Человек не терпит насилия!

Києво-Святошинську прокуратуру очолює фігурант кримінальних проваджень

big dima11111

Київська обласна прокуратура за вказівкою Генеральної прокуратури України розслідує кримінальне провадження №42017000000000625 від 06.03.2017 р. щодо незаконного збагачення прокурора Києво-Святошинського району Київської області Юрія Дмитруня.

Громадська організація «Центр протидії корупції» у 2017 році змусила Генеральну прокуратуру перевірити статки очільника Києво-Святошинської прокуратури Юрія Дмитруня. ГПУ уникала цього робити добровільно і перенаправляла заяву ЦПК про злочин до прокуратури Київщини, де працювала дружина Дмитруня Лілія.

dimaaaaa2

Проте, 2 лютого 2017 року “Центр протидії корупції” через суд змусив ГПУ зареєструвати кримінальне провадження щодо незаконного збагачення прокурора.

Як повідомляло інтернет-видання “Наші гроші”, дружина очільника Києво-Святошинської прокуратури Юрія Дмитруня Лілія оформила на себе квартиру площею 78 квадратів у районі столичної Саперної Слобідки наприкінці 2016 року. У сусідніх будинках нині таке житло продають по $ 1 тис. за квадрат. На початку року брат Лілії Дмитрунь Ігор Маркітанюк оформив на себе житло площею 107 кв. м. у с. Чайки в передмісті Києва. Зараз така квартира коштує 1,5 млн грн.

Швагро прокурора Маркітанюк – студент авіаційного університету, бізнесу не має, не зареєстрований як ФОП. Також Маркітанюк у 2016 року безоплатно отримав 10 соток землі у Вишгородському районі, де Юрій Дмитрунь був прокурором після Майдану.

Нещодавно ЗМІ опублікували два серйозних журналістських розслідування щодо незаконного збагачення Дмитруня та гальмування ним резонансних кримінальних проваджень.

У статті “Пане Рябошапко, чому прокуратура кришує “висяки” та тисне на бізнес?» журналісти розповіли про ТОП-10 кримінальних проваджень, розслідування яких гальмує Києво-Святошинський прокурор Юрій Дмитрунь. Серед найбільш яскравих справ, хід яким не дає Юрій Дмитрунь, є й «сітка Порошенка» по скупці голосів, і незаконне будівництво, яке веде спонсор Дмитруня – незаконний забудовник Антон Мирончук, і завалений дах спортивної дитячої школи у місті Вишневе.

У журналістському розслідуванні “Найбагатший прокурор України” йдеться про те: що за час своєї прокурорської роботи Юрій Дмитрунь став прокурором-олігархом, якого з впевненістю називають “квартирний прокурор” та “Пшонка Києво-Святошинського району”.

З приходом нового прокурора Київської області очікується поновлення слідства по справі корупційного збагачення Юрія Дмитруня. Як повідомляли ЗМІ, Юрій Дмитрунь, щоб закрити розслідування провадження за заявою “Центру протидії корупції”, намагався домовитися з новим керівництвом ГПУ та купити посаду Київського обласного прокурора. Втім, у ГПУ зайняли принципову позицію і пояснили Дмитруню, що він не лише не отримає посаду прокурора Київщини, а й через корупційні дії дуже швидко позбудеться посади Києво-Святошинського прокурора.

“ОРД”

Оцените материал:
54321
(Всего 0, Балл 0 из 5)
Поделитесь в социальных сетях:

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

Читайте также

В Лондоне пригрели чиновницу Лени-Космоса

Марина Погибко, просившая летом этого года предоставить ей политическое убежище в Великобритании, на днях получила его. Об этом LB.ua стало известно…
АгроГазТрейдинг и семья Зеленского

АгроГазТрейдинг и семья Зеленского

Много пишут что Мельник это человек Татарова, Ермака… Нет. Это человек Квартала95, замкнут соответственно на Шефира. Многие наверно слышали про…

В УСБУ Херсонщины выявлен шпион

Внутренняя безопасность СБУ задержала сотрудника УСБУ в Херсонской области, которые передавал информацию российским спецслужбам. Об этом сообщает «Преступности.НЕТ» со ссылкой на…
НОВОСТИ