-дослідний, виробничий агрокомбінат «Пуща Водиця» знаходиться у віданні Міністерства аграрної політики та продовольства України. Хотілося, щоб нова прозора влада нарешті поклала край розкраданню державних земель.

Нажаль, правоохоронні органи зайняли позицію стороннього спостерігача у справі державного агрокомбінату «Пуща Водиця». Можливо, хоч слова Прем’єр-міністра України та рішення Уряду привернуть увагу до проблеми розкрадання земель.

Олексій ДОНЧЕНКО, для ”ОРД”

Оцените материал:
54321
(Всего 0, Балл 0 из 5)
Поделитесь в социальных сетях:

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

Читайте также

В Лондоне пригрели чиновницу Лени-Космоса

Марина Погибко, просившая летом этого года предоставить ей политическое убежище в Великобритании, на днях получила его. Об этом LB.ua стало известно…
АгроГазТрейдинг и семья Зеленского

АгроГазТрейдинг и семья Зеленского

Много пишут что Мельник это человек Татарова, Ермака… Нет. Это человек Квартала95, замкнут соответственно на Шефира. Многие наверно слышали про…

В УСБУ Херсонщины выявлен шпион

Внутренняя безопасность СБУ задержала сотрудника УСБУ в Херсонской области, которые передавал информацию российским спецслужбам. Об этом сообщает «Преступности.НЕТ» со ссылкой на…
НОВОСТИ